Engelsiz Aslanlar'ın Final Grubu Belli Oldu.

İlk önce şunu söyleyeyim, bugün oynadığımız iki maçtan mutlaka bir yenilgi alacağımızı düşünüyordum, keza oynadığımız iki ekipte gayet güçlü. Ancak ilk maçta biraz zorlansa da takımımız, ikinci maçta gücünü ortaya koyarak ilk günü kayıpsız atlattı. En güzel haber ise, diğer rakibimiz Fundosa Zwickau’yu yenerek işimize geleni yaptı ve grupta liderliği çok büyük ihtimalle garantiledik.

Bizim en önemli avantajımız, kadromuzun derin olması. Tucek - Matt - Filipski - Mazzi - Özgür - İsmail gibi oyuna direk etki edebilen isimlere sahibiz. Nitekim iki maçta da bütün oyuncularımızdan katkı alarak bu verinin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu takımımız.

İlk maçta durgun gözüken Matt Scott’ın bu maçta toparlanması bizim adımıza oldukça mühim oldu. 11 sayı - 11 ribaund - 11 asist ile tripple double yaptı Matt ve galibiyette büyük önem taşıdı. İlk onla başlama sebebim, eğer şampiyonluk gelecekse bunda en belirleyici rolün onda olacak olması. Yükselen bir performansı var ilk maça nazaran, daha da iyi oynayacaktır.

İsmail Ar, bu yıl gösterdiği performansla adını çok önemli bir yere yazdırdı. Hemen hemen her maçta 40 dakika sahada kalması, 1 puanlık bir oyuncu olması ve ortaya koyduğu rakamlar tek kelime ile, inanılmaz. Üstelik finaller öncesi elinde bir problemi de bulunuyordu, bunu atlatmış olsa bile ortaya koyduğu mücadele takdire şayan. İki maçta da sahadan hiç çıkmayarak, 29 sayı - 7 ribaund - 4 asist ile katkı verdi, fazla bir şey söyleyemiyorum.

Özgür Gürbulak, yerli rotasyonumuzdaki en önemli parça kuşkusuz. Korkusuz oyunu, büyük yetenekleri ile birleşince ortaya maçın sonucuna direk etki edebilecek bir gücü ortaya çıkartıyor. Son maçta da ikinci yarı oyuna hükmetti resmen. Attığı üçlükler, 11 tane asisti olması vs. Ayrıca altını çizelim, Özgür iki maç sonunda 43 sayı ve 25 asist ile takımda bu kategorilerin başı çekiyor. Sadece 3 dakika dinlenebildiğini de belirtelim bu iki maç sonunda.

Petr Tucek, ilk maçta oyuna sonradan girerek verdiği katkı ile çok önemli rol oynadı bugün. Her zaman söylerim, Petr’ın sahada farklı bir duruşu var, hem kaptan olması, hem de pota altında ortaya koyduğu dominantlık, sahip olduğu gücü ortaya koyuyor. İkinci maçta pek fazla iş düşmedi ancak yarı final ve final karşılaşmalarında büyük iş düşecek kaptana.

Mateusz Filipski, iki günün sonunda Özgür’ün ardından en etkili oyuncu kuşkusuz. Geçen sene bize karşı gösterdiği performansın ardından takıma katılmıştı, aynı performansı devam ettiriyor. Özellikle orta mesafe şutlarının durdurulması imkansıza yakın. Skor sıkıntısı çektiğimiz anlarda yine kalitesini gösterdi, devam aynen.

İşin emek kısmında enerjilerinin tamamını sahaya döken Fikri Gündoğdu ve Volkan Aydeniz’e ne denilse az, yürekleri ile oynuyorlar. Süre şansı bulamayan Ramazan Kahriman, Ömer Gürkan, Murat Yazıcı ve Seyran Orman Kurt isimlerine de tebrikler, kelimeler az kalıyor onlara. Jaime Mazzi’nin üzerinde ilk gün durgunluk vardı. Bu görüntüyü tersine çevirmesi takım adına çok rahatlatıcı olabilir, dilerim bildiğimiz performansına kavuşur.

Başta Sedat İncesu olmak üzere teknik heyetimize de tebrikler, alıştığımız gurur duygusunu bizlere tekrardan yaşatıyorlar.

İki maçta da takıma desteğini esirgemeyen ultrAslan - Avrupa’ya da sonsuz teşekkürler, ayağınıza sağlık. Kupa ile takımımızı buraya gönderecekler inşallah.
 
Yüzlerce, binlerce teşekkür diyorsum ama yine de içim rahat etmiyor. Çünkü fazlasını, daha fazlasını hak ediyor Engelsiz Aslanlar kuruldukları günden bu yana.

Yenseniz de yenilseniz de gururumuzsunuz!..
 
Arca,

Ufak bir düzeltme yapayım. Zwickau - Fundosa maçı Zwickau galibiyeti ile tamamlansaydı grup liderliğini garantiliyorduk. Fundosa'nın galip gelmesi şu an çok zor olsa da gruptan çıkamama ihtimalimizi bile barındıran bir tablo sundu önümüze. 13 sayı ve üzerinde bir mağlubiyet alırsak ve Santa Lucia Zwickau'yu mağlup ederse malesef eleniyoruz.

Halbuki Zwickau galip gelseydi sadece Zwickau veya Santa Lucia iki galibiyete ulaşabileceklerdi. İki takımı da mağlup ettiğimiz için her durumda grup lideri olacaktık. Bu da bize Fundosa maçında oyuncularımızı dinlendirerek oynama fırsatı sunacaktı. Şu an malesef öyle bir fırsatımız çok fazla yok.
 
Bu gün Fikri bi sakatlık geçirmiş ama durumu şu an için iyiymiş, Fifi'de turnuvaya sakat gitmiş ama şimdi daha iyiymiş durumu. Elleri kopsa oynuyorlar gerçi öyle bir yürek var onlarda. Gurur duyuyoruz hepsi ile.
 
IWBF Champions Cup'ta ilk günü geride bıraktık. Galatasaray'ımız adına oldukça güzel geçen günde Engelsiz Aslanlarımız iki maçını da kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Maçlarımız ile ilgili yazıları buradan okuyabilirsiniz. (Link koyulacak.)

Grubumuzdaki diğer takımların performansları hakkında biraz konuşalım. Santa Lucia'nın bizimle oynadıkları maç haricinde ilk maçta Fundosa Grupo ile oynadı. Maçın üstünlüğü beklenildiği gibi baştan sona Santa Lucia'nın elindeydi ve İtalyan ekibi 14 sayılık fark ile rakibini mağlup etmeyi başardı.

Grupta oynanan diğer karşılaşmada ise Zwickau ve Fundosa karşılaştı. Sabahki tutukluğunu üzerinden atan İspanyol ekibi, beklenenin aksine, maçın başında aldığı üstünlüğü her geçen an biraz daha arttırarak yarı final yolunda önemli bir avantaj elde etti.

B grubunda ise günün en karlı takımı Elecom Sports Roma'ydı. İlk maçında zayıf rakibi Nörrkoping karşısında zorlanmadan galibiyete uzanan İtalyan ekibi, günün ikinci maçında son şampiyon Lahn-Dill ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibini de mağlup etmeyi başaran Elecom Sports, grup liderliği adına önemli bir avantajı eline geçirdi.

Lahn-Dill ise bugün ilk karşılaşmada Fundocion Grupo ile karşı karşıya gelmiş ve baştan sona üstün oynadığı mücadeleden galip gelmesini bilmişti. Nörrkoping ise akşam seansında İspanyol ekibine de farklı yenilerek gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

A Grubu

Sonuçlar:

1. Maç (Sabah Seansı)
Rollis Zwickau - Galatasaray: 73 - 75
Fundosa Grupo - CMB Santa Lucia: 59 - 73

2. Maç (Akşam Seansı)
Galatasaray - CMB Santa Lucia: 71 - 61
Rollis Zwickau - Fundosa Grupo: 46 - 63

B Grubu

Sonuçlar:

1. Maç (Sabah Seansı)
Lahn Dill - Fundacion Grupo: 83 - 71
Elecom Sports - Nörrkoping: 95 - 62

2. Maç (Akşam Seansı)
Lahn Dill - Elecom Sports: 67 - 71
Fundacion Grupo - Nörrkoping: 89 - 55

Puan durumları, istatistik liderleri ve gruplardaki ihtimalleri içeren daha detaylı bir yazıyı http://goo.gl/KQq6a adresinden okuyabilirsiniz.
 

Üst