ELW | Galatasaray 51 - CCC Polkowice 58

Fowles-Augustus takası...
her şeyin çözümü...

Takım Normal bir yenilgi aldı diye hemen sezon ortasında birisini gönderilmesini istemek garip.Bana sorarsan hiçbirşeyin çözümü değil Hücum gücümüzü yükseltirken takım savunmamızı aşağı çekecek bir hamle olur.Seimone'yi herkes seviyor ama her mağlubiyet sonrası Dee-Seimone demek bana tuhaf geliyor.

Bu sezon kaybedilecek tüm maçlar için canları sağolsun demekten hiç çekinmeyeceğim çünkü gerekli karakteri ve mücadeleyi sahaya koydu bu takım ilk günden bu yana. Bundan sonra da koyacaktır. Bugün mental ve fiziksel yorgunluk açıkça belli oluyordu , fazla bir şey söylemeye gerek yok.

Tüm bunlardan bağımsız şekilde açıkça görülüyor ki bu takım skorer bir kısa bulamazsa nefesi yetmeyecektir kalan hedefler için. Gerek pozisyonlar gerekse yabancıların pasaport dağılımı açısından en homojen takımı kurduk. Sezon başından bu yana aynı şeyi söylüyorum kendisi için zor bir dönemde tepki almayı da göze alarak Fowles şu an bu takım için gerekli bir oyuncu değil diyorum tekrar tekrar. Dünyanın en önemli uzunlarından biri ama elimizde Wauters-Sancho-Bahar-Nevriye varken ve Nevriye yokken bile FB'ye bu üçlüyle içerde üstünlük kurmuşken 2. kıta dışı hakkını Fowles'la kullanmak önümüzü tıkayacak maalesef. Koç tüm iyi niyetiyle Torrens'ten kısa pozisyonda katkı bekliyor ama Torrens'in top sürerken penetre ederken hala dönüşlerde ciddi terddütleri var ve çapraz bağ sakatlığı yaşamış oyuncular için son derece olağan tereddütler bunlar. Alba'yı Alba yapan şeyler de malum.

Tek bir değişiklik ibreyi inanılmaz derecede lehimize döndürecek gerek ligde gerekse EL'de. Hayırlısı...

Canları sağolsun olabilir böyle kazalar...Rakibi küçümseyenler acısından süpriz sonuç olarak gözükebilir fakat.. Rakibin 30 numarası 4.per e kadar ortalarda yokdu.son 3 lükle fişi çekti...

Takım 28 dakika inanılmaz savunma yaptı. Seyircinin de etkisiyle. Ama Erkek maçı için de gelen seyirci sonrası tribünün Kazan maçına hazırlık yapıp maçı ikincil plana atması, takımda da hafta sonunun verdiği yorgunluk (sonuçta 4 günde 3 maç yaptılar) baş göstermeye başladı. Özellikle Işıl ve Whalen'e üzülüyorum. Gerçekten 1 hafta dinlenebilseler takım için çok iyi olacaktı. Bence önemsiz bir mağlubiyet. Sonuçta sıralamalarda değişiklikler olacak. Eğer UMMC ile aynı grupta olmak istemiyorsak son maçlara kadar bir veya 2 maçta yedekleri oynatıp bir yenilgi daha alıp UMMC maçına öyle çıkabiliriz. Böylece 6. olup rakibimizi bekleriz. Bunun için daha zaman var ve uzun uzun onu konuşacağız. Tek önemli yanı biraz seyircinin geldiği günde alınan bu mağlubiyet o gelenlerin maça gelmesine sekte vuracaktır. Zaten gelmemek için bahanesi bol olan bir tribünüz. Zorluk çekmezler. ARMA AŞKI var Allahtan!

Genel sıralamada 4 veya 5 bitirip UMMC ile grupta eşleşmek daha iyi ya, böylece grupta 2.olup yarı finalde kaçmış oluruz onlardan. O yönden bakınca yenilgi ileride işimize bile yarayabilir ama yazık oldu son periyot resmen hali kalmadı oyuncuların.

Tanju'nun dediği doğru. Hİç aklıma gelmemişti ilginç.:) Evet sonuç olarak kaybedilmiş bir şey yok. Tek kaybedilen seyirci ama onu da hiç kazanamadı bu takım. Kadın maçı esnası İpekçi otoparkında bir çok kişi içki içiyordu maçın başlamasını bekleyip (erkek maçını kastediyorlar sadece)

Bahanesi olan bir maç olabilir, hakem yönetimiyle, yorgunluk faktörüyle filan ama; kendi sahanda Polkowice'ye de kaybetmemen gerekiyor.

Benim, bizim için sorun değil ama Ekrem Hoca'nın iç sahada maç kaybetmeyi mazur göreceğini hiç sanmıyorum, yani bu maça rölantide, rahat kafayla çıktıklarını hiç sanmıyorum. Tamam bugün için sorun değil diyoruz da bu takım F8 oynayacak, ligde final serisi oynayacak. Şimdiki şartlar altında başarılı olamayacağımız açık.

Ekrem Hoca veya şubeden herhangi bir yönetici kanal kanal, gazete gazete çıkıp ağlamazsa yönetime transfer yaptıramazlar. Bunun da olmayacağını bildiğimiz için takım içinden bazı fertleri kazanmamız gerekiyor, zamana dağıttığımızda birçok zorluğun altından kalkarız da sıkışık takvimde böyle sürprizler olabilir bu sene. Benchte oturan herkes çok önemli ama özellikle Özge'yi kazanmamız ve katkı almamız şart oğlu şart. ,

Deplasmanda toplam 48, bu maçta ilk yarıda 18 sayı yediğimiz takımdan ikinci yarıda 40 sayı yiyorsak ve son 15 dakikasında sadece 6 basket atabiliyorsak düşünülmesi gerektiği kesin. Öyle çok da laylaylom bir tablo yok yani.

Euroleague de bir sonraki tur nasıl oynanacak değişti mi statü yada direk sorayım UMMC zaten ev sahibi olduğu için biz şu an zaten grup 1.si sayılmıyormuyuz.

Whalen skoru 51-52'ye getirmiş ve tribün de iyice gaza gelmişken 30 numaradan yediğimiz üçlük bizi yıktı.

Canları sağolsun, ellerinden geleni yaptılar.

Canınız sağ olsun. Ama en kaybedilmeyecek maç kaybedildi. Kazan maçının etkisiyle de iyi bir taraftar gelmişti. Kazanmak önemliydi. Olsun takımın bunu telafi edeceğinden şüphem yok.

Neden yenildik?

Bir çok nedeni var... Sadece maçın içine bakarsak:

1-Oyun düzeninden koptuk ilk devre. Özellikle Sancho yanıyordu, fazla zorladı dışarıdan atışları. İlk devre daha fazla farkla girilse maçın sonunundaki yorgunluğu hissetmezdik ve rahat oynayabilirdik.

2- Işıl ve Lindsay´e dışarıdan daha çok atış kullandırmak gerekirdi. Çok soğuk kaldılar ama pas onlara hiç dönmedi.

3- Dakikalara bakınca Lindsay 28 dakika oynamis, daha fazla oynayabilirdi. Ama oyuncular yorgun gibi Alba, Yasemen ve Özge oyunda olunca maalesef oyun temposu ve düzeni değişiyor.

4- Pota altını Fowles yokken çok kullanamadık, biraz biraz Ann´ı değerlendirdik o kadar. Ama uzunların hep dışarıdan atışlarıyla kazanmak zordu zaten.

5- Faul yüzdesi yürekler acısı: 11/24

6- İdari; hakemlere hiç çalışmamışlar, cidden kötüydüler. Daha fazla seyirci olması gerekirdi. Fowles´ı getirtmeleri gerekirdi. Nevriye konusunda bir şey demiyorum artık.

7- Genel fikstüre bakarsak; zaten bütün Avrupa tatil yapmışken bizimkiler 2 lig ve 3 maçlık TK oynadılar. Ben bu şekilde bir fikstürü teklif edeni de kabul edeni de anlayamıyorum. Ama madem her şey belli TK´den hemen sonra bu maç var, o zaman 1 ay öncesinde bu maçı perşembeye al. Fener de biz de yorulduk ama kazanan takim daha çok yorulur. Röportajlar TV kanallarının gezilmesi -ki bunlar gayet normal şeyler- oyuncuları hem fiziksek olarak yorar hem de bir sonraki maça konsantre olmalarını engeller. Rakip de sert savunma yapınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Son iki maçta dikkatimi çeken bir nokta oldu; yanlış hatırlamıyorsam Özge YAVAŞ her iki maçın ilk 3 periyodunda kenarda otururken oyunun en kritik anlarında süre aldı ve açıkcası bu sürelerde bekleneni veremedi. Fenerbahçe maçında yanlış ve erken bir şut tercihi olmuştu. Bu maçta da onun oyunda olduğu anlarda top paylaşımında ciddi sorun yaşadık. Ekrem Hoca'nın her oyuncuya sorumluluk vermesi ve onlara olan güvenini ortaya koyması güzel birşey ama bence Özge Yavaş bu şekilde başa baş giden maçların kritik anlarında süre alacak kadar hazır değil. Ona kritik anlarda görev vereceksek en azından 2. ve 3. periyotlarda da süre vererek sıcak kalmasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Genel sıralama açısından ise Tanju'nun dediğine katılıyorum ama genel sıralamada yerimizi belirleyebilmek o kadar kolay olmayabilir; inşallah bu mağlubiyet genel sıralamadaki yerimiz için hayırlı olur.

Final 8'te final oynamak istiyorsak ya Tanju'nun dediği gibi 4-5. olmalıyız. Ya da UMMC ile farklı grupta yer alıp diğer grubu lider tamamlayarak UMMC grubunun 2.si ile oynamalıyız.

İkinci alternatif yol ile final oynayabilmemiz için de olası rakiplerimiz Fenerbahçe ve S. Moskova'nın her ikisini de Final 8'te mağlup etmemiz gerekecektir. Belki Famila Schio da rakibimiz olabilir.

EuroLeague Women Competition System gecen seneki gibi

Ekli dosyayı görüntüle 284

Yanlışınız var geçen sezonki gibi değil.

Geçen sezon her iki grup maçları tamamlanmasının ardından grup liderleri final oynarken 2.'ler 3.lük 3.'ler 5.'lik 4.'ler 7.lik maçı oynuyorlardı.

Bu sezon ise grup maçlarının tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çapraz bir şekilde eşleşerek final four yarı final oynayacaklar. Grup maçlarının ardından 3. ve 4. sırayı alan takımlar için turnuva sona erecek ve evlerine geri dönecekler.

Yarı finalde galip gelen takımlar final oynarken yarı final maçlarında mağlup olan takımlar 3.lük karşılaşması oynayacaklar.

Şimdi ilgili düzenlemeyi bir kez daha kontrol ettim ancak aynı ülke takımlarının aynı grupta yer almayacağı kuralı sadece ilk grup aşamasında söz konusu.

Sonraki aşamalarda böyle bir kural yer almıyor.

Eğer final four aşamasında bu kuralları yok sayıp aynı ülke takımları birbiri ile karşılaşmasın derse Fiba çok komik olur.

Çocuk oyuncağı değil bu sonuçta. Oyun oynanırken kural değiştirilmez. Geçmiş yıllardaki düzenlemelere ulaşamıyorum ancak belki söz konusu kural geçmiş dönemde düzenlemelerde yer almış ve uygulanmış olabilir. Ancak mevcut düzenleme ışığında böyle bir durumun söz konusu olmayacağını düşünüyorum.