ECW | TTT Riga 60-83 Galatasaray

16/17 EuroCup Women C Grubu 4. hafta maçında, yarın TSİ 18:00'da Letonya temsilcisi TTT Riga'ya konuk olacağız. Maçın yayıncısı bulunmuyor.

Bilindiği üzere bu sezon değişen formatta grup aşamalarında alınan her galibiyet önemli olduğu için mutlaka kazanmamız gerek.

Şu ana kadar ECW'de oynadığımız 3 maçta 3 galibiyet alarak liderliğimizi sürdürürken, TTT Riga ise 2 galibiyet 1 mağlubiyetle 2. sırada yer alıyor.

Sarayın Sultanları'na başarılar diliyoruz.

İlk yarıda 24-43'lük üstünlüğümüz var. Bir ara skoru 18-43'e kadar çekmeyi başarmıştık. Ama sonra rakibin 6-0'lık serisi geldi. Grubumuzun diğer maçında Samsun Canik evinde Dinamo Novosibirsk'i 63-55 mağlup etti.

Jefferson 4/9 serbest atış attı, kupa genelinde de 11/22 = %50 oldu.
%70lere çekebilirse bu patlayıcılıkla çok can yakar, emeği boşa gitmiş gibi hissettiriyor.
Keşke yayın olsaydı da 18-29 den 18-43e gelene kadarki bölümü izleyebilseydik.

jX5RBr.png

21 sayı farkla öndeyken bitime 9 saniye kala Maljkoviç hocam koyduk mu molası aldı :D

Hocam normalde bu koyduk mu molalarına ikili averajı düşündü vs. iddialarına katılmamakla birlikte bu sene bu kupada genel averajın çok önemli etkisi var, ev sahibi avantajını belirliyor.

http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/competition-system-2017.pdf

Şöyle ki tur atlayan 16 takım kendi aralarında galibiyet + averaj durumlarına göre sıralanıyorlar ve ilk 4teki takımlar gelecek iki turda ev sahibi avantajına sahip oluyor. (1 olursan 16. ve 8.yle karşılaşıyorsun ayrı bir avantaj tabiki).

Şu anda bizim dışımızda 6-0 bitirmesi muhtemel 5 takım daha var ilk 4te olup avantajı yakalamak için bunlardan en az ikisini geçmeliyiz.

Kimdir bunlar:
Maccabi Bnot 4maç 4g +47 averaj
Bellona Agü 4maç 4g +61 averaj
Galatasaray 4maç 4g +64 averaj
Yakın doğu bgd 4maç 4g +64 averaj
Spar Citylift Girona 4maç 4g +69 averaj ve son olarak
Carolo Basket 4maç 4g +66 averaj

Gördüğünüz üzere durum o kadar rahat değil, şu an 5. agü ile aramızda 3 averaj fark var.

Bu molanın önemli olduğunu düşünüyorum ben. Umarım hocamız da böyle düşünüyordur. Şu ana kadar iyi bir karakter izlenimi verdi bana ve bu en az teknik direktörlüğü kadar önemli benim için.