ELW | ESBVA-LM 62-66 Galatasaray

Takım yönleriyle, refleksleriyle kadın basketbolunun çok üzerinde. Bu üstünlüğü bir kez daha kanıtlayabilecekleri alanda yaşamlarını tanımlayamamaları, öyle bir zeminin var olmaması gerçek anlamda üzücü.

Çok zor bir maçı kazandık. Bu kızların, Ekrem hocanın emek ve alınterlerinin boşuna gidiyor olması çok acı gerçekten.

Nasıl bir Takım olduk bu sene arkadaş
Her türlü zorluğa rağmen ; para, yönetim, fenerasyon, masabaşı oyunları yok aga hiç biri takımı yıldıramadı. İçeride, dışarıda yeniyoruz. Armanın ve Formanın Hakkını veren Ekrem Memnun ve Kızlara sonsuz teşekkürler...

Oyuncu istatistikleri alabilirsek güzel olur. Kızlarla ilgili bişey yazmaya gerek duymuyorum 2-3 yıldır ekrem hocayla tek başlarına birşeyler için didiniyorlar, karşılığını da alıyorlar.

Lille'in birkaç iç saha maçini izlemistim Fiba'nin Youtube kanali sagolsun, her maçi yayinliyorlar. Kursk maçinda da seyirciye hayran kalmistim, çok kuçuk bir salon fakat atmosfer guzel. Bu tarz tribunler, bizden sayi/gurultu orani olarak daha dusuk performans gosterse de tribun kulturu açisindan kendini dev aynasinda goren ulke gruplarina ornek olmali diye dusunuyorum. Yerinde ses yapiyorlar, maçi insanca izliyorlar ve salonda çok guzel vakit geçiriyorlar.

Bunlari bilerekten daha uzun zaman once biletlerimi ev sahibi tarafindan ayirmistim. Trafik Lille tarafinda killik yaptigi için maça 15 dakika kala ancak ulasabildim ve muhtemelen sizin de ekranda gordugunuz o atesli tribunun en atesli yerine yakin oturamadim, sol alt kosede konuslanmakla yetindim. Ne yalan soyleyeyim kritik son periyot haricinde gazozuna da olsa tezahuratlarina katildim, baska turlu maçin tadi çikmiyor :)

Kaybetmelerine ragmen oyundan keyif aldilar ve haklilar, kanimca grubun en iyi basketbol maçlarindan biri oldu.

Lille bizden yetenek olarak biraz alt seviyede fakat grupta bizim gibi dogru basketbol oynamaya çalisan bir takim, ilk yari standardimizin ustunde sayi buldular potamizda, topu iyi paylasiyorlar fakat son çeyrekte elleri titredi. Bize gelirsek benim için ogretici bir maç oldu, konum malum çok fazla yerinde maç izleyemiyorum, burada bazi tesptileri yapmak daha kolay. Kizer-Nevriye aslinda yapi itibariyle savunmada problem yaratabilen bir ikili ama ikinci yarida kusursuza yakin oynadilar ve bir anda çok sert seviyelere çikabildik. Biraz daha birlikte oynayabilseler (parmagimin hangi yonu isaret ettigini tahmin ediyorsunuzdur) tek sorunumuz rotasyon olacak, ilk 5 ve kenardan gelen 2 parça su an kusursuza yakin isleyebiliyor (Bahar da olsa belki maçi savunmada daha rahat koparirdik). Dubljevic'in fizik olarak hazir olmadigi belli, sakatlik bir hayli hantallastirmis, bir-iki haftaya daha ihtiyaci var. Bu tarz maçlarda skoru çift hanelere çikaramadikça Nuria-Isil biraz sonuk kaliyor, topu paylasmaya yonelik oynadigimiz için kendilerine pozisyon yaratmakta zorluk çekiyorlar, topu içeri indirdikten sonra da skor opsiyonu sirasiyla Dub-Loyd-Nev oldugu için devreye giremiyorlar. Elleri isinmayinca da bu sefer maçin tikandigi dakikalarda inisyatif almalari zorlasiyor. Isil birkaç kez iyi penetre etti ikinci yari fakat turnike yerine ekstra pasa yoneldi, o sutlar genellikle kaçti. Ayni problem Nuria'da da var, çok bos kalmadikça bir sey uretemiyor.

Kizer'in soktugu son saniye sutunda tribunler mosmor oldu, normalde ekstra sevinirdim ama tribun o kadar sempatikti ki, onlar adina uzulmedim degil :)

Avenida deplasmanı grubun kaderini belirleyecek. Son 4 hafta ilk 4 sıradaki takımla oynuyorlar. FB deplasmanına gidip, Schio, biz ve Kursk'u İspanya'da konuk ediyorlar. Schio takıldı. Bence bizim de takılabileceğimiz tek maç.

FB-Schio maçında gayr-ı ahlaki şeyler olmazsa biz kalan 3 maçımızı da kazanıp bu grubu 3. bitirecek duruma geldik. İnşallah elimize gelen fırsat kaçmaz. Play-off turunda Nadezha'yı eleyip F4'te FB'yi yenip final oynamak hiç de zor değil.

Gecen sene hatırladığım kadarıyla 3 Rus takımı gruplarda ilk 4 e kalmış kursk bizim grubun lideri idi karşıdan 4.ile eşleşdi gruplarında 2.olmalarına rağmen Eka ile nadezha çeyrek F. eşleştirmişlerdi yarı finalde ise kursk ile Ekayı oynattılar
Bu sezonda aynı statü geçerli olabilir diye düşünüyorum çeyrekde kursk ile nadezha'yı eşleştirebilirler.

Şu kupayı bir kez daha alsak en çok Ekrem Hoca için sevineceğim. Helal olsun ona Allah herzaman yardımcısı olsun çok değerli bir insan ve koç.