Erman Kunter : Galatasarayı İstemedim

G.Saray'ı istemedim

Erman Kunter: "Özhan Abi ile konuştuk. Takımın yapısı bana uygun olmadığı için G.Saray'a gitmedim".

Fransa Pro A Ligi'nin dibindeyken başına geçtiği Cholet'yi orta sıralara taşıyan Erman Kunter ile Noel öncesi Fransa'da iken sözleştik, Türkiye'ye gelince de SABAH'ta buluştuk. İşte Türk basketbolunun bir maçta 153 sayı atan efsane ismi Kunter'in sözleri:

* CHOLET sezona kötü başladı. Koç da ayrılmak isteyince başkan beni aradı. 'Senden başka alternatifimiz yok' dedi. Onlarla farklı bir ilişkim var. Beni seviyorlar. Bu yüzden teklifi kabul ettim. Aslında Fransa'ya ilk geldiğim günlerde kafalarında bir soru işareti vardı. Ama başarının gelmesi bunları ortadan kaldırdı.

* ÖZHAN Abi ile Galatasaray için konuştuk. Ancak takımın yapısının bana göre olmadığını gördüm. [Sponsorluk faydalı ama bu şekilde olmaması lazım. Fransa'da sponsorlar, yönetime karışamaz.
* FRANSA'YAdöndüğüm zaman takımda revizyon olacak. En önemli oyuncum Dujmovic ayrıldı. Sistem değişikliğine gideceğim.

* G.SARAYLisesi'nden mezun olmam, Fransa'da benim için avantaj oldu. Zaten ailem de Fransa'da... Kızım Lyon'da üniversitede okuyor. Bir süre Nantes'da basketbol oynamıştı.

* FRANSA, Avrupa'da ırk mozaiğinin en zengin olduğu ülke. Çok atletikler. Teknik anlamda onlardan zayıf değiliz. Ama fiziksel olarak gerideyiz.

* TÜRKİYE'DE pazarlama yok. Fransa'da öyle değil. Cholet'de maçlarımızı kapalı gişe oynuyoruz. Karşılaşmalar için özel turlar düzenleniyor.

* ÖNÜMÜZDEKİ sezon Cholet'ye Türk basketbolcu transfer etmeyi düşünüyorum. Avrupa'daki basketbolcu sayımızı arttırmamız lazım.
MUSTAFA BOZKURT


http://www.sabah.com.tr/spo114.html
 
Geçmişi kurcalayıp takımı baltalamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Sonuçta şu anda bir antrenörümüz var ve belli hedefler dahilinde mücadele devam ediyor.

Kunter aslında "Sponsorluk faydalı ama bu şekilde olmaması lazım. Fransa'da sponsorlar, yönetime karışamaz. " diyerek gelmeme nedenini üstü kapalı olarak açıklamış. Elinde fazla alternatif olmayan kulüpler sponsor isteklerine boyun eğmek zorunda kalıyor. Firmaların sponsorluğu benimsemesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Şubede başlayan yapılanmanın tamamlandıktan sonra Kunter´in takımın başına geçmesiyle büyük başarılara imza atabileceğimizi düşünüyorum.
 
bence erman kunter mazide kaldı yaptıkları için hakkını vermemiz gerekiyor ama şuanda elmzde bna göre 10 yıl sonranın milli takım antrnörü bulunuyor nolursunz murat özyerin arkasında duralım sonuçta bu yapılanmayı murat hoca ve ekibi yapıyor sonuçta yapılanma tamamlandımıda onla devam edilmeli sonuçta türkiyede sistem denilince akla gelen ilk isimlerden birisidr murat özyer erman kunteri tartışmanın yeri ve zamanı değil
 
kimse yanlış anlamasın sadece zamanında burada çok lafı döndü neden gelmedi öyle mi böyle mi diye

asla murat özyer i karalamak gibi bir amacım yok , ama sadece o zaman düşündüğüm şeyin doğru olduğunu gördüm ülker in doğrudan bir baskı yaptığı üstü kapalı da olsa ortaya çıkmış oldu bence o yüzden bu sözleri buraya taşıdım
 
Arkadaşlar, maalesef Erman Hoca konuyu biraz saptırmış , birinci elden aınan bir bilgiye göre, Erman hoca Galatasarayı istememiş falan değil, çok daha farklı kaygılarla, Galatsaray Erman Hocadan vazgeçmek zorunda kaldı
 
Murat Özyer gelecekte Türk Sporuna damgasını vuracaktır bence çok akıllı bi coach açıkçası bizim için bir şans takımda bulunması erman kunter içinde kendi kararı demekten başka yapacak bişi yok :)
 
Eski defterleri acmaya gerek yok murat hocayla iyiyiz ve öle de gidecez erman hocaya da Fransa da başarılar umarım yine bizim takımımıza gelir ve antrenör olur ama şimdi deil belki bikac sene sonra...
 
Erman Kunter bana gore basketbolun Fatıh Terımı gıbı :?
Ona karısılmasını ve yonlendırılmeyı pek sevmıyor...
Bu yuzden de bole bı tepkı vermesını cok dogal karsılıyorum
 
Murat hocanın sözleşmesi 2 yıllık,2 sezonun sonunda Murat hoca kendisinin de belirttiği üzere Avrupayı düşünüyor.Büyük ihtimalle 2 sezonun sonunda TBL'nin söz sahibi takımlarından biri olup,ULEB tecrübesi yaşamış olacağız.Hedefleri bir kademe daha yükseltmek için Erman hoca biçilmiş kaftan olur.Ben de Onur abimle paralel düşünüyorum.
Erman hocanın gelmeyiş sebebinin bu olduğunu az çok biliyorduk.Fazla şaşırmadım.
 
gordon' Alıntı:
Arkadaşlar, maalesef Erman Hoca konuyu biraz saptırmış , birinci elden aınan bir bilgiye göre, Erman hoca Galatasarayı istememiş falan değil, çok daha farklı kaygılarla, Galatsaray Erman Hocadan vazgeçmek zorunda kaldı

Yalnızca meraktan soruyorum, bu birinci elden bilgileri nasıl öğreniyorsunuz? Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de benzer paylaşımlarınız olmuştu.
 
kirmizi yaziladan anladigimiz gibi galatasarayi erman hoca istememis degil, ulker, kunter i istememis.yazik boyle basarili iyi bir hocayi tekkeli yoneticilerin her yil sadaka vari bir sekilde verdikleri 2 milyon dolara degistik ama suc onlarda degil ulkemizde sponsorluk kavraminin bukadar zayif olmasindan kaynaklaniyor
 
Benim bildiğim o değer 2 milyon değer değil. Ayrıca Murat Hoca'nın, Erman Kunter'den bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Başarıya aç bir hoca.
 
Ömer Horzum' Alıntı:
Benim bildiğim o değer 2 milyon değer değil. Ayrıca Murat Hoca'nın, Erman Kunter'den bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Başarıya aç bir hoca.

Ömer iki hoca arasındaki fark birisi Galatasaray´ı tecrübe kazanacağı yer olarak görüp Avrupa´ya gitmeyi hedefliyor diğeri zaten Avrupa´da olup yıllardır kendini orada da kanıtlamış birisi.

Ancak şu anda ne Erman Kunter´in kısa vadede Galatasaray´a gelme ihtimali var ne de Murat Özyer´in takımdan ayrılma durumu. Onun için bu ikiliyi tartışmak takıma zarar vermekten öte bir anlamı olmaz.
 
baslıgı okuyunca cok sasırmıştım fakat içeriginde ne demek istedigini anladım ve bu konuda cok da faklı oldugu bence ortada. fakat suan koçumuz murat ozyer ve ona destek cıkmalıyız. fakat ilerde erman hoca yı bu takımın bsında sampiyonluk yasarken gormek istiyorum
 
Ömer' Alıntı:
Benim bildiğim o değer 2 milyon değer değil. Ayrıca Murat Hoca'nın, Erman Kunter'den bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Başarıya aç bir hoca.
iste buna kesinlikle katılmıyorum erman kunter bir markadır ve kendini Türkiye ve avrupada kanıtlamıs su anda sonuncu aldıgı takımı orta sıralara tasımayı basaran ve ele aldıgı her takımı ilk sıralar icin korkulu hale getiren off-road oyununu en iyi oynatan teknik adamdır ve her daim idaalıdır.
murat ozyer kendini avrupa icin kanıtlamaya calısan ve bizim takımı basamaklardan biri olarak goren yetenekli bir hocadır,ama kunter gibi yapmak istegi herseyi yapabildigi soylenemez.
ama Onur abimin dedigi gibi bunu tartısmak suan icin cok gereksiz
 
Antrenörlerin başarısı; elindeki gücü en etkin kullanabilme yetisiyle mi ölçülmeli yoksa sahip olduğu güce bakmaksızın kazandıkları şampiyonluklarla mı?

Galatasaray´a zarar vermekten başka bir işe yaramayan bu konu başlığı kilitlense nasıl olur ?
 

Üst