ECW | Galatasaray 77-66 TTT Riga

16/17 EuroCup Women sezonuna, yarın C Grubu birinci maçında Letonya ekibi TTT Riga'yı konuk ederek başlıyoruz.

En son 08/09 sezonunda katıldığımız ECW'de o sezon şampiyon olarak kadın basketbolda ilk Avrupa kupasını ülkemize getirmiştik. Ve o sezondan itibaren Avrupa'nın bir numaralı ligi ELW'de oynarken; 7 sezon sonra ilk defa EuroCup'da oynayacağız. Yeni bir yapılanma, yeni koç ve yeni hedeflerle bu sezon genç ağırlıklı bir takım sahada olacak.

Maç Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20:00'da başlayacak ve GS TV canlı yayınlayacak. Sarayın Sultanları'na başarılar diliyoruz.

Grubumuzdaki diğer iki takımın mücadelesinde ise Canik Belediyesi yarın 16:00'da, deplasmanda Rusya takımı Dynamo Novosibirsk ile karşılaşacak.

EuroCup Women sampiyonlugu bizler icin bu sene lokal ligdeki sampiyonluktan daha ulasilabilir bir hedef gibi gorunuyor.
Sezon sonunda 3. Avrupa kupamizi kazanmis olacagiz umarim.
En azindan 4 haneli rakama ulasmasi tribundeki taraftar sayisinin, takimimiz ve teknik ekip icin ayri bir motivasyon saglayacaktir bu hedefe dogru yururken.

Eda ile Pinar ile daha ilk çeyrekten 5 top çalmaya imza attik, skor 17-10. Savunmada iyiyiz gibi. Ama tabii canli takipten yapilacak yorum ne kadar saglikli olursa, o kadar...

Kulüp bu branşın kapatılması için elinden geleni yapmakta!! Yazın ne bir hazırlık maçını izleyebildik erkek basketbol takımın (kızlar zaten doğru dürüst maç yapmadı) şimdi de kızlarımızın evimizdeki maçını yayınlamak yerine Riekerink basın toplantısı veriliyor!!

Amacınız nedir? Bu şubeyi kapatmak mı? Biz basketbolu hak etmiyoruz arkadaşlar dağılabiliriz..

77-66 kazandık ilk maçımızı. Papova 21, Jefferson da 20 sayıyla skoru sürükledi. Vitola da 8 ribaundla pota altı yüzümüzü çekti. Buradan güzel bir takım çıkacak inşallah, maçlarını da izleyebilsek tadından yenmeyecek.

jefferson 20 sayı, 2 ribaunt, 5 asist, 6 top çalma
papova 21 sayı, 6 ribaunt, 1 asist,
ışıl 8 sayı, 6 ribaunt, 3 asist,
vitola 4 sayı, 8 ribaunt, 1 asist
pınar 4 sayı, 7 ribaunt, 1 asist
deniz 7 sayı, 2 ribaunt
eda 6 sayı, 1 asist
cansu 2 sayı, 5 ribaunt, 2 asist
yağmur 5 sayı

Gs tv canlı yayınlayacak derken heralde periyot skorlarını alt yazı geçecek denilmek istenmiyordu...kime kizacaz bilmiyorum bu takım bu kadar yalnız bırakılırken...Ben Koçumuza güveniyorum.bir Avrupa Kupasi daha gelmemesi için hiçbir neden yok...İNŞALLAH Euroleague e bizi aylmayanlara Eurocup'ı alıp kapak yapıp yeniden ait olduğumuz lige gideriz...Hayırlı olsun galibiyetimiz...

Eurocup'taki ilk galibiyetimizi aldık!! Tebrikler Sarayın Sultanları!! Marina Maljkovic hocamızla umarım yeni zaferlere doğru yola çıkacağız bize çok yakıştı!!

Takımın oyununu bu maçta da beğenmiştim. Fırsat bulunca yazmak istedim. Koç bence iyi bir takım yaratmış. Takımımız daha fazla seyirciyi hak ediyor.