ECW | Galatasaray - Dinamo Novosibirsk

1617 EuroCup Women C Grubu son maçımızda yarın saat 20:00'da Rus temsilcisi Dinamo Novosibirsk'i konuk ediyoruz.

Liderliğini garantilediğimiz grupta, her galibiyet ve her averajın sonraki turlarda ev sahibi avantajını almak adına önemli olduğu için yarın formalite bir maç olmayacak.

Takımımızın kalan maçlarda en skorer oyuncusu olan Moriah Jefferson'un geçtiğimiz Canik maçındaki sakatlığı sebebiyle riske edilmesi beklenmiyor.

Maç GS TV'den canlı yayınlanacak.

Bütün taraftarlarımızı maça bekliyor ve Sarayın Sultanları'na başarılar diliyoruz.

Genel averajda bizden iyi olan Carolo Basket'ten 13 sayi gerideyiz, onlar çok zor bir deplasmana çikacaklari için 25 bandinda bir galibiyet onlari geçmemiz için yeterli olacaktir, hatta yenilmelerini bekliyorum, averaja kalmayabilir.

Ama hemen arkamizdaki Girona çok dandik bir grupta, turnuvanin belki de en zayif takimina karsi kendi evinde, ustelik bizden sonra oynayacak. Ve sadece 7 sayi avantajimiz var Girona'ya. Moriah Jeffersonun oynamayacagini da dusunursek muhtemelen Girona'ya geçilecegiz. Ama çok da onemli degil.

Yvonne Anderson kadroda gozukmuyor. O da mi sakat?
Geçen maç kita disi kontenjanina takilmisti ama Jefferson oynamiyorsa kagit uzerinde bir engel yok. Biri açiklarsa sevinirim.

İlk çeyreği 12-8 önde kapadık.

Genç oyuncularla oynuyoruz. Işıl, Jefferson ve Anderson oynamıyor. İrem Naz Topuz'un mücadelesini ve oyun tarzını beğendim ama bitiricilik konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor. İlk çeyrekte 3'e 1 pozisyonda blok yedi. Daha sonra rakip potada topu çalıp kolay atışı bitiremedi. Tabi bunlar 19 yaşında bir oyuncunun yapabileceği hatalar. Bu karar verme ve bitiricilik konusunda kendini geliştirirse hem bizim için hem onun için iyi olur.

Şu sıralar ikinci çeyrek oynanıyor, 14-11 öndeyiz.

Bütçemiz yok denecek kadar az, kadromuz yetersiz ve bugün önemli eksiklerimiz olsa da; parkede bir an olsun mücadeleyi bırakmayan aslan yürekli, Galatasaray ruhu taşıyan kızlarımız ve koçumuz var çok şükür. Gurur duyuyoruz.

İlk devreyi 29-19 önde kapadık. Takımın belki de en iyi 3 oyuncusunun olmadığı maçta 2 periyotta sadece 19 sayı yedik. Gerçi rakip takımda iş yok ama yine de genç oyuncularımız ilerisi için umut verdi. Pınar Demirok'u almamız bu sezon yapılan en iyi işlerden biri. Umarım sonraki sezonlarda da takımımızda kalır. Takımın net 2 oyuncu eksikliği var. Skorer (şutör) 3 numara ve savunması iyi, orta mesafe atabilen 5 numara. Bu tip 2 oyuncu alırsak 3 kulvarda da favori oluruz.

Dişi piranhalarımız 3. periyotta küçük bir kriz yaşadı. Ama diğer 3 periyotta rakibi resmen bezdirdiler. Keşke Meltem de sakatlanmayıp yer alabilseydi bu kadroda. Meltem için gerçekten üzgünüm.

Kötü oynadığımız 3. periyotta 26 sayı yedik. Diğer 3 periyotta yediğimiz toplam sayı da 26. Helal olsun size kızlar, müthişsiniz.

Son çeyrekte bir ara skor eşitlenmesine rağmen yine son anları müthiş oynadık ve 23 sayı farkla kazandık. Böylelikle gruptan çıkan 16 takım arasında ilk 3'ü garantiledik ve yarı finale kadar ev sahibi avantajını ele geçirdik.

Maçın özelinde konuşursak; Işıl, Anderson, Jefferson gibi takımın en iyi 3 isminden yoksun maça çıktık ama gençler bu oyuncuların yerini çok iyi doldurdu. Vitola çok iyiydi bugün. Savunma yaptı, üçlük attı, her şeyi yaptı bugün. Traore bugün tecrübesiyle iyi bir oyun ortaya koydu.

Tebrikler Sarayın Sultanları, tebrikler Marina hocam.

Bu takim her sezon anlamli galibiyetler aliyor ama bundan iyisi, anlamlisi olmaz derken yine bir seyler yapmayi basariyor. Eda ile Seda ile Irem ile, zaten 5 numara yerine iki adet 4,5 oynatan, 3 numarada 2'den kirma oyuncularin oldugu bir takim Avrupa'da son çeyrekte rakibe 20 fark yapiyor. Muthis keyifli.

Bu aradan bu maçla birlikte 30 sayi avantajli oldugumuz Girona an itibariyle devrede 20 sayi farkla onde, zor olacak.
Carolo'ya ise 10 sayi ustunluk kurduk, deplasmanda kapatacaklarini hiç sanmiyorum.

Girona bir ara 35 sayi farki yakaladi ama yorgunluktan dilleri disari çikti ve fark 24'e indi, 14 saniye kaldi, sanirim bizi geçemeyecekler. Derken geçemediler. Rakipleri bizim grupta olsaydi abartisiz iki maçta da 40'ar sayi fark atardik hem de bu kadromuzla. Iyi oldu, en çekindigim takim Girona'ydi.

YDÜ ile Carolo kaldı, YDÜ'nün rakibi geçen hafta 35 fark yemiş bu hafta 40 yerse şaşırmam, Carolo'nun rakibine 10 sayı fark atması zor gibi hatta yenilebilir.

Bugün salona gidemedim, takımdan özür diliyorum. Maçın kaydı yakın zamanda ortaya çıkar diye umuyorum.
3 periyot yokları oynadığımız bgd maçı dahil son periyotları çok iyi oynuyoruz, ilerisi için umut veren bir durum.

Böylelikle gruptan çıkan 16 takım arasında ilk 3'ü garantiledik ve yarı finale kadar ev sahibi avantajını ele geçirdik.

**Çeyrek finalde - bu 16 takımın ilk4ü + euroleagueden düşecek 4 takımın olduğu tur - ev sahibi avantajı kura ile belirleniyor.

Yarın tamamlanacak maçlarla birlikte, gruptan çıkan 16 takım arasında 1. olabiliriz. Bu da final maçıyla birlikte bütün turlarda ev sahibi avantajını almamız demek. Yani geçen sezonki erkekler Eurocup'da olduğu gibi çift maçlı eleme turları oynayacağız ve son maçları kendi sahamızda oynayacağız demek oluyor.

Bunun için en önemli engellerden birisi Girona'ydı ama +30 sayı fark atamadılar ve altımızda kaldılar. Şimdi 1. olmak için;

1- Carolo Basket'in deplasmanda Wassenburg'a 10 sayı ve üzeri fark atmamasını ve
2- YDÜBGD'nin kendi sahasında sonuncu sıradaki Miskolc'e +40 sayı fark atmamasını bekleyeceğiz.

Edit: Çeyrek finale kadar ev sahibi avantajı varmış sonrasında ev sahibi avantajı kura ile belirleniyormuş.

2.Edit: 16 takım arasında 1. olursak finale kadar ev sahibi avantajı demek yukarıda da anlattığım gibi.

Bugün salona gidemedim, takımdan özür diliyorum. Maçın kaydı yakın zamanda ortaya çıkar diye umuyorum.
3 periyot yokları oynadığımız bgd maçı dahil son periyotları çok iyi oynuyoruz, ilerisi için umut veren bir durum.

**Çeyrek finalde - bu 16 takımın ilk4ü + euroleagueden düşecek 4 takımın olduğu tur - ev sahibi avantajı kura ile belirleniyor.

EL'den elenen takımların geleceğini biliyorum ama o turda ev sahibi avantajının kura ile belirlendiğini bilmiyordum, teşekkürler.

EL'den elenen takımların geleceğini biliyorum ama o turda ev sahibi avantajının kura ile belirlendiğini bilmiyordum, teşekkürler.

Verdiğim bilgi yanlışmış, kusura bakmayın.
Çeyrek finalde eşleşmeler kura ile belirleniyor ama ev sahibi avantajı değilmiş.

Regulation'dan şunu buldum.
1. If two ECW clubs are drawn to play each other, the higher seeded team from the ranking made after the Regular
Season will have home-court advantage in the return leg.
2. If two ELW clubs are drawn to play each other, the teams will be classi ed according to their results in the ELW
Regular Season as per the Of cial Basketball Rules – Section D Classi cation of Teams, and the higher ranked team
will have home-court advantage in the return leg.
3. If an ECW club is drawn to play against an ELW club, the ECW club will automatically have home-court advantage in the
return leg.

Kısaca çevirirsek
1- İki eurocup takımı eşleşirse ev sahibi avantajı önceki turlardaki gibi belirlenecek.
2-İki euroleague'den gelen takım eşleşirse euroleague sıralamalarına göre belirlenecek.
3- Bir eurocup takımı ile euroleague'den gelen bir takım eşleşirse, ev sahibi avantajı eurocup takımında olacak.

Bütün turlar için geçerli. Kısacası dediğiniz gibi yarını 1. kapatırsak finale kadar ev sahibi avantajı demek