ELW 7. Hafta | Famila Schio 76 - Galatasaray 73

1 Aralık 2021
21:30
Palazzetto Livio Romare

Sezon başında pek kimselerin ihtimal vermeyeceği şekilde 7. haftaya lider olarak giriyoruz Euroleague'de. Ligi olsun Avrupa'sı olsun her maç ayrı bir hikaye olmaya başladı. Maça neredeyse 24 saat varken takım henüz yola çıkabildi. Bu maçın dönüşünde de ligde namağlup Nesibe Aydın'ı ağırlayacağız.


Sandrine Gruda, Jasmine Keys ve Kitija Laksa etrafında dönen bir takım. Koç da Fenerbahçe'den tanıdığımız Georgios Dikaioulakos. Tina ve Anete'ye ek olarak kısalara da hem savunma hem hücumda fazlasıyla iş düşecek.


Başarılar Sarayın Sultanlarına...
 
Pelin daha ne kadar kötü oynayabilir diyorum, arkasından daha kötüsünü izliyorum, Pelin'e rağmen fark 3 sayı yeter ki ribaunt alalım, Pelin'in de elinden topu alalım, maç bir şekilde bize gelir.
 
Son topları kullanabilecek tek oyuncumuz son çeyrek oynamadı(nedenini bilmiyorum), hakemlerin son çeyrek önce hiçbir şey yokken pota altında rakip lehine faul verip devamında Melis içeri drib ederken net faulü vermeyip dönüşü üçlük yememiz maçın kader anıydı, koç gerçekten yetersizdi, tüm çeyreklerde erken faul hakkını dolduran rakibe karşı ne hikmetse faul hakları doldurulduktan sonra ne Anete nede Davis sırtı dönük birebir denetmedi, böyle ucuz kaybetmek yakışmadı.
 
Maçta Davis iyi oynamış , ama takıma yazık oldu bu mağlubiyetle. Kesin iyi bir oyun kurucuya ihtiyaç var. Pelin , Merve ve hatta Melis çok az top/ atış yapmalı. Çok düşük yüzdeliler.
 
Bir maçın sonunu daha kötü oynadık ve kaybettik ne yazık ki. Bizim yanlış tercihlerimiz kadar belki daha da fazla hakemlerin kritik anlardaki rakip faullerini görmemesi de sonuçta etkili oldu. Her ne kadar sonuca çok üzülmüş olsam da maçı hiç bırakmayan sonuna kadar savaşan böyle karakterli bir takımlımız olduğu için çok mutluyum. Her birinin emeğine sağlık.
 
Pelin, Merve ve Steinberga takımın en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor; süre alanlar arasında, Gizem var, yetmedi, takım Melis'ten medet umuyor,,, Düşünsenize, siz bu takımın halini... Bence, böyle bir kadroyu buralara getirebilen Efe Güven, başarılıdır. Esas, yıllardır aynı yetersiz transfer politikasını sürdüren yöneticiler, bu tip yenilgilerin en sorumlularıdır.
 
Yerlilerden bu kadar az katkı almamıza rağmen kazanabilirdik. Keşke para olsada bir yabancı alabilsek tabi bulabilirsek.Sahi sponsor geliyordu,ne oldu o iş?Her halde dövizin yükselişine takıldı
 
Tina sakat sakat oynuyor zaten 3 maçtır. Riquna da dün sakatlandı. Anete ve Pelin de koşuyor çabalıyor ama ayakları gitmiyor. Merve ve Melis malesef en fazla Sude kadar katkı yapabiliyor bu seviyede. Gizem desen o da Miray kadar falan...

Aralık ayı boyunca 9 tane maçı var bu takımın, dün biri oynandı 8 maç kaldı. Anete ve Pelin de sakatlanınca artık Miray'la Mısra'yla Berna'yla falan oynarız...


Her sene farklı şekillerde yazıyoruz bunu. Hatta hemen her önemli maç sonrası. İsimler değişiyor sezonlar değişiyor ama senaryo yine aynı. Teknik, taktik, tercihler vs. ikinci üçüncü planda kalıyor. Bu takım liderlik kovalıyor bu grupta ama elinde 10 tane ya da 11 tane kullanabileceği oyuncusu yok. 1 tane %100 sağlam oyuncusu var. 2 tanesi sakat, diğer 2'si de gitti gidecek dinlendirilemezse...

Gerçekten yıldık artık...
 

Üst