EL | GALATASARAY: 81 - USK Prague: 69

TARİH: 19.01.2011 Çrş
SAAT: 19.30
SALON:Abdi İpekçi Spor Salonu

EL TOP16 için son şans, Avrupa'da var olma maçı. Spartak maçındaki sahaya yansıttığınız o hırsa tekrar ihtiyacımız var kızlar, rakip ne kadar güçlü olursa olsun yenilmeyecek bir takım değil size inanıyoruz.

Bol şanslar.

Re: EL | GALATASARAY-USK Prague {19.01.2011 Çrş}

Yarın bu saatlerde göreceğiz kimler GS'lı kimler dğeil. Adnan Polat'ı da görmek isteriz maçta. Hem orası salon olduğundan protesto edenelri tespit etmek daha kolay olur.

Re: EL | GALATASARAY-USK Prague {19.01.2011 Çrş}

Perşembe akşamı olsaydı maç keşke.
Perşembe 2sınavım var.Eğer okuldan sonra idmanım olmassa maça geleceğim.Ancak idmanım olursa çok zor.

Umarım kazanır ve son 16ya kalırız

Re: EL | GALATASARAY-USK Prague | Bugün 19:30

Beklemediğim kadar iyi oynadık. Bundan sonra da zorluk derecesi yüksek maçlarda aynı performansı bekliyorum. Zira artık final maçlarına yaklaşıyoruz. Bundan sonrasının telafisi yok.

Saygılar.

300-400 taraftar önünde oynandı maç,beklediğimden rahat bir galibiyet aldık.Sylvia en verimli maçlarından birini oynadı,Nihan da iyi oynamaya devam ediyor,Gintare'den alışılmışın üstünde katkı aldık,kısaca herkes iyi oynadı.Oyuncularımız sezon başına göre daha moralli ve takım olmuş görüntüsünde.Önümüzdeki maçlar için ümit veriyor artık takım.

Savunmada kıvılcımı daha önce bazı maçlarda ciddi bir şekilde görmüştük. Bugün ise hücumdaki kıvılcımı görme fırsatı yakaladık. Reboundlarda da biraz daha konsantre olup mücadele ettiğimizde ve bunların hepsi zamanla birleştiğinde Kadıköy'de herkes 110u arasa bile bu yangının önünde duramayacaklar!
Eksikler yok değil. Nihan ve Gintare hep böyle devam edebilecek mi, alan savunmasına karşı skor yüzdemiz yükselecek mi onu da zaman gösterecek.

Beni en çok, takımdaki moral mutlu etti. Takımda herkesin yüzü gülüyordu bu çok güzel bir durum.

Oyuna gelecek olrusak değişik hücum denemelerimiz başlamış. Bazen hızlı paslaşmalarla doğru şutu arıyoruz veya Sylvia'nın pota altında booş kalabildiği anı. Bazen de 4 ve 5 numaralar potanın yanından geriye doğru kaçıp pota altını boşaltıyorlar işte oraya ışıldoneeka özellikle nihan penetre ediyor. O zaman rakibin savunma dengesini dağıtıyoruz ve kenara çıkan uzunlardan en az biri boş kalıyor ya dip çizgiden giriyor turnike atıyor ya da kısa mesafe şutunu kullanıyor. Güzel şeyler seyrettim bugün mutlu oldum.

İlk yarının son saniyeleri, Yiğit'in Işıl'a "ışıl smaç yap" demesi ve Işıl'ın muzip bakışı maçın unutamayacağım anıdır.

Günün yorgunluğu nedeniyle 1 saat kestireyim, sonra maçı rahat izleyim düşüncesiyle uzandım saat 18´de. Uyandığımda Onur´un (Uncu) mesajını gördüm. Maçı kazanmak, üst tura çıkmak güzel...

Her zaman ligde karşı yakadakilerin yerli kalitesinin farkı yarattığını düşünür, söylerdik. Bu sefer yerli kalitesi ön planda olmayacak, bakalım ne kadar başarılı olacağız.

Maçı takip edemedim ama yorumlardan okuduğum kadarıyla vites atmışız, umarım artık o vitesi geri atmayız. Çok güzel galibiyet, tebrikler kızlar.

Caferağa'yı onlara dar edelim!

Gruptan çıktıkları için oyuncularımıza tebrikler öncelikle.. Ve ezeli rekabet başka bir kategoride daha kendini gösterecek... Deplasmandan fena bir sonuçla dönmeyelim yeter. Başarabilirsiniz kızlar !

4:30 ta salona ders çalışmaya gidip soğukta 6:30 a kadar bekledim.Maçtan 1 saat öncesine kadar almadılar.Sonra olin maçı gibi dışarda insanlar kalıyor.
-Ceyhun Hoca daha fazla istiyor artık.
-Kaptan şut yüzdesini yukarı çekmeye başladı.
-Fowlesın en iyi maçıydı,benchte olduğu dakikalarda Gintare süper oynadı.
-NİHAN ANAZ büyük harflerle yazıyorum.Salona ilk ben girdim dolayısıyla Nihan çalışıyordu,strech çalışmasına ilk o başladı.Yeteneğinin üstüne çıkıyor,takıma yararlı oluyor,en önemlisi istiyor.Seviliyorsun ;)
-Seiomone aynı :)
-Geçiş oyunlarında iyiydik,savunmada gayretli fakat rakip uzun olduğu için ribaundlarda sıkıntı yaşadık.
-Rakipten Katerina Elhotova çok güzeldi :p

Sezonun ikinci devresinin başlamasıyla birlikte 5 maçı geride bıraktık. Bu 5 maçın ilk yarıda sergilediğimiz performanstan ayrılan bir çok noktası vardı, pozitif olarak. Ancak bir maç vardı ki o ilk yarıdaki görüntünün aynısının olduğu ve bizlerin de aynı derecede üzüldüğü, Halcon karşılaşması. Bu maç hakkında söyleyebilecek her şeyi ilk yarıda söyledik o yüzden bu maçı cımbızla ayırıyorum bu 5 maçlık periyottan.

Bu pozitif değişimin en net görüntülerini Prague maçında gördük. Oyun anlamında en iyi olduğumuz seviyeye çıkamadık ancak savunmada baskı unsurunu parkeye yansıtınca ne kadar etkili olduğumuz ortaya çıktı. Savunmada ara ara ateşi yaktığımız dakikalar dışında ortalama seviyede gezdiğimizi söylemek doğru olur. Hücum tarafında kenardan gelen katkının ve Big Syl'nın muazzam performansı öne çıkan iki kalem.

Kenardan gelen dört ismimizin de oyunumuza sağladığı katkı es geçilmemesi gereken bir nokta. Özellikle Nihan & Gintare ikilisinin gösterdikleri performans harika düzeydeydi. Nihan'ın sağladığı istikrarı var ve 6 sayı - 6 asist muazzam bir katkı. Gintare'nin de Kaunas maçı ile birlikte en iyi görüntüsünü verdiğinin altını çizelim. Big Syl'nın rotasyonunda olmak kolay bir şey değil ancak bunun altından rahat kalktı maçta.

Big Syl için ayrı bir paragraf gerekiyor kesinlikle. Bu sezon en iyi oyununu sergilediği kuşkusuz bir gerçek. 11/15 şut yüzdesi 26 sayı - 6 ribaund - 3 blok. Yüksek posttan attığı şutlar, birebirde kurduğu büyük üstünlük ve parkede gösterdiği konsantrasyon. Benim için en güzel an ise, bir mola sonrası Gintare'yi yanına alıp neler yapması gerektiği hakkında konuşmasıydı. Bu kadar pozitif bir Sylvia'yı görmek müthiş mutluluk verdi bana. Dilerim devamını da ilerleyen maçlarda görebiliriz.

Sezonun resminin net çıkacağı günlere geldik artık. Her ne kadar kötü günler geçirsek de takımımıza olan inancımı yitirmedim.

Ayrıca maçta oluşan çocuk tribünü gerçekten çok güzeldi, düşünenlere teşekkürler.