ELW | Galatasaray: 77 - Novi Zagreb: 50

12 Aralık Çarşamba
Abdi İpekçi S.S. 19:00
Yayın: Lig TV 3

Euroleague Kadınlar'da çıktığı ilk beş maçını kazandıktan sonra, son maçında UMMC karşısında tek farklı mağlubiyet ile Avrupa sahnesinde sahadan ilk kez mağlup olan takımımız, 7. sınavında Hırvat temsilcisi Novi Zagreb'i ağırlayacak. Oynadığı 6 Euroleague maçında, sadece bir galibiyet (82-60 ile evinde, USO Mondeville karşısında) alabilen rakibimiz grup sıralamasında son sırada yer alıyor.

Rakibimiz ile Hırvatistan'da oynanan ilk maçı 48-79 ile çok farklı bir skorla takımımız kazandıktan sonra, Novi Zagreb çok zayıf bir ekip gibi gözükse de UMMC Ekaterinburg deplasmanında kafa kafaya oynanan maç ve farklı USO Mondeville galibiyeti Hırvat temsilcisinin bir nebze de olsa vites arttırdığının işaretçisi. Tabii bu gelişimde, takıma sonradan eklenen Amerikalı guard Lealani Mitchell'in katkısı da yadsınamaz. TKBL deneyiminden ve Hırvat Milli Takımı'ndan da hatırladığımız Sandra Mandir takımın en önemli oyuncusu konumunda. Tecrübeli Hırvat guard; 13.5 sayı-4.7 asist ortalamalarıyla oynuyor Euroleague'de. İyi istatistiklerinin yanında yüksek top kaybı ortalaması ve kötü dış atış yüzdesi dikkat çeken olumsuz yanları Mandir'in. Euroleague'de tek galibiyet ile sonuncu durumda olan Novi Zagreb, yerel liginde ise 9/9 yaparak namağlup lider durumda.

İlk maçtaki kadar kolay olmasa da, Euroleague'de 2. bir galibiyet serisi yakalamak için iyi bir fırsat olacak bu maç. Başarılar takımımıza.

Biz onları deplasmanda Fowles'sız ve Lindsay'siz farklı yendik. Bu maçında +10 fark olacağını düşünüyorum. Rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum açıkçası. He bu arada artık bir zahmet dış şutlarımız girmeye başlasın. Sadece pota altı ile nereye kadar. Şebnem ve Şaziye kalitelerini göstersin artık.

İlk periyodu 23-10 önde bitirdik. Bu bölümde öne çıkan oyuncularımız; Işıl Alben 7 sayı 2 ribaunt, Lttyle 6 sayı 2 ribaunt 1 asist.

MaşaAllah,nazar değmesin muazzam savunma yapıyoruz. Bu savunma ile bu sene kupalar ve şampiyonluklar gelecektir inşaAllah hissediyorum. Teknik ekibi ve kızları tebrik ediyoruz...

Her maç 50 sayı civarında yiyoruz bence iyi bir istatistik ama hücum yönümüzü biraz daha geliştirmeliyiz. Normalde bu tarz takımlar karşısında rahat bir şekilde 90 sayıyı bulmalıyız..

Aslında yapılabilse de evimizde oynadığımız eurolig maçlarını başka şehirlerde oynasak, bir maçı Ankara'da, bir maçı İzmir'de, Adana'da, Antalya'da ya da ligde takımı olmayan şehirlerde işte, böyle bir şey olsa ne güzel olurdu, hem kızlarımız tamamı dolu olmasa bile ciddi bir kalabalığa oynardı, hem de Galatasarayına hasret taraftarlar da takımlarını izlemiş olurdu, voleybol için de geçerli bu... #hayal

Torrens ve nevrıye gelırse nasıl bır takım olacağiz merak edıyorum. Ozellıkle torrens'ın ıyı donusu bızı bır sevıye yukarı cekebılır. Salon konusunuda ıse Ayhan Sahenk bana her zaman sırın gelmıstır.

İlk maç kadar rahat olmaz dedikse de grubun diğer iyi takımlarına karşı başa baş mücadele eden Novi Zagreb yine direnemedi takımımız karşısında. Takımın ciddiyetinin hiç düşmemesi ve savunma hevesinin yüksek olması, Novi Zagreb oyuncularını sanki ilk kez basketbol oynuyormuş kadar acemi gösterdi bize. Bu maça kadar 3/31 ile (%9.6) üçlük atan Mandir'ın bu şanssızlığını Abdi İpekçi potalarında kırması da 27 farkı engelleyemedi. Mandir, biraz da Pavetic dışında gerçekten basketbolcu olduğuna inandığımız bir oyuncu çıkmadı zaten Novi Zagreb'de.

İyi tarafları bu maçta konuşmaya gerek yok, yalnız kötü sinyaller var. Wauters yine kötü bir maç oynadı, pota altından %30'la bitirmesi, hep süre gelen bitirememe probleminin böyle zayıf bir rakibe karşı sürmesi üzücü. Şebnem de hazırlık maçlarındaki formunu resmi maçlara taşıyamamış gibi gözüküyor.

Daha önce de yazmıştım, Ekrem Hoca için zor bir sene. Gerçek bir maçta Şebnem'e mi güvenmeli, Şaziye'ye mi en basitinden bunu görmek istiyor. Whalen ile Sancho, Işıl ile Wauters arasındaki uyumu arttırmak, takım savunmasını ve hücum setlerini oturtmak istiyor onu tahmin edebiliyorum ama Özge-Ayşe-Gülşah, üçü toplam; şu maçta toplam 10 dakika oynuyorsa bu da üzücü tabii. Şu anda Bahar iyi bir formda değil belki ama Nevriye gelince Bahar'ın durumu ve süresi ne olacak, Alba döndüğünde az önce saydığımız 3 oyuncunun ve şimdilerde süre alan Yasemen'in oynama şansı kalacak mı merak ediyorum.

Seyirci durumuna gelirsek; ELW'de en büyük salonda biz oynuyoruz. Diğer 20 takım içinde en kallavi salonu olan takımın seyirci kapasitesi 5000. Biz bunun 2.5 katı büyük bir salonda oynuyoruz. Zaten bir kere bu mantıksız. Salonlar ortalama 2500 kişilik ELW'de. Tamam, takımımız iyi oynuyor, her türlü desteği hak ediyorlar ama seyirci potansiyeli belirli bir spor, 12000 kişilik Abdi İpekçi kadın basketbolu için gereksiz büyüklükte bir salon. Mevcut seyirci de salonda kayboluyor resmen. Ayhan Şahenk'te Galatasaray taraftarının istenmediğini biliyoruz. Elde kalan tek seçenek Ahmet Cömert, bence kadın basketbol takımının maçlarını gocunmadan Ahmet Cömert'te oynaması herkes için daha hayırlı olacak gibi gözüküyor. Tabii Caferağa'da koltuk sayısının 2 katı taraftar gelmesine göz yumanlar, Ahmet Cömert'te güvenlik sebebiyle karşı tribüne seyirci girmesini engelliyorlardı geride bıraktığımız dönemde. O sorun çözüldüğünde iyi bir atmosfer yaratılabilir küçük salonda.

Tebrikler Kızlarımıza.

Kadınlar Euroleague'de Polonya temsilcisi Wisla Can Pack, Bourges'i (Fransa) 68-64 yenerken geçen sezon Galatasaray forması giyen Tina Charles çok başarılı bir oyun sergiledi.

Charles 37:31 dakika süre aldı, 20'de 13 saha içi, 11'de 7 serbest atış isabetiyle 33 sayı atarken, 15 de ribaund alarak double-double yaptı.

Ayrıca belirtmeden de edemeyeceğim bu Tina Charles ne yapıyor Eurolegue maçlarında böyle.