Erkekler TK | Galatasaray DS 79-85 Türk Telekom

Göksenin istediği kadar "gününde" olsun, fundamentalı felaket ve topla münasabetinin köşe ve forvetten atacağı üçlükler ile sınırlı kalması gerekiyor. Hücumda takımı her an yakabileceğini göz önünde tutmak lazım ama biz geçen yıldan beri ısrarla Göksenin'e o krediyi açıyoruz. Bugün aklıma geçen sezon Bayern deplasmanındaki alley oop pası geldi son pozisyonda. Özellikle bu yıl, Klobucar-Göksenin kaynaklı tercih hataları bize çok pahalıya patladı. İkinci kez avucumuzun içinden kaçırdık Telekom'u...
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın, Türk Telekom’a 85 – 79 kaybederek Türkiye Kupası’ndan elendiği maçtan sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyden önce Türk Telekom takımını kutluyorum. Hafta sonu oynayacağı yarı final maçında başarılar diliyorum. Bugün yine çok basit hatalarla, çok ucundan kaybettiğimiz bir maç oldu. Maçın bizim açımızdan dramatik tarafı rakibin en skorer oyuncusuna bu kadar atış izni vermenin izahı yok. 27 sayı attı zaten Landesberg. Bir diğeri de verdiğimiz hücum ribaundları. 19 tane hücum ribaundu vermişiz. Böyle final değeri taşıyan bir maçta kendi pota altınızı koruyamazsanız sıkıntı büyük olacak demektir. O yüzden oyun planımızın biraz uzağında kaldığımız bir maç oldu. Biraz daha akıl koymamız gereken, biraz daha tecrübe kazanmış olduğunu düşündüğüm oyuncuların yaptığı basit hatalar üç dört kere momentumu kaybetmemize neden oldu. Sezon devam ediyor ve ümit ediyorum bu hataları daha da azaltmaya devam ederiz.”

Zach Auguste ise şunları söyledi:

“Hazmetmesi bizim açımızdan zor bir mağlubiyet oldu. Çok aptalca top kayıpları yaptık. Bunu ben kendi adıma da söyleyebilirim. Çok fazla serbest atış kaçırdık. Maçın sonunu daha iyi oynayan taraf Türk Telekom takımıydı. Onların hakkını vermemiz gerekiyor. Onları tebrik ediyorum ve yarı finalde başarılar diliyorum.”
 

Üst