Ergin Ataman ve Milli Takım

Ergin Ataman'ın Milli Takımı çalıştırmasını olumlu buluyor musunuz?

• Evet

Oy: 20 57.1%
  • Hayır

Oy: 15 42.9%

• Kullanılan toplam oy
    35
Resmi Açıklama

[h=1]Ergin Ataman'a Büyük Onur[/h]
Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol takımının başarılı koçu Ergin Ataman, önümüzdeki üç yıl boyunca, sezonun bitimindeki tatil sürelerinde Milli Takım’ın hocalığını da yürütecek.

Basketbol Federasyonu’ndan gelen istek üzerine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sezon sonundaki izin süresince, Ataman’ın, milli takımın başına geçmesinde hiçbir sorun olmadığını ve Galatasaray olarak bundan onur duyacaklarını belirtti.

Galatasaray yönetimi, Bayan Voleybol takımının koçuna da, aynı şekilde milli takımı çalıştırma iznini vermişti.

Ergin Ataman, sezon aralarındaki yaz tatilinde, milli takımı çalıştırdıktan sonra, yeni başarılara imza atmak için Galatasaray’daki görevine devam edecek.

Uzun yıllar sonra takımımıza şampiyonluk sevinci yaşatan; bu sezon da hem üst üste ikinci şampiyonluğa, hem de Avrupa’da tarihi bir zafere koşan hocamıza, yeni görevinde de şimdiden başarılar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Cok iyi bi haber milli takim icin.Bence biz bu sampiyonanin en buyuk sampiyonluk adaylarindan olduk.Bizim milli takim bos oyunculardan kurulmuyo.Ersan-Ömer gibi pota alti cok az takimda var

Valla en azından milli takımda Furkan ve Göksenin'e yönelik "Fenere git" baskısı olmayacak artık.

Hocanın da kafası rahatlamıştır, hayırlı olsun.

Turgay Demirel Federasyonuna gitmesi her ne kadar üzücü olsa da, koçun çok istediği bir durumdu. En azından ne olacağı belli oldu, kafa karışıklığı ortadan kalktı, şimdi daha rahat odaklanabilir.

Soruya iki açıdan bakmak gerek daha doğrusu soru sadece Türk Milli takımı açısından mı soruldu?

Eğer milli takım açısından sorulduysa Ergin Ataman en doğru tercih; lakin hem milli takım hem de Galatasaray açısından sorulduysa problem var.

Turgay Demirel Federasyonuna gitmesi her ne kadar üzücü olsa da, koçun çok istediği bir durumdu. En azından ne olacağı belli oldu, kafa karışıklığı ortadan kalktı, şimdi daha rahat odaklanabilir.

Katılıyorum. Milli takımdaki oyuncularımızı, sezon içerisinde bizi etkileyen kuralları federasyon başkanı koltuğundan oturan güvenmediğimiz adama ve onun getirdiği koçlara emanet etmektense bizden birinin de güçlü bir konumda olduğu bir yapıya emanet ettik. İstedikleri gibi ellerini ve kollarını sallaya sallaya karar alamazlar artık. Kulüp bazında incelersek de bizde çalışan hocaların aynı zamanda milli takımlarda da görev alması başarılı bir proje bence. Bir tek futbolda yürümedi.

Akıllara ister istemez Fatih Terim ile yolların ayrılması geliyor. Her ne kadar Terim ile yaşanan süreç farklı olsa da, Aysal ve ekibi Galatasaray´ın büyüklüğüne dem vurarak kulüp antrenörünün iki görevi bir arada yürütemeyeceğini ve tercih yapması gerekliliği gerekçesiyle yolları ayırmıştı. O dönem ki açıklama samimiyse -ki samimi olduğuna inanıyorum- Ataman ile yollar ayrılmalı.

Galatasaray ile ilgili kuyruk acısı olduğunu her durumda belli etmekten kaçınmayan TBF ile işbirliği yapmak elzemdir bana göre. Ergin Hoca hedefine ulaştığına göre, emekleri için teşekkür edebiliriz kendisine. Ataman´ın bu uğurda kulübü ve taraftarı zor durumda bıraktığı gerçeğinden hareketle bu bakış açısı acımasızca gelmiyor bana.

Göksenin ve Furkan´ın aklının çelinmesi çabasına vurgu yaparak kararı olumlu karşılayan arkadaşlara ise katılmıyorum, önemli olan oyuncunun karakteridir. Eğer oyuncuda karakter varsa dik duruş sergiler ve ona göre karar verir; omurgalı değilse zaten tutamazsınız.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, basketbolla futbol fikstürlerinin farklı olması. Futbolda bir teknik direktör tek takım çalıştırırken, basketbolda ise hem millî, hem kulüp takımı çalıştıran çok koç var. Mesela David Blatt uzun yıllardır yapıyordu bunu. Çünkü basketbolda kulüp maçlarıyla millî maçlar ayrılıyor.

Ergin hocanın millî takımı yönetmesinin Fatih Terim olayıyla alakası yok. Kendisinin millî takımda olması bize de fayda getirir. Başarlı olacağına inancım tam.

Onur Bey, prensip konusunda haklısınız ve bence de tutarlı davranmak gerekir ancak basketbolda futbolun aksine lig devam ederken hazırlık ve eleme maçları oynanmıyor. Bu bakımdan milli takım hocalığı Ergin Hoca ya mani olmayacaktır diye düşünüyorum. Fatih Terim olayında pek çok farklı durum da söz konusuydu.

Federasyonla sıkı fıkı olmak benim de kanıma dokunuyor, siyasetten kurum olarak iğrenen biriyim ve umarım bu durumdan ilerleyen zamanlarda yarar sağlasak bile zamanında yapılan kayırmacılıkları unutmayacağım.

Gayet güzel oldu.Kullanmasini bilene tonla artısı var bu durumun.

Ama bunları kullanmak istemeyip hocanın altını oymak ya da yollamak için bahane arayanlar için o avantajlarin mühim olduğunu sanmıyorum.

Açıkçası pek olumlu bulmuyorum. TBF gibi bir kurumla hiç bir ilişkimiz olsun istemediğim bir ortamda hocamızın onların altında çalışmasına sıcak bakmam. Bence Tanjevic zamanın da fenerin kollandığı gibi kollanmamız da söz konusu olmaz Tanjevic'li ya da Tanjevic'siz bu durum değişmedi zaten. Futbolla kıyaslamakta yanlış bence. Basketbol da normal sezona etki etmediği için bir sıkıntı yok. Ergin Ataman'ın da istediği oldu artık kafası daha rahat. Hiç bir mazereti de kalmadı. Bakalım bundan sonra neler olacak, göreceğiz.

Başlık olarak Fatih Terim ve sonrası yaşananlar ile son derece benzeştirebileceğimiz bir olay; aynı anda iki yeri çalıştırmak, federasyonlar ile kurduğumuz ilişkiler, bize karşı oluşan tavırlar, hatta hocaların bu konuda özel istekli olması vs. Gayet eş değer gibi dursa da, iki ayrı spor dalı olması işin rengini değiştiriyor. Her ne kadar ikisi de "Milli Takım Antrenörlüğü" olarak gözükse de, futbolda bu iş çok daha tam zaman isteyen bir olay, takım bundan oldukça etkilenirdi. Hele o yaşanan süreç, dönen diyaloglar, başkan ile hoca arasındaki ilişki düşünülürse. Basketbolda ise bu işler aynı anda iki takım çalıştırmayı daha kapatabilecek düzeyde, çünkü Milli Takım yaz döneminde ortaya çıkıyor, o kamp sürecinde yapılan çalışmalar oluyor vs. Futbolda ise ara toplanma dönemleri, altyapı ile ilgili çalışmalar vs. normal işleyişe sekte vurabilecek düzeyde.

Tüm bu spor içi etkilenip, etkilenmeme olayını bir kenara koyarsak, ortak bir nokta var ki; iki tane hiç haz etmediğimiz federasyon. Şu olayın en olumsuz yanı bu. Sırf bu yüzden olmamalıydı. Çünkü yıllardan beri süre gelen bir "haksız ve adaletsiz ortam" var. Bunların yaratıcısı olan federasyonun altında çalışan bir Ergin Ataman görmek beni üzecek. Bir TFF olmasa da, yıllardan beri süren sistematik ve aleyhimize işleyen bir TBF var. Keşke bu birliktelik olmasaydı diyorum, ama hocanın bunu çok istemesi ve belki de yıllar sonra en azından ibrenin saha dışında ortaya gelme ihtimali, bu birlikteliği maruz gösterebilir. Bir de Ergin Ataman'ın kafasının artık daha rahat olacağı durumu var tabi.

Jamont Gordon sakat olmasaydı, devşirilecek ilk adamdı.

Fatih Terim 'i kovan kurumsallardan, aynı hareketi beklerken; tebrik mesajını da gördük. Futboldaki milli takım ile basketboldaki milli takımlar farklı mı? Ünal Aysal istifa!!!

Ergin Ataman da istediğini almış, artık sorun yok. İsmail 'den sonra Turgay da dokunulmazlığa kavuşmuştur.

Özellikle bench arkasında oturanlar, Playoff ta kadın takımı yine doğranırken veya olası bir erkek takımı adaletsizliğinde Turgay 'a laf söylenmesin aman haa. Ergin hoca duyarsa maazallah konstantre olamaz falan!