Engelsiz Aslanlar 2018-2019

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, 2018 - 2019 Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Sezonu’nu, konuk olduğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nü yenerek açtı. Şanlıurfa 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi takımımız 71-64 kazandı.

Engelsiz Aslanlar maça Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Gökhan Coşkun, Fikri Gündoğdu ve Mehdi Ghorbani ilk beşiyle başladı. Maçın ilk bölümündeki karşılıklı basketlerle ilk beş dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Ekibimiz, Özgür Gürbülak’ın devreye girmesinin ardından birinci çeyreği 20-16 önde tamamladı. Takımımız, ikinci çeyrekte yine Özgür’ün oyunu yönlendirmesi ve Mehdi, İsmail, Gökhan üçlüsünün basketleriyle farkı açınca devreye 40-30 önde girdi. Soyunma odası dönüşünde iki takım da oyundaki ritmini kaybetti. Düşük skorlu geçen üçüncü çeyrek 52-43’lük skorla sonuçlandı. Son çeyrekte rakibin farkı azaltma çabalarına karşın Engelsiz Aslanlar, İsmail ve Özgür’ün kritik zamanlarda bulduğu isabetler sonucunda karşılaşmadan 71-64’lük skorla ayrılmayı başardı.
 
Galatasaray 65-45 Gazişehir Gaziantep

Karşılaşmaya Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Maşide Cesur, Mehmet Türk, Mehdi Ghorbani beşiyle başlayan takımımız ilk dakikalarda Mehmet ve Gökhan’ın sayılarıyla skor üretse de savunmada istediği verimliliği yakalayamadı. İlk çeyrek 17-8 konuk takım lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekte Özgür’ün etkili oyunuyla toparlanarak farkı azaltsak da devre 29-25 Gaziantep ekibi lehine sonuçlandı.

Soyunma odası dönüşü savunmada ritmini arttıran takımımızda Özgür ve Mehmet'in hücumdaki etkili oyunuyla 14-0’lık seri yakaladık. Mücadelenin son çeyreğine 49-35'lik üstünlükle girdik. Son çeyrekte savunmada hata yapmayan takımımız farkı biraz daha açarak 65-45’lik skorla ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.
Takımımızda Mehmet 32 sayıyla en skorer isim olurken, Özgür 19, Mehdi 10, İsmail ve Gökhan da 2 sayılık katkı verdi.
 
Fb de tekerlekli sandalye basketbol takımı kurmuş. Hatta yarın onlarla maç yapıyormuşuz deplasmanda. Daha önce takımımızda oynayan Selim Sayak, Morteza Abedi gibi isimler var. Bjk'yi zorlamışlar demek ki fena takım değiller. Ama bu branşın kralının biz olduğunu göstermek zorundayız. Yarın atabildiğimiz kadar farkı atalım ve psikolojik üstünlüğü başlamadan ele geçirelim.
 
Engelsiz Aslanlar, derbi mücadelesinde 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar'ın konuğu olacak.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Mehmet Gülmez Sezonu üçüncü hafta maçında deplasmanda 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar ile karşı karşıya gelecek. Fatih Spor Salonu'nda oynanacak mücadele 27 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak.

Sezona 2'de 2 ile başlayan Engelsiz Aslanlar, 4 puan ve averajla; puan tablosunun 3. sırasında yer alıyor. Takımımız geçtiğimiz haftayı, Gazişehir Gaziantep karşısında 65-45'lik galibiyetle tamamlarken, takımımızda Mehmet Türk 32, Özgür Gürbulak 19, Mehdi Ghorbani 10, İsmail Ar ve Gökhan Coşkun da 2'şer sayı kaydetmişti.

Süper Lig'in ikinci haftasında konuk olduğu Beşiktaş RMK Marine'e 73-65'lik skorla kaybeden rakibimiz 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar ise; 2 hafta sonunda topladığı 3 puanla sıralamanın 6. basamağında bulunuyor.
 
Fb'ye dalga malzemesi olduk. Sen gel Avrupa kupalarını namağlup kazan son senenin şampiyonu ol sonra gel yeni kurulan Fb'ye yenil. Oyuncuların ve Sedat Hoca'nın zerre suçu yok. Suç tamamen bu takıma üvey evlat gibi davranan yönetimde.

Allahtan Fb sutopu takımı kurmuyor onda da yenilirdik.
 
Yeni kurulan Fenerbahçe'ye yenilmek de bu yönetimin yeni bir başarısıdır! Sakın ilgilenmeyin bu aslanlar ile, maçlara falan da gitmeyin!
 
Bizim takiminda, yenen takiminda cani sagolsun. Rekabet duygularimi bu bransta her nedense torpuledim. Iki takimi da tebrik ederim.
 
Eğer bu başkan ve yönetimi kulübü yönetmeye devam ederse Engelsiz Aslanlar efsanesinin bir kaç yıl içinde tamamen sonra ereceğini düşünüyorum. Malesef Sedat Hoca da bir yerde pes edecektir. Bu kadar haksızlığa ve ilgisizliğe can dayanmaz...
 
Karşılaşmaya takımımız Özgür Gürbulak, Gökhan Coşkun, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu ve Bulut Kodal beşiyle başladı.

Karşılaşmaya çok hızlı giren takımımız özellikle Fikri ve Özgür’ün etkili oyunuyla bu ikilinin toplam 20 sayı bulduğu ilk çeyreği 10-30 önde kapattı. İkinci çeyrekte savunmadaki sertliğini arttıran takımımız, hücumda Bulut ve İsmail’in skora yaptığı katkıyla farkı iyice açtı ve devre arasına 18-52 önde girdi. İkinci devre boyunca rotasyonunu iyi kullanan Engelsiz Aslanlar, kenardan gelerek iyi bir performans gösteren Mehdi ve Bulut ile rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve son çeyreğe 73-33 önde girdi. Son çeyrekte de etkili oyununa devam eden ekibimiz, Seda ve Maşide’nin sayılarıyla maçtan 45-91’lik galibiyetle ayrıldı. Bu skorla beraber takımımız altıncı galibiyetini aldı.

İstatistiklerimiz;

Bulut Kodal = 27 Sayı - 14 Ribaund - 2 Asist,

İsmail Ar = 14 Sayı - 3 Ribaund - 5 Asist,

Mehdi Ghorbani = 12 Sayı - 7 Ribaund - 4 Asist,

Özgür Gürbulak = 12 Sayı - 3 Ribaund - 8 Asist,

Fikri Gündoğdu = 10 Sayı - 1 Ribaund - 2 Asist,

Gökhan Coşkun = 8 Sayı - 6 Ribaund - 9 Asist,

Seda Kınalı = 4 Sayı - 1 Ribaund,

Maşide Cesur = 4 Sayı
 
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Sezonu sekizinci hafta mücadelesinde Beşiktaş RMK Marine ile karşılaştı. Takımımız mücadeleden 68-65’lik galibiyet ile ayrıldı.

Takımımız maça Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Mehmet Türk, Maşide Cesur, Bulut Kodal beşiyle başladı.

İlk çeyrekte Özgür ve Mehmet’in basketleriyle skor üreten takımımız, rakibinin pota altından bulduğu basketlere engel olamadı ve ilk çeyreği 13-14 geride kapattık.

İkinci çeyrekte basit hatalar yapan ve kolay atışları kaçıran takımımız, savunmada sahaya koyduğu direnç ile rakibinin farkı açmasını engelledi. İlk devre Beşiktaş’ın 25-26’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Devre arasından iyi dönen takımımız, ikinci yarının başında momentumu arkasına aldı. Hücumda Mehmet’in bulduğu sayılarla etkili olan Engelsiz Aslanlar, hücumdaki iyi performansın etkisiyle savunmadaki sertlik seviyesini de arttırdı ve farkı yavaş yavaş açarak üçüncü çeyreği 50-46 önde kapattı.

Son çeyreğin tamamında etkili olan takımımız, rakibimizin yaptığı tam saha presse iyi karşılık verdi. Son çeyrekte Özgür ve Mehmet’in bulduğu kritik sayılarla farkı 9 sayıya kadar çıkartan takımımız, savunmada rakibimizin bulduğu zor basketleri engelleyemese de maç sonundaki taktik faullerde hata yapmadı ve mücadeleden 68-65’lik galibiyetle ayrıldı.

İstatiklerimiz;

Mehmet Türk - 26 sayı

Özgür Gürbulak - 23 sayı

Bulut Kodal - 13 sayı

İsmail Ar - 6 sayı
 
yeni bir oyuncu almışız balıkesirden ... bizim maçta bize 41 sayı atmış demek ki potansiyelli bir oyuncu umarım küçülen bu branşa taze kan olarak şampiyonluk yolunda katkı veriri. hayırlı olsun ...
 
Sezon başında para yok diye Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecekleri yönünden bir haber çıkmıştı ancak resmi sitede ŞL ön eleme oynadığımızı haber yapmışlar hatta kazanmışız. Ne kadar doğru bu haber gerçekten ŞL'ye katılıyor muyuz yoksa 2. sınıf kupa mı bu?
 
Engelsiz Aslanların yarın saat 11 de Fenerbahçe ile maçı var.
Maç Ahmet Cömert'te olacak.
Engelsiz Aslanları Yalnız bırakmak olmaz.
Güzel bir derbi galibiyeti için salonu doldururuz umarım...
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Sezonu on altıncı hafta mücadelesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye ile karşılaştı. Takımımız sahadan 73-41’lik galibiyet ile ayrıldı.

Takımımız mücadeleye Enes Bulut, Gökhan Coşkun, İsmail Ar, Seda Kınalı, Mehdi Ghorbani beşiyle başladı.

İki takımın dengeli bir oyun sergilediği ilk çeyrekte takımımız üstünlüğü ele geçirmesini bildi ve takımımız ikinci çeyreğe 12-6’lık üstünlükle girdi. İkinci periyotta Gökhan ve Mehdi’nin etkili oyununa İsmail Ar’ın skora yaptığı katkı eklenince takımımız farkı açmaya başladı. İlk devre Enes’in son saniye üçlüğüyle 33-19 lehimize noktalandı.

Üçüncü çeyreğe takımımız İsmail, Maşide değişikliğiyle başladı. Soyunma odası dönüşünde Gökhan Coşkun’un basketleriyle fark her geçen dakika açıldı ve final periyoduna takımımız 53-33 önde girdi. Son çeyrekte sahne alan Enes Bulut’un basketleriyle farkı daha da açan takımımız mücadeleden 73-41’lik galibiyet ile ayrıldı.

İstatiklerimiz:
Enes Bulut 23 sayı,
Gökhan Coşkun 22 sayı,
İsmail Ar 10 sayı,
Mehdi Ghorbani 10 sayı,
Seda Kınalı 6 sayı,
Maşide Cesur 2 sayı,
 

Üst