EL | Bourges Basket 65 - Galatasaray MP 66

Yorucu bir yolculuktan sonra iyi oldu bu galibiyet. Ayrıca Işıl ve Bahar şimdi şut kullanmayacak, sorumluluk almayacakca final 8'de nasıl sorumluluk alacaklar. Yıldızoğlu bu oyuncularımıza özgüven kazandırmalı mutlaka. 1-2 maç gereğinden fazla da olsa türk oyuncularımızı kullanmaya çalışmalıyız. Belki maç kaybederiz bunu yaparken ama gelecek için avantaj sağlarız. Böyle giderse çok kolay durdurulabilen bir takım oluruz.
 
UMMC kadar konforlu yolculuk yapmak da iyi değilmiş demek ki. Özel uçak, kanepe felan rehavete kapılmışlar :)
Yerlilerden çok fazla sayı katkısı beklemediğimiz doğru tamam da 0 sayı da sorgulanması gereken bişey. Yoksa onlar da kendilerini koşulladılar mı? Bizim sayı atmamıza zaten gerek yok şeklinde bir düşünce yapısında olurlarsa bunun aşılması gerekir. Neyse zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek güzel. Sıralama için en fazla 1-2 mağlubiyet kotamız var. Bu maçlarla doldurmamak lazım.
 
Yerlilerden gelen bu az katkının yabancılarımızı bir gün isyan noktasına getirip takım içi olumsuz bir hava oluşmasından korkuyorum..
 
Yerli oyuncularımız için korkuya gerek yok. Sadece bir maç olarak düşünülmeli bu. Kendi taraftarımız önünde güzel şeyler yapacaklarını düşünüyorum hepsinin.

Takım uyumu da kolay kolay bozulmaz. Güzel başladık ve sonuna kadar gidecek bu.
 
Son 2 maçtır grubun en zayıf takımlarına karşı alınan zor galibiyetler soru işareti yaratıyor.Şu an için kayıpsız gidiyoruz ama bana hep bir şeyler eksik gibi geliyor.Sezonu sadece 1-2 mağlubiyetle bitirebiliriz ama nedense o yenilgiler F8 maçında veya final maçında olacakmış hissi var bende.Türklerden sezon başından beri gelen katkı çok az.Tamam takımın skor yükünü yabancılar üstlenmiş ama eee onlarda insan her maç 35 dakika üstü oynuyorlar.Bari ligdeki maçlarda Türk oyuncularımız ciddi süreler alsın.Ligde FB maçı hariç çokta sıkıntı yaratıcak rakibimiz yok.Lig maçlarında yabancılarımızın sürelerinin kısaltılması taraftarıyım.Türkler'e ciddi süreler verilip EL'de de takıma katkı verecek seviyeye getirmek lazım.
 
Bu takımın özellikle skor yükünün %80- 90' ı yabancı oyuncular tarafından çekilmesi gayet doğal. Yerliler 15 sayı 15 rib civarı bir katkı verse her maç yeterliki bugüne kadar maçlarda buna yakın oldu. Dünkü maç gibi bir maç daha yaşanmaz. Bu takımın başarısını baltalayacak işler saha dışında oluyor ne yazıkki.
 
Ceyhun Yıldızoğlu:

FIBA Kadınlar Euroleague’de ülkemizi temsil eden takımlarımızdan Galatasaray Medical Park, A Grubu’nda oynadığı altıncı maçından da galibiyetle ayrılarak yenilgisizliğini ve liderliğini sürdürürken, deplasmanda alınan 66-65’lik galibiyetin ardından antrenörCeyhun Yıldızoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Yıldızoğlu, Bourges Basket’i ortaya koyduğu oyundan dolayı kutlarken, “İlk yarı istediğimiz ve planladığımız oyunu sahaya yansıtamadık. Cathy Joens’in çok rahat oynamasına ve üç sayılık basketler bulmasına izin verdik. Ancak ikinci yarıdan itibaren savunmamızı oturttuk ve daha iyi bir performans ortaya koyduk. Kenardan gelen oyuncularımız da önemli katkı sağladı. Özellikle Ivanka Matic, kenardan geldiği maçta başarılı bir performans ortaya koydu. Final 8’e ev sahipliği yapacağız. Ama Final 8’te olmayı hak ettiğimizi ve en iyi basketbolumuzu herkese göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Galatasaray Medical Park oyuncusu Işıl Alben de ilk kez Bourges Basket’e karşı oynadığını ve zorlu bir mücadele olduğunu ifade ederken, ikinci yarıdaki başarılı savunmalarının galibiyetin anahtarı olduğunu söyledi.

Öte yandan Bourges Basket Antrenörü Valerie Garnier ise mağlubiyetten dolayı üzüntülü olduklarını söylerken, “Hayalkırıklığına uğradık çünkü başından itibaren önde götürdüğümüz bir maçtan mağlubiyetle ayrıldık. Maçın sonunda iki top kaynı yaptık ve bu kayıp bize galibiyete mal oldu. Her şeye rağmen takımımın ortaya koyduğu oyundan oldukça memnunum. Savaştılar, sert oynadılar, yapılması gereken her şeyi sahaya yansıttılar. Böyle oynadığımız sürece, Galatasaray gibi bir takıma bile karşı koyabileceğimizi gösterdik. Bu şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.
 
lig maçlarında yerli oyuncularımıza biraz daha fazla süre verilmesi taraftarıyım. en azından skor rahatlığını yakaladığımız maçları bu şekilde değerlendirebilsek yerli rotasyonumuzdan da yeterli olabilecek sayı opsiyonunu elde etmiş oluruz.
 
"Galatasaray gibi bir takıma bile karşı koyabileceğimizi gösterdik" cümlesi herşeyi açıklıyor sanırım.

Bu kızlara hakettiği değer her anlamda verilmeli.
 
Ceyhun Yildizoglu Matici begenmis sozun bittigi nokta.Maci seyretmedim daha dogrusu seyretme imkanini bize sunmadilar,Maticin istatistiklerinede bakmadim ama daha once seyrettigim Maticin boyle bir mac sonunda bir tek kendisinden bahsedilecek bir performans sergilemedigine eminim.Peki neden Matic iyiydi diye bir aciklama yapiliyor boyle bir mac sonrasi.
 
7 dakika oynayıp 4rib 1sayı yapan bir oyuncu için Ceyhun hocanın böyle birşey dedigini sanmıyorum. Alıntıyı federasyonun sitesinden yaptım ögreniriz doğrusunu.

Edit: Kenardan hiç katkı gelmedi demiş ayrıca sadece Matici değil kenardan gelen çoğu oyuncunun ismini söylemiş.
 
fibaeurope dan alıp çevirmiş zaten federasyon görevlisi.

Galatasaray head coach Ceyhun YILDIZOGLU:
"First I want to congratulate the Bourges team for their game. In the first half we let Cathy Joens play and score three points. After the half time we had better defense. Our bench players were really important tonight like Ivanka Matic. We know we will have the final 8 at home but we really want to desserve it and show our best basketball."
 

Üst