ECW Play-Off | Galatasaray 76-58 Lointek Gernika Bizkaia

Kızlarımıza tebrikler ama çok fazla abartı sevinmeye gerek yok zaten bu takımdan ilk maçta 15 fark yememiz mantık dışıydı. Salona gidip destekleyenlere de teşekkürler.
 
İspanya'da farklı yenilgi bazı arkadaşları tedirgin etmiş ama Efe Güven'in de vurguladığı gibi orada ne kadar fark yesek fazlasını atabilecek güçteydik bu rakibe karşı. Çok iyi bir takımımız yok ama onlar bizim de altımızdalar kalite olarak.

Işıl Alben ile başlamak istiyorum. Sahada hem topa yön verme hem de liderlik olarak enfes bir maç çıkardı. Belki daha fazla sayı atan oyuncularımız vardı ama kaptan benim için bugün maçın yıldızıydı. 35 dakika ile en fazla sahada kalan oyuncumuzdu, 8 asistinin yanında önemli anlarda yaptığı 4 top kapma ve hiç top kaybı yapmaması maçın anahtarıydı bana göre.

Moriah Jefferson bu takımın en potansiyelli oyuncusu ama geldiğinden beri bir türlü arzuladığımız formu bulamadı. Victoria Macaulay'ı biraz Jelena Dubljevic'e benzetiyorum. Yüzdeli oynuyor ama bazen hırsına yenik düşüyor. Fahriya Abdi ve Monika Grigalauskyte de çok iyi maç çıkardılar. İrem Naz Topuz'un uzun zaman sonra önemli bir maçta katkı yaptığını gördüm ve devam etmesini umuyorum.

Sahadaki mücadeleyi çok beğendim, oyuncularımızı kutluyorum.

Saygılar.
 
Başta taraftarımız daha sonra oyuncularımız ve kenar yönetimini tebrik ediyorum. Harika bir zafer gecesi oldu. Koç'un maç sonu açıklaması çok hoşuma gitti :)
 


Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın, Lointek Gernika Bizkaia’yı 76-58 mağlup ederek EuroCup Women’da son 16 turuna kaldığı karşılaşmadan sonra başantrenörümüz Efe Güven ve oyuncumuz Monika Grigalauskyte açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Efe Güven şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle takımımı tebrik ediyorum. İspanya’da da söylemiştim, orada 17 sayı fark yeseydik bugün 18 fark atacaktık. Eğer 18 sayı fark yeseydik 20 sayı fark atacaktık. Oyun genelinde planladığımız basketbolu ortaya koyabildik, istediğimizi yapabildik. Oyuncularımız bugün müthiş bir karakter ve mücadele ortaya koydu. Ellerinden geleni yaptılar ve bu formayı hakettiklerini, bu forma için ne kadar savaşacaklarını göstermiş oldular. Açıkçası bu maçla alakalı fazla değerlendirme yapacağım bir konu yok. Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Oyuncularımızın gösterdiği efordan, karakterden ve oyun performansından çok memnunum. Bu karakteri sahaya yansıtırsak yenemeyeceğimiz takım yok diye düşünüyorum. Daha önce de söylemiştim, bizim Galatasaray olduğumuzu hatırlayarak oynamamız ve rakibimize de bunu hissettirmemiz lazım.

Ayrı bir konu olarak da ailemizin fertlerine bir parantez açmak istiyorum. Bugün bütün ailemiz bizimle beraberdi salonda. Bizi yalnız bırakmadılar. Ailemize teşekkür ediyorum, onlar sayesinde bugün maçı kazandık. En büyük etki de en büyük pay sahibi de onlar. Ayrıyetten de İspanyol Takımı buraya 'Biz işimizi bitirdik, turistik seyahate geldik' demişti. Yarından itibaren çok fazla vakitleri var. İstedikleri yerleri gezebilirler. Dolmabahçe’ye gidebilirler, Eyüp Sultan’ı ziyaret edebilirler. Onlara da sezonlarının devamında başarılar dilerim.”

Oyuncumuz Monika Grigalauskyte ise şunları söyledi:

“Tansiyonu yüksek bir maçtı. İlk olarak bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim altıncı oyuncumuz gibilerdi, harikalardı. İlk dakikadan itibaren 15 sayıdan daha yüksek bir fark yakalamamı gerektiğini biliyorduk. Her çeyreği 4 sayı farkla kazanmamız gerekiyordu. Maç boyunca savaştık ve sonuç bizim için çok güzel oldu. Çok mutluyuz.”
 
Çok tatlı maç oldu be. Tüm o yorgunluğa, uçak yolculuklarına, iki gece uykusuz kalmaya, ertesi gün sıfır uykuyla işe gitmeye falan değdi. Bu rakibin bize karşı alabileceği en iyi sonuç kafa kafaya götürüp birkaç sayı farkla kazanmakken ordaki maçta elimizle ortak ettik. Perşembe akşamki sonuçtu aslında olağan olan, hatta muhtemelen 15 sayı fark stresi olmasa çok daha farklı bir skorla bitebilirdi.

Kaç gerekiyorsa o kadar atacağız diyen bir hoca, kaç gerekiyorsa o kadar atan bir takım, izdiham olmasa da yükünü neredeyse tamamen almış tribünler, hatta kulübün nadir organizasyonlarından biriyle saha içinde ablalarını destekleyen altyapı sporcuları...

Rakipten, oyundan, maçın/turun niteliğinden bağımsız olarak çook tatlı geceydi çok...
 

Üst