Engin Baytar

Kazım'a da çok karşı çıkan olmuştu o yüzden şimdi herkes temkinli yorum yapmak zorunda hissediyoru kendini.

Doğan, aynı fikirde olalım mı abi ne dersin ? :D
 
Kazım'a da çok karşı çıkan olmuştu o yüzden şimdi herkes temkinli yorum yapmak zorunda hissediyoru kendini.

Doğan, aynı fikirde olalım mı abi ne dersin ? :D

Senle zıtlaşmamız mümkün değil kardeşim forum kaldırmaz bunu aynı fikri paylaşalım hemen :D

Keita'dan sonra yemişim Kazım'ı desem, arkadan Doğan Abi belirir hemen :D

Umarım Engin de, Kazım gibi olur..

Bir an yerimden hareketlenecek oldumda neyseki smileyini gördüm Uğur yaw:D
 
Engin Baytar kampa katılmış hayırlı olur umarım, TS FB kupa finalinde Urfa'da bizi ziyadesiyle mutlu etmişti oyunu ile umarım bu oyununu GAlatasaray forması altındada çok defa sergiler.
 
B_10870_B.jpg


Engin Baytar Galatasaray'da

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Engin Baytar ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Transfere ilişikin, Galatasaray Sportif AŞ tarafından Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'na gönderilen açıklama şu şekilde:


Trabzonspor A.Ş. profesyonel futbolcularından Engin Baytar ile 2011-2012 sezonundan başlamak üzere iki futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcunun eski kulübü Trabzonspor A.Ş.'ye 1.100.000 EUR tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarının her biri için 400.000 EUR sabit transfer ücreti ve her sezon için 15.000 EUR maç başı ücreti ödenecektir. 2011-2012 sezonunda Futbolcu eğer 20 ve daha fazla resmi müsabaka yer almış olur ise her iki sezonda da alacağı sabit transfer ücreti 400.000 EUR yerine 600.000 EUR olacaktır.

Galatasaray Sportif AŞ

B_10871_2_B.jpg


Bilgi: Engin Baytar

11 Temmuz 1983'te Almanya'da dünyaya gelen ve memleketi Trabzon olan Engin Baytar, altyapı eğitimini FC Gütersloh 2000 ve Arminia Bielefeld II takımlarında aldı. Arminia Bielefeld'de dört sene geçiren oyuncu 2004'te babasının yakın arkadaşı Tuncay Soyak'ın çalıştırdığı 2. Lig B Klasman'da yer alan Maltepespor'a transfer oldu ve kariyerini Türkiye'de sürdürme kararını zor bir yolculuk seçerdi aldı.

Bonservis sorunu sebebiyle yaklaşık altı ay futboldan uzak olan oyuncu, bu süreci takip eden bir sene boyunca başarılı bir grafik çizip dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve 2006 Ocak ayında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Süper ligdeki ilk golü Nisan 2007'de memleketinin takımı Trabzonspor'a karşıydı, kaderin garip bir oyunu gibi. 2006-07 sezonunu 9 gol atarak tamamladı ve istatistik hanesine artı olarak yazdırdı bunu. Gençlerbirliği'nde üç yıl geçiren oyuncu, Ocak 2009'da Eskişehirspor'a sezon sonuna kadar kiralandı. 2009 yazında Hugo Broos'un çalıştırdığı Trabzonspor'a transfer olarak kariyerinin önemli adımlarından birini atmayı başardı. Mayıs 2010'da Diyarbakır'da oynanan Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'ye karşı unutamadığı bir performans sergileyen ve maçın adamı seçilen yıldız oyuncu, galibiyet golünü atıp takımının kupaya uzanmasında çok önemli bir rol oynadı.

A Milli Takım formasını giyme hasretiyle yanıp tutuşan Engin Baytar, Kasım 2010'da Guus Hiddink tarafından Hollanda ile yapılan özel maçta 76. dakikada oyuna alınıp hayalini gerçekleştirdi.

Maltepespor'da çift santrforun arkasında oynayan 1.76 metre boyundaki Engin Baytar, diğer takımlarında genellikle orta saha ve orta sahanın solunda görevlendirildi. Türkiye'de en beğendiği oyuncular arasına Volkan Şen ve Arda Turan'ı koyarak kenar oyuncularına ayrı bir gözle değerlendirilen Engin Baytar, ince çalımlarıyla rakibini kolaylıkla ekarte etmesi, dripling yeteneği, sert şutları ve her iki ayağını kullanmasıyla biliniyor.

B_c5ef906dfacb2dd0927908aeb7d84cd5.jpg


Hayırlı olsun, umarım yeteneklerini sergiler ve ona verilen bu şansı da heba etmez. Ama şahsım adıma ciddi bir performans alacağımızı bekliyorum
 
:)

Tek kelimeyle sormak istiyorum. Fatih Terim?

"Fatih Terim için söyleyecek bir şey yok. Türkiye’ye hem milli takımda hem de Galatasaray’da çok büyük katkılarda bulunmuş bir isim. İmparator denmesi bence çok doğru. Fatih Terim’le ilk defa çalışacak olduğum için çok mutluyum. İnşallah Fatih Terim’le birlikte bu sene büyük başarılara imza atarız."
 
Bence Engin'i kanatta değil orta sahada kullanmak daha iyi olacaktır.Çünkü topu dikine forvete sürecek, bu işi en iyi yapacak oyuncu şu anda Engin gibi.Selçuk bir nevi yapar o görevi.Ama o zaman da Melo için defansif anlamda sıkıntı olabilir.Benim düşüncem Selçuk-Melo ve önlerinde Engin üçlü orta sahası olmasıdır.
 
Galatasaray'a yakışmayan, gönderilmesi gereken, arkadaşlarının emeğini yok sayan bir isim. Bu forma giymek böylelerine nasip olmamalı...
 
Hmmm Hagi-Erol Ersoy-Arsenal,UEFA Finali keşke def etseymişiz yahu yanlış yapmışız...


aynen budur,

sen maçı katlet oyuncu maç boyu kendini yırtsın hakem terbiyesizi yüzdeyüz el ile önüne alınan topla gelen golü saysın üzerine pişkin pişkin seni umursamaz tavırlar sergilesin. Eline koluna yüreğine sağlık Engin 30 milyon Galatasaraylının o an yapmak istediğini yaptın
 
Pozisyon için Engin'e hak versek bile maç boyunca gergindi. Her an sarı-kırmızı görecek gibiydi.
Sürekli tartışmalarda vardı. Kuyt'a fırlatığı top sonrası ikinci yarı hoca değiştirseydi keşke.
Mental olarak bu tip maçlara hazırlanması gerek.
 
Hmmm Hagi-Erol Ersoy-Arsenal,UEFA Finali keşke def etseymişiz yahu yanlış yapmışız...

Hagi vs Erol Ersoy ve UEFA finali olayları bundan tamamen farklıdır. UEFA finalinde Hagi o anda rakibinden darbe yemiş ve karşılık vermiştir. Erol Ersoy olayı da bütün maçı katleden bir adamın verdiği son bir ters karara Hagi'nin tepkisidir. Engin'e gelene kadar pozisyona itiraz edecek daha aklı başında insanlar vardır. Küfür'den kırmızı gördü Cüneyt Çakır'ı itip kakmasından değil. O sonraki olay ve Baroni o pozisyon'da elle oynamadı. Top eline çarptı ama elle oynama yok.
 
Engin mac boyunca Cüneyt cakırın hatalı yönetiminden rahatsızdı, gergin basladı maca bence abartmayalım ne kadar cok seviyoruz birilerini göndermeyi kötülümeyi kendimizden.

Cüneyt efendi acaba emre belezogluna verebilirmiydi aynı kırmızıyı bunun düsünmek lazım birde.

Fatih hoca vede yardımcılarının görmesi lazımdı,hadi onlar göremedi takım ıcındeki arkadaslarının teknik ekibe sölemesi lazımdı cıkartılması için enginin, kırmızı kart ben geliyorum diye bagrıyordu
 
Bu ülkede hakemler Emre Belözoğlu'na gösterdiği sabır ve tavizin yarısı kadarını Engin'e göstermeleri yeterli olur. Fazla birşey istemiyorum ben..

Yaptığı hareketin savunulacak yanı yok. 5-10 maç arası bir ceza alacak alacak herhalde. Ama bir hata yaptı diye kapı dışarı edilmesini isteyenlere sadece gülüyorum, bir oyuncuyu silmek bu kadar mı kolay ? Bu açıklamayı muhtemelen herkes okumuştur ama olayı Fatih Terim hislerime tamamen tercüman olarak değerlendirmiş zaten :

'''Karşılaşmada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Engin Baytar hakkında konuşan Terim, "Maçtan sonra hemen bir karar vermek yanlış olur ama tam da net göremedim olayları. Onun için Engin'in yaptığı hareketin doğru olmadığını kabul edelim. Kimseyi bir kalemde silmeyiz, ama Engin sevapları fazla olan bir oyuncu" dedi.

Başarılı antrenör son olarak, "İnsanları kaybetmek çok kolaydır. Ama bu hareketinin doğru olmadığını, hangi şekilde ifade edilmesi gerekirse o şekilde ifade edeceğiz. Maçtan sonra pozisyonu bir izleyelim, yatalım. Sabah daha sağlıklı bir karar veririz. Bizim niyetimiz ceza vermek değil, kazanmak. Ama bazen gözler, bakışlar bile çok ağır bir ceza olabilir" ifadelerini kullandı '''
 
Baroni o pozisyon'da elle oynamadı. Top eline çarptı ama elle oynama yok.

Sanmıyorum ki, birinin de çıkıp topu bilerek öyle kontrol ettiğini söylediğini zaten. Yani, o eline çarpan top oyuncuya avantaj sağladı mı? Fazlasıyla sağladı. İtirazların,tartışmaların sebebi de bu...

Engin konusunda, bu kendini sürekli yere atmaları ve hakemle it dalaşına girmelerine bir çözüm bulunması gerek.
 

Üst