Erdal İnönü´yü Kaybettik...

Vefat ve Başsağlığı: Erdal İnönü'yü Kaybettik
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı merhum İsmet İnönü'nün oğlu; Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı; ODTÜ eski rektörü; siyasetçi ve bilim adamı; Profesör Erdal İnönü'nün vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhuma Tanrı'dan rahmet; eşi Sevinç İnönü ve kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

İyi bir bilim adamı olduğundan şüphem yok ancak iyi bir politikacı mıydı orası tartışılır. Siyasi kariyerinde temiz kalabilmiş ender kişilerden biri olmasına rağmen DEP´li milletvekillerinin meclise girmesine olanak sağlaması ve Sivas Olaylarındaki pasif tutumu nedeniyle keşke siyasete hiç bulaşmasaydı dediğim bir isim.

Başta eşi ve yakınları olmak üzere sevenlerinin başı sağolsun.

Allah Rahmet EylesinçRahmetlinin arkasından konuşmayalım konuşursak çok uzar bu mevzuat.O yüzden toprağı bol olsun diyip konuyu kapatmak isterim.

Mütevazı kişiliğiyle ön plâna çıkmış, taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen "kafalı" bir adamdı.

Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Allah Rahmet Eylesin Rahmetlinin arkasından konuşmayalım konuşursak çok uzar bu mevzuat.O yüzden toprağı bol olsun diyip konuyu kapatmak isterim.
Haklısın Burak, bir insan görevinin başındayken hata yapmış olsa da eleştirmenin yeri ve zamanı vardır.

Bu nedenle merhumdan yokluğunda özür diliyorum.

... 1964 - 1974 tarihleri arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Fizik Profesörü olarak çalıştı, ODTÜ'de öğretim üyeliği görevinin yanı sıra araştırma ve yönetim görevleri de yaptı, Teorik Fizik Bölümü Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Rektörlüğünde bulundu. 1974'te İstanbul Boğaziçi Üniversitesine geçti, 1974-1983 yılları arasında fizik profesörlüğünün yanı sıra 6 yıl kadar da Temel Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun kuruluşuna katkıda bulundu ve TÜBİTAK Temel Araştırmalar Enstitüsü'nde kurucu müdürlük görevini yürüttü. Aynı zamanda NATO Fen Komitesi'nde çalıştı ve UNESCO Yürütme Kurulunda görev aldı. ...
Yukarıdaki iletimde "kafalı" yazmıştım. İşte açıklaması...

ODTÜ'de bölüm başkanlığı, dekanlık, rektörlük... Boğaziçi Üniversitesi'nde dekanlık... Hem de fizik üzerine...

TÜBİTAK, NATO ve UNESCO...

Kafalı adamdı vesselam.

Hayatını mercek altına aldığınızda ne kadar büyük bir adam olduğunu görüyorsunuz Erdal İnönü'nün...

Allah rahmet eylesin, yakınlarının ve Türk milletinin başı sağolsun...

Allah rahmet eylesin.Evet kendisi 10 numara siyasetçi değilmiş ama 10 numara insanmış.Yani şimdikilere bakıp da bu kayba üzülmemek mümkün mü...