Erkek Voleybol | Andrey Zhekov Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, Bulgar Milli Takımı'nın pasörü Andrey Zhekov ile anlaşmaya vardı.

1.90 boyundaki Andrey Zhekov, 18 yaşından bu yana milli takım forması giyiyor. 2 Mart 1980 doğumlu oyuncu, Levski Siconco ve Slavia Sofia takımlarında Bulgaristan Şampiyonlukları yaşadıktan sonra son olarak Olympiakos takımında forma giyiyordu.

Re: Andrey Zhekov Galatasaray'da

GÜLE GÜLE BAZİN
Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Bazin ile Galatasaray'ın yolları ayrıldı.

Galatasaray Erkek voleybol Takımı, geçen sezon en çok sıkıntı çektiği bölge olan pasör pozisyonunda sezona Fransız Milli Takımı'nın pasörü Yannick Bazin'i alarak başlamıştı. Alman pasör Dehne'nin ardından sıcak hareketleri ile takıma kısa sürede uyum sağladığı görülen Bazin, oynadığı maçlarda özellikle kullandığı etkili servislerle dikkat çekmişti.

Ancak kısa bir süre sonra bu olumlu havasını kaybeden ve takımın ikinci pasörü Caner Pekşen'in performansı karşısında yedek kalmaktan kurtulamayan Fransız oyuncu, son dönemlerde sadece servis atmak için sahada yer almaktaydı.
Maçlardaki isteksiz hali tribünlerden de görülen Bazin'in bugün gerçekleşen Zhekov transferi ile Galatasaray'dan ayrılması kesinleşmiş oldu.

Galatasaray Dergisi'nin Ocak sayısında yer alan röportajında 'kariyerim açısından Türkiye'de oynamanın çok iyi olacağını' belirten ve 'sezon sonunda ligi hedeflediğimiz yerde bitireceğiz' şeklinde görüşlerini açıklayan Bazin'in Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı olan Pujol'un da yer aldığı Sisley Treviso takımı ile anlaşmak üzere olduğu öğrenildi.

Re: Andrey Zhekov Galatasaray'da

Böyle bir ismi futbolda aldık desem zaten herkes inanır :) Alıştık büyük transferlere...

Bazinden daha iyi diyorlar, ama ben şu voleybolda milli takım mantığını bir türlü anlamıyorum. Bazen öyle oyuncular varki voleybol zeminine ayağını bastıktan, emekli olana kadar milli forma giyiyor fakat bakıyorsun sıradan bir oyuncudan hiçbir artısı yok.

İnşallah "ya tutarsa" pasörlerinden değildir !

Bazin ilk geldiği zamanlar baya iyiydi ya, son maçlarını takip edemedim.. Umarım bundan sonraki spor hayatında başarılı olur..

Yeni oyuncu hakkında bir bilgim yok, umarım oyun olarak Bazin'in performansının üstüne çıkar. Ama bu bile erkek voleybolda bi hedefimizin olduğunu gösteriyor sanki

Bazin'i GS'ın son 5-6 maçında izledim.Gerçekten kötü durumdaydı bence.Takıma pozitif bir katkısını görememiştim bir çok defa.Bu anlamda onun gönderilmesini bekliyordum ben.

Gelen oyuncuyuda zaten bilme ihtimalim yok zira erkek voleybolu için hiç bir oyuncu bilgim yoktur.

Andrey Zhekov Bulgaristan milli takımının birinci pasörü ve yıllardır milli takımda oynayan bir oyuncu ve bence Yannick Bazine kıyasla çok daha iyi bir oyuncu.Ama milli takım maçlarını seyrettiğimde Bulgaristanın en zayıf halkası gibi duruyor.Kaldiki milli takımda Kaziyski ve Nikolov gibi olağanüstü köşe oyuncuları var ve pasörün işi daha kolay .

Şahsen yabancı pasöre karşıyım.çünkü ligdeki iddaalı takımlara baktığımızda pasörlerin yerli,yabancı oyuncuların ise smaçörlerden oluştuğunu görüyoruz ve bu yabancı smaçörlerde takımlar arasındaki farkı yaratıyor.Bu durumda yapılması gereken şey kaliteli yerli pasörlerden birini alabilmek olmalı.Aksi taktirde Dehne,Bazin gibi yabancı pasörlerle boşuna yabancı hakkımızı kullanmış oluyoruz.

Bu arada Caner Pekşen gayet iyi oynuyordu ve yerli pasör olarak uzun yıllar faydalanabilirdik.

Mutlu Tuna' Alıntı:
Andrey Zhekov Bulgaristan milli takımının birinci pasörü ve yıllardır milli takımda oynayan bir oyuncu ve bence Yannick Bazine kıyasla çok daha iyi bir oyuncu.Ama milli takım maçlarını seyrettiğimde Bulgaristanın en zayıf halkası gibi duruyor.Kaldiki milli takımda Kaziyski ve Nikolov gibi olağanüstü köşe oyuncuları var ve pasörün işi daha kolay .

Şahsen yabancı pasöre karşıyım.çünkü ligdeki iddaalı takımlara baktığımızda pasörlerin yerli,yabancı oyuncuların ise smaçörlerden oluştuğunu görüyoruz ve bu yabancı smaçörlerde takımlar arasındaki farkı yaratıyor.Bu durumda yapılması gereken şey kaliteli yerli pasörlerden birini alabilmek olmalı.Aksi taktirde Dehne,Bazin gibi yabancı pasörlerle boşuna yabancı hakkımızı kullanmış oluyoruz.

Bu arada Caner Pekşen gayet iyi oynuyordu ve yerli pasör olarak uzun yıllar faydalanabilirdik.
Sevgili Tuna,
Şu ara dönemde alınabilecek en iyi oyunculardan biri Zhekov.Keşke sezon başında alınabilseydi. kazisky ve Nikolov gerçekten iyi oyuncular ama sen pasör olarak iyi top atamazsan Marshall ve Mijlkoviç'in şu ezeli rakibimizdeki durumuna düşmez misin?
Caner Pekşen genç ve iyi bir pasör ama bu iyiliğini 3-0 kazandığımız maçlarda görebiliyoruz! Yani 2-2 de, kriz anlarında kendini toparlayamıyor ve maalesef dağılıyor. Bu yönlerini mutlaka ve kısa sürede geliştirmesi lazım.