Engelsiz Aslanlar (2017-2018 Sezonu)

76BXlN.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 14. hafta maçında Antalya ASAT ile karşı karşıya geldi. Turgut Özal Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 46-89 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki 13. galibiyetini alarak 27 puana ulaştı.

Galatasaray ligin 15. haftasında 3 Mart Cumartesi günü saat 12:00’de Kardemir Karabük ile evinde karşı karşıya gelecek.
 
nONk9a.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Kardemir Karabük ile karşı karşıya geldi.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 81-61 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar ligdeki 14. galibiyetini alarak 29 puana ulaştı.

Takımımız 8-11 Mart tarihlerinde İtalya'da düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde mücadele edecek. Cantu’nun ev sahibi olduğu bu turda her grupta dört takım yer alırken ilk ikiye giren takımlar 4’lü finale kalacak. 4’lü final ise 3-6 Mayıs tarihlerinde Hamburg’da oynanacak. Takımımız bu turda Cantu (İtalya), Thuringen Bulls (Almanya), Albacete (İspanya) ile mücadele edecek.

Sarı-kırmızılılar lige verilecek olan bir haftalık aranın ardından Beşiktaş ile Süleyman Seba Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Zirve mücadelesini doğrudan etkileyecek bu karşılaşma 17 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak.
 
az8a8B.jpg


IWBF Şampiyonlar Ligi Turnuvası Başlıyor!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Avrupa’nın en prestijli turnuvası olan IWBF Şampiyonlar Ligi’ne 10. kez katılım hakkını elde ediyor.

Galatasaray daha önce bu turnuvada beş kez şampiyonluk, bir kez de ikincilik başarısı göstermişti. Bir ayağı İtalya’nın Cantu şehrinde düzenlenecek olan bu turnuvaya ön elemelerden namağlup olarak katılan Engelsiz Aslanlarımızın tek hedefi yeniden şampiyonluk.



8-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Turu’nda takımımızın fikstürü:

9 Mart Cuma 22:00 | Cantu - Galatasaray

10 Mart Cumartesi 19:45 | Thuringia Bulls - Galatasaray

11 Mart Pazar 12:00 | Galatasaray - Albacete
 
Son düzenleme:
VrNpar.jpg


“Amacımız üçte üç yapıp yarı finale kalmak”

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, IWBF Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu ilk maçında yarın saat 22:00’de Cantu ile karşı karşıya gelecek. Koçumuz Sedat İncesu, turnuva öncesi görüşlerini resmi sitemiz galatasaray.org’a aktardı.

Sedat İncesu’nun açıklamaları şöyle:


“Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turundan namağlup olarak çeyrek finale kalmıştık. Şimdiki hedefimiz daha önceki yıllarda yaptığımız gibi kupaya uzanmak. İstanbul’da hafta boyunca çalışmalarımızı tamamlayarak Çarşamba günü Cantu’ya geldik. Bugün de bir idman gerçekleştirip son hazırlıklarımızı gerçekleştireceğiz.”

“Eksik bir oyuncumuz bulunmuyor. Oyuncularımız da çok konsantre durumda. İlk maçımızı yarın Cantu’yla oynayacağız. Sonrasında Thuringia Bulls ve Pazar günü de Albacete ile oynayacağız. Üçte üç yapıp yarı finale kalmak istiyoruz.”
 
YgpR22.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, IWBF Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu ilk maçında Cantu ile Palasport di Seveso Arena’da karşı karşıya geldi. Mücadeleden 44-60 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar turnuvaya galibiyetle başladı.

Çeyrek sonuçları:


1. Çeyrek: 7-17
2. Çeyrek: 15-19 (22-36)
3. Çeyrek: 12-9 (34-45)
4. Çeyrek: 10-15 (44-60)

Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda takımımız ikinci maçını 10 Mart Cumartesi günü saat 19:45’te Almanya’nın Thuringia Bulls ile, üçüncü ve son maçını ise 11 Mart Pazar günü saat 12:00’de İspanya’nın Albacete takımıyla yapacak. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar, 3-6 Mayıs'ta Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenecek Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı kazanacak.
 
nOpvQM.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, IWBF Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu ikinci maçında Thuringia Bulls ile Palasport di Seveso Arena’da karşı karşıya geldi. Engelsiz Aslanlar mücadeleden 43-80 mağlup ayrıldı.

Çeyrek sonuçları:


1. Çeyrek: 10-17
2. Çeyrek: 14-16 (24-33)
3. Çeyrek: 13-32 (37-65)
4. Çeyrek: 6-15 (43-80)

Takımımız, Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda üçüncü ve son maçını 11 Mart Pazar günü saat 12:00’de İspanya’nın Albacete takımıyla yapacak. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar, 3-6 Mayıs'ta Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenecek Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı kazanacak.
 
Albacete'yi 71-65 yendik ve büyük ihtimalle yarı finale yükseldik. Tebrikler Engelsiz Aslanlar helal olsun size.
 
Son düzenleme:
Bulls, Cantu'yu yenerse (ki büyük ihtimalle yener eğer şike dönmezse) 2. olarak Almanya'daki yarı finale katılacağız. Yarı finaldeki rakibimiz ise bugün İspanyol CD Ilunion ile Alman Lahn Dill takımı arasındaki maçı kazanan olacak. O maçta da CD Ilunion'nun 10 sayılık üstünlüğü var.

Dün farklı yenildiğimiz Bulls'un facebook hesabına baktım. Taraftarları bu şaka mı, Galatasaray kötü günündeydi galiba tarzında mesajlar atmış. Zaten maç sonuçlarında da büyük favori Galatasaray'ı yendik yazmışlar. Yenilmemize rağmen bir bakımdan mutlu oldum. Bu branşın Real Madrid'i gibi kabul ediliyoruz Avrupa'da :)
 
Yine şike yaptılar! Bu olanları biz geçen seneden tanıyoruz! Canınız sağolsun Engelsiz Aslanlar, siz fair-play'in vücut bulmuş halisiniz, sırf biz tur geçemeyelim diye maçı sattılar!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Md4d3Q.jpg


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, IWBF Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu üçüncü ve son maçında Albacete ile Palasport di Seveso Arena’da karşı karşıya geldi. Engelsiz Aslanlar mücadeleden 65-71 galip ayrılarak çeyrek final turunu iki galibiyet ve bir yenilgi ile tamamladı ve Kupa 2’de mücadele etme hakkı kazandı.

Çeyrek sonuçları:


1. Çeyrek: 18-20
2. Çeyrek: 10-14 (28-34)
3. Çeyrek: 16-21 (44-55)
4. Çeyrek: 21-16 (65-71)
 
bBRNbb.jpg


Andre Vergauwen Kupası’nda rakiplerimiz belli oldu!

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final grubunu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray, Andre Vergauwen Kupası’na katılarak A Grubu'nda mücadele edecek. İşte grubumuz;

A GRUBU

Galatasaray (Türkiye)
Bidaideak Bilbao BSR (İspanya)
London Titans WBC (İngiltere)
Interwetten-Coloplast (Avusturya)



İspanya’nın Bilbao kentinde gerçekleşecek olan Andre Vergauwen Kupası’nda takımımızın fikstürü:

1. Maç | London Titans WBC - Galatasaray
27 Nisan Cuma günü saat 14:30

2. Maç | Galatasaray - Interwetten Coloplast WBC
27 Nisan Cuma günü saat 19:00

3. Maç | Galatasaray - Bidaideak Bilbao BSR
28 Nisan Cumartesi günü saat 10:30


Avrupa’nın en prestijli ikinci kupasını bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Engelsiz Aslanlar kazanmıştı.
 
Son düzenleme:
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında Beşiktaş RMK Marine ile karşı karşıya geldi.
Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Engelsiz Aslanlar 69-68 mağlup ayrıldı.
Sarı-kırmızılılar TSBSL’nin 17. haftasında Güçlü Eller Engelliler SK ile Ahmet Cömert Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Mücadele 24 Mart Cumartesi günü saat 12:00’de başlayacak.
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Güçlü Eller Engelliler SK ile karşı karşıya geldi.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Engelsiz Aslanlar 89-40 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz kaydettiği 21 sayıyla Özgür Gürbulak olurken Mehmet Türk 17, Mete Sarı 13, İsmail Ar 10 sayıyla çift hanelere çıkan isimlerimiz oldu.

Sarı-kırmızılılar TSBSL’nin 18. haftasında ELİG Engelli Yıldızlar ile Fatih Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek. Mücadele 31 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te başlayacak.

Çeyrek sonuçları:
1. Çeyrek: 26-9
2. Çeyrek: 17-10 (43-19)
3. Çeyrek: 24-8 (67-27)
4. Çeyrek: 22-13 (89-40)
 
Grubun son maçında ev sahibi Bilbao'ya 3 farkla kaybettik ve 2. olarak yarı finale yükseldik. Bugün akşam oynanacak yarı final maçında rakibimiz büyük ihtimalle Bjk olacak. Karabükspor da The Owls'u yenerse son 4 takım içinde 3 Türk takımı olacak. Başarılar Engelsiz Aslanlar.
 
Bjk'yi 11 sayı farkla yenerek finale yükseldik. Açıkçası beklediğim gibi zor oldu. Çünkü daha sabah bu turnuvanın belki de favorisi ev sahibi Bilbao'yla son saniyeye kadar çekişmeli geçen maçtan sonra diğer grubun lideri Bjk'yi aynı günde yenmek büyük iş. Ligde 2 kez yenildiğimiz takımı Avrupa'da yeniyoruz bu işte Galatasaray'ın kulüp olarak Avrupa'da nasıl bir genlere sahip olduğunu gösteriyor.

Başta, bütün herkese (kendi yönetimimiz dahil) karşı savaşan Sedat Hocamı ve Engelsiz Aslanlar'ı tek tek tebrik ediyorum. İnşallah yarın grupta yenildiğimiz ev sahibi Bilbao'yu yenip üst üste bu kupayı 2. kez kazanacaksınız. Sizlerle gurur duyuyoruz.
 
Hayatta cevap bulamadığım sorulardan biri, hakikaten biz bu adamları hak etmek için ne yaptık. Bu kadar karşılıksız arma sevdası, istikrarlı başarı ve hep onurlu mücadele yok hakikaten. Bazen biz kulübü kapatıp gitsek de bu adamlar bir yerlerde üstlerinde Galatasaray armalı formalarıyla başarılara koşacaklar gibi geliyor bana. Finali filan geçtim, şu adamların varlığı kulüp için değeri bilinmeyen bir nimettir. Hakikaten hakkınızı hukukunuzu geçtim, hepiniz cennetlik insanlarsınız. 12 yıldır şu şubenin üzerinde kimin gram emeği varsa herkesin ellerinden öperim. Hepinizin adı bu şanlı kulübün tarihine altın harflerle yazılmaya layık.
 

Üst