Engelsiz Aslanlar (2017-2018 Sezonu)

bLoZ08.jpg


“Bu işin hakkını vererek yapıyoruz”

TSBSL’nin yedinci hafta maçında ELİG Avukatlık Bürosu Engelli Yıldızlar’ı 87-80 mağlup eden Galatasaray’da koç Sedat İncesu, oyuncularımızdan Özgür Gürbulak ve Mustafa Korkmaz karşılaşmanın ardından galibiyeti Galatasaray Televizyonu muhabirlerinden Esma Toker’e değerlendirdi.


Sedat İncesu:


“Maç öncesinde lider olan takıma karşı oynadık. Fakat biz bu işin hakkını vererek yapıyoruz, her zaman da öyle yaptık. Saha içinde, saha dışında biz Galatasaray’ız. O şekilde de devam edeceğiz. Bize provokeler olur, başka şeyler olur ama onlar problem değil. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Bundan sonra çok daha iyi olacağız.”


Özgür Gürbulak:

“Bu maçı kazanmaya ihtiyacımız vardı. Çünkü lige istediğimiz gibi başlayamadık. 2 hafta önce de hiç istemediğimiz bir yenilgi aldık. Gerçekten çok iyi çalıştık. Büyük emek veriyoruz. Rakip de liderdi. Yendik ve çok mutluyuz. Taraftarımıza da gelip bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki maçlarda da en iyi şekilde mücadele edip sezon sonunda kupayı almak istiyoruz.”


Mustafa Korkmaz:

“Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Allah’a şükürler olsun. Bu maç için çok çalıştık ve yendik. Çok zor bir maçtı. Rakip de çok iyi oynadı.”
 
3pd7Lp.jpg


HDI Sigorta, Engelsiz Aslanlar'a sponsor oldu!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile HDI Sigorta arasında sponsorluk anlaşmasının imza töreni Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde gerçekleşti. Anlaşmanın imza töreninde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr Ural Aküzüm, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı İsmail Ar yer aldı.

İmza töreninde ilk olarak imzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr Ural Aküzüm “Bildiğiniz gibi Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı spor takımıdır. Türkiye’ye 6 Avrupa Kupası, 4 kıtalararası şampiyonluk getirmiştir. Devletimizin ilgili yönetmeliği gereğince Galatasaray’a ciddi maddi katkı sağlamışlardır. 10 defa üst üste Türkiye’de şampiyon olmuş bir takımdır. Galatasaray Türkiye’deki 7 milyon engellinin bütün umudunu bağladığı bir organizasyona liderlik etmiştir. Galatasaray’ın bu yolda yürürken çok önemli partnerlere ihtiyacı var. Geçenlerde bir balo yaptık. Bu balo da çok güzel etkiler doğurdu. Camiamızın bütün bireyleri katıldı. Şimdi de tarihimizde ikinci defa HDİ Sigorta ile iş birliği anlaşması yapıyoruz. Bizim için çok itibarlı ve ciddi bir partner olacaklarını düşünüyoruz. Almanya kökenli bir firma. Onlarla bundan sonra birlikte olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yine çok önemli başarılara kavuşacaktır” dedi. Basın mensuplarının anlaşmanın detayları hakkındaki sorularına da yanıt veren Ural Aküzüm, “ Anlaşmamız 1 yıldır. Engelsiz Aslanlarımızın bütçesinin önemli bir bölümünü HDI Sigorta karşılayacak” ifadelerini kullandı.

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ise “Yönetim kuruluna, başta Ural Aküzüm’e çok teşekkür ediyorum. GSYİAD Başkanı Metin Öztürk’e de çok teşekkür ediyorum. Biz 8 senedir Galatasaray markası ile bir aradayız. 5 sene bir marka sponsorluğumuz vardı son 3 senedir de çok güzel bir voleybol takımı sponsorluğumuz var. 8 sene dile kolay çok uzun bir süre. İnşallah daha uzun sürecek bir yolculuk bu. Bu alanda neredeyse tekel olmuş, kupa canavarı, kupa koleksiyoncusu bir takımın yanında olmak bizim için çok önemli bir keyif. HDI Sigorta 11 senedir Türkiye’de bir yola çıktı. Grubumuzun 4 ana hedef marketinden bir tanesi olduk. Bu, bir Türk vatandaşı olarak gurur verici. Hem genelde hem de özelde, irili ufaklı projelerde Galatasaray ile bir arada olacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu da düzenlenen basın toplantısında “Hepimizin bir engelli adayı olarak hayata başladığı bir dönemde, bunun canlı kanıtları olarak buradayız. Böyle durumlarda sadece aileniz ve sigorta poliçeniz yanınızda kalıyor. Son derece anlamlı bir birliktelik olacak. Aynı geçen seneki gibi HDİ Sigorta ile beraber bu sponsorluğun hakkını vereceğiz. Umarım başarılarımızla onları gururlandıracağız” diye konuştu.

Son olarak söz alan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı İsmail Ar ise “Takım olarak çok başarılı olduğumuzu söylediler… Ama biz bundan sora HDI Sigorta güvencesi altındayız. Takımım adına iki senedir çok güzel sponsorluk anlaşmaları yapılıyor. Ülkemizde engelli sporuna bakış açısının değiştiğini gösteriyor bu. Hayırlı uğurlu olsun” sözlerini sarf etti.
 
Son düzenleme:
8NAQ7W.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, TSBSL’nin sekizinci haftasında TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 75-43 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki yedinci galibiyetini aldı.

Galatasaray ligin dokuzuncu haftasında 23 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da İskenderun Engelliler’e konuk olacak.
 
lba5nX.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, TSBSL’nin dokuzuncu haftasında İskenderun Engelliler SK ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 78-60 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki sekizinci galibiyetini aldı.

Galatasaray ligin onuncu haftasında 6 Ocak Cumartesi günü saat 12:00’de Balıkesir BB İle karşı karşıya gelecek.
 
2J7m9d.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, TSBSL’nin 10. haftasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 82-37 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki dokuzuncu galibiyetini aldı.

Galatasaray ligin 11. haftasında 14 Ocak Pazar günü saat 13:00’te Gazişehir Gaziantep SK ile karşı karşıya gelecek.
 
z024lR.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Gazişehir Gaziantep SK ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 75-58 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki 10. galibiyetini alarak ligde 21 puana ulaştı.

Galatasaray ligde 10 Şubat Cumartesi günü saat 18:00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.
 
EP882q.jpg


Engelsiz Aslanlar Almanya’da!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Almanya'nın Wetzlar kentinde Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme adına yapılacak A Grubu maçlarında mücadele verecek.

A Grubu

Galatasaray (Türkiye)
Meaux (Fransa)
Porto Torres (İtalya)
The Owls (Büyük Biritanya)
RSV Lahn-Dill (Almanya)



Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki Maç Programı:

2 Şubat Cuma 15:15 | Galatasaray - Meaux

2 Şubat Cuma 19:45 | Galatasaray - Porto Torres

3 Şubat Cumartesi 12:30 | The Owls - Galatasaray

3 Şubat Cumartesi 17:00 | RSV Lahn-Dill - Galatasaray


Galatasaray Tekerlekli Sanadalye Basketbol Takımı, A Grubu'nu ilk iki sırada bitirmesi halinde 8-11 Mart tarihlerinde İspanya ve İtalya'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarına katılma hakkı kazanacak.



Engelsiz Aslanlar, geçtiğimiz sezon İtalya'nın Porto Torres takımının ev sahipliğini yaptığı Şampiyonlar Ligi elemelerini 3 galibiyet ve 1 yenilgi ile tamamlayarak yoluna Andre Wergauven kupasında devam etmişti. Engelsiz Aslanlar, Fransa'nın Toulouse şehrinde düzenlenen ve Avrupa'nın 2 numaralı kupası olarak adlandırılan Andre Vergauwen Cup'ın finalinde Amiab Albacete'yi 63-61 yenerek şampiyon olmuştu.
 
Son düzenleme:
lOjAdk.jpg


“Maç maç gidip Final Four’a kalmak istiyoruz”

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ilk maçında bugün saat 15:15’te CS Meaux ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesinde koç Sedat İncesu, turnuva hakkında görüşlerini Galatasaray Televizyonu’ndan Melisa Çizmeci’ye aktardı.

“Gün Ortası” programına telefonla bağlanan İncesu, “2008 yılında Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazandığımız Rittal Arena’dayız. Eski anıları da hatırladık tabii. Tam takım olarak hazırlıklarımızı tamamladık. İlk maçımızla beraber başlayıp maç maç giderek öncelikle ilk sekize, sonra da Final Four’a adımızı yazdırmak istiyoruz. İlk maçımız Fransız ekibi CS Meaux ile. Bu maçın ardından İtalyan temsilcisi Porto Torres ile oynayacağız. Yarın da The Owls ve RSV Lahn-Dill ile oynayıp turnuvayı bitireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Bu adamlarin paralari odeneydi bari, gectim digerlerini, hic degilse onlar stokludur bir sekilde, ama bu adamlari ihmal etmislerse eger, cok cok cok kizarim.
 
VraqRB.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ilk maçında CS Meaux ile Rittal Arena’da karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 72-41 galip ayrıldı.

Engelsiz Aslanlar, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ikinci maçında saat 19:45’te Porto Torres ile karşılaşacak.
 
Porto Torres'e de fark atmış bulunuyoruz. Yarın The Owls'u da geçeriz ama ev sahibi Lahn Dill maçı zorlu olacak. Geçen sezon 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet almamıza rağmen rakiplerin son maçta yaptığı şikeden dolayı 3. olup elenmiştik. Umarım gruptan da çıkıp son 3 senedir alamadığımız kupayı alırız.
 
jy303n.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Almanya’nın Wetzlar kentinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu ikinci maçında Porto Torres ile Rittal Arena’da karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 97-30’luk skorla galip ayrıldı.

İlk çeyreğe hızlı giren sarı-kırmızılılar 10 dakikalık bölümü 21-10 önde geçerken ikinci çeyreği de etkili oynayarak soyunma odasına 42-14 üstünlükle girdi. Üçüncü çeyreği 73-20 önde geçen takımımız mücadeleden de 97-30 galip ayrılarak gruptaki ikinci galibiyetini aldı.

Takımımız, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu üçüncü maçında 3 Şubat Cumartesi günü saat 12:30’da The Owls, aynı gün saat 17:00’de de RSV Lahn Dill ile karşılaşacak.

Engelsiz Aslanlar, grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde 8-11 Mart tarihlerinde İspanya ve İtalya'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarına katılma hakkı kazanacak.
 
Plk8db.jpg


“Lider olarak Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz”

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Almanya’nın Wetzlar kentinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu ikinci maçında Porto Torres’i 97-30 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Sedat İncesu, idari menajer Abdurrahman Güven, oyuncularımızdan Mehmet Türk, Gökhan Coşkun ve Mustafa Korkmaz galibiyeti resmi sitemize değerlendirdi. Açıklamalar şöyleydi:

Sedat İncesu:


“Turnuva başlamadan önce maçların kolay geçmeyeceğini biliyorduk. Günü ikide iki ile kapattığımız için mutluyuz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Sırada iki maçımız kaldı. Onları da kazanıp ait olduğumuz yere, Şampiyonlar Ligi’ne kalacağız.”


Abdurrahman Güven:

“Turnuva çok başarılı ve güzel geçiyor. Çok güçlü bir takımımız var. Rakiplerimizi fark atarak yeniyoruz. Liderlik için Lahn Dill takımıyla yarın son maçta karşılaşacağız. Başa baş bir mücadele olacaktır. Kazanacağımızı ümit ediyorum. İnşallah buradan grup birincisi olarak ayrılacağız.”


Mehmet Türk:

“Turnuvadaki ikinci maçtan da galip ayrıldık. Açıkçası aradaki skor farkı yüksek gözükse de kolay maç olmadı. Çok iyi şut soktuk, iyi odaklanarak kazanmasını bildik. Şimdi önümüzde iki maç kaldı. Onları da kazanıp gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz.”


Gökhan Coşkun:

“İlk günü istediğimiz gibi tamamladık, ikide iki yaptık. Şu an için her şey istediğimiz gibi gidiyor. Yarına odaklandık. Yarın da ikide iki yapıp gurubu lider bitireceğiz ve hedeflediğimiz yere ulaşacağız.”


Mustafa Korkmaz:

“Çok süper oynadık. Takım olarak tam istediğimiz gidiyoruz. Yarın da önemli maçlar olacak. Yarın sabah ilk önce İngilizlere karşı, sonra da Lahn Dill’e karşı oynayacağız. İnşallah böyle devam ederiz. Takım için bu iki galibiyet çok iyi moral oldu.”
 
The Owls'u da yenerek gruptan çıkmayı garantiledik. Bugün son maçımızı da kazanırsak lider olarak çıkacağız. Mustafa başkan uçak kaldırsın finallere gidelim.
 
JQ2nYE.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Almanya’nın Wetzlar kentinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu üçüncü maçında The Owls ile Rittal Arena’da karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 75-63’lük skorla galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başardı.

İlk çeyreğe hızlı rakibi karşısında 1 sayılık farkla önde olan sarı-kırmızılılar 10 dakikalık bölümü 19-18 önde geçerken ikinci çeyrekte geri düşerek soyunma odasına 39-43 geride girdi. Üçüncü çeyrek başa baş mücadeleye sahne olurken bu çeyrekte de 54-56 geride olan takımımız son çeyrekte Özgür Gürbulak’ın müthiş oyunuyla rakibini yakaladı ve son beş dakikalık bölümde farkı açmasını bilerek mücadeleden 75-63 galip ayrıldı ve gruptaki üçüncü galibiyetini aldı.

Takımımız, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu dördüncü maçında bugün saat 17:00’de RSV Lahn Dill ile liderlik mücadelesine çıkacak.

Engelsiz Aslanlar, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanarak 8-11 Mart tarihlerinde İspanya ve İtalya'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda mücadele edecek.
 
OoM0L5.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Almanya’nın Wetzlar kentinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi Ön Eleme A Grubu dördüncü maçında RSV Lahn Dill’i 57-47 mağlup ederek grubundan lider çıktı ve Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başardı.

Engelsiz Aslanlar, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanarak 8-11 Mart tarihlerinde İspanya ve İtalya'da düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final turunda mücadele edecek.
 
Son düzenleme:
Helal olsun Aslanlar. Size maaş ödeniyor mu, en son ne zaman bu kulüpten ekmek yediniz bilmiyorum ama her zaman en iyisini yapmaya çalıştığınızdan kuşkumuz yok. Başta efsanemiz Sedat İncesu olmak üzere hepinizin ellerinden öpüyorum. Allah o güzel yüzünüzü hep güldürsün inşallah.
 
Vr0LGP.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi SK ile karşı karşıya geldi. Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 72-48 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki 11. galibiyetini alarak 23 puana ulaştı.

Galatasaray ligin 13. haftasında 17 Şubat Cumartesi günü saat 12:00’de Bağcılar Engelli Gençlik SK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
 
0E16yR.jpg


Engelsiz Aslanlar'ın Çeyrek Finaldeki rakipleri belli oldu!

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme aşamasını namağlup grup lideri olarak tamamlayan Engelsiz Aslanlar, çeyrek finalde A Grubu'nda mücadele edecek.[

9-11 Mart tarihleri arasındaki organizasyona İtalya'nın Unipol Sai Briantea84 Cantu takımının ev sahipliğini yapacak.


Takımımızın bu A Grubu'ndaki rakipleri ise şöyle:

Cantu (İtalya)

Thuringen Bulls (Almanya)

Albacete (İspanya)
 
Son düzenleme:
vjJBkO.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 13. hafta maçında Bağcılar Engelli Gençlik ile karşı karşıya geldi. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 51-84 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki 12. galibiyetini alarak 25 puana ulaştı.

Galatasaray ligin 14. haftasında 25 Şubat Pazar günü saat 16:30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
 

Üst