ECW | Galatasaray-Canik Belediyespor

Traore iyi oyuncu ama bizim takima faydasi ne olur diye dusunuyorum, bulamiyorum. Zaten mobil uzunlarimiz varken ya kusursuz bir sutor ya da kalipli bir uzun lazimdi takima. Maçta bir tane p&r yapamiyoruz elimizdeki uzun profiliyle. Savunmadaki sorunlarimiza da çare degil, pota alti bekçiligi yok. Anderson yerine Traore'yi seçmek belki hucum opsiyonlarini çogaltiyor ama yuksek baski yapan takimda Anderson onemli isler yapiyor, kagida yansimiyor çogu.

Takımın kısa savunmasında bir numaralı isim anderson'dur . Traore bana gereksiz bir transfer gibi geldi . Traore icin Anderson'u kesmek hic akılcı gelmiyor . Hele ki kısa rotasyonunda Deniz colakoglu isimli bir basketbolcu (!) varken . Anderson-Jefferson ikilisini bütün olarak düsünüyorum ben. Birbirlerinin performansını arttıran muazzam bir ikili .

Bu arada Dublijevic , popova benzetmesi dikkatimi cekti . Bence tek benzerlik sac stilleri .
Duba'nın şut mekanigi kadın basketbolunda gördügüm en iyilerden olabilir . Popova'nın stili epey facia ama yüzdeli atıyor önemli olan bu .

Keşke Traore yerine Avrupalı bir uzun alsaydık , Takım'a katkısı daha fazla olurdu, ama her şartta Yürüyedurun Sarayın Piranhaları :)

Cok saçma bir sistem var bu sene, ELW'de daha once yaptiklari gibi, ilk tur performansina gore siralaniyorsun ama gruplar çok alakasiz, Carolo Basket'in grubunda Lulea var, gelen geçen 30 fark yapiyor, biz ise hepsi birbirini yenebilecek 3 takimi her maç 20'ye yatirmak için kasiyoruz ve su an için basardik. Sanirim Carolo Basket son haftaya bizden çok onde girecek averaj olarak (devrede Lulea'ya 25 fark yaptilar) fakat son maçlari deplasmanda ve hucum gucu kendilerinden yuksek TSV'ye karsi, kaybedebilirler. YDU ise yarin Kosice deplasmaninda. Girona belki bu aksam yenilgi bile alabilir, en azindan kazansalar bile averaj konusunda geri kalmalarini bekliyorum Castor deplasmaninda. Yani haftaya Carolo TSV'yi yenmezse, biz Novosibirsk'e yapacagimiz farkla en iyi ilk tur takimi olacagiz diye tahmin ediyorum.

Carolo: 5/0 +98 (+62 averaji Lulea'ya karsi elde ettiler)
GS: 5/0 +85
Girona: 5/0 +78 (son çeyrekte one firlayip 9 fark attilar Castors deplasmaninda, son maçlari turnuvanin en zayif ekibiyle evlerinde)
AGU: 5/0 +62 (devre disi kaldi diyebiliriz, herkes yenilecek, puan farkiyla one geçebilirler ancak, olasi degil)
YDU: 4/0 +64 (yarin Kosice(d), son maç çok rahat)
Maccabi: 4/0 +47 (2 maçi da deplasman, biri zor, devre disi bence)

Sistem hakkında yazılanları da düşündükten sonra (ki ben bu detayları bilmiyordum, arkadaşlara teşekkürler) ilk 3 periyotu heba etmişiz gibi geldi. Son periyot gaza basıp fark yaptık. Traore dün katkı verdi, takıma faydası dokunur. Tabi sizin de söylediğiniz gibi daha faydalı olacak isimler de bulunabilirdi.