Erman Kunter'e Sorular

İki hafta sonra hocamız ile yeni sezon hedefleri ve kadro yapılanması ile ilgili bir söyleşi yapacağız. Sorularınızı bekliyoruz.

Son düzenleme:
Verilen bütçe Galatasaray gibi bir kulüp için yeterli midir yoksa daha fazla olması gerekir mi?
Geçen sezon gibi savunması sınırlı hücumu ön planda bir takım izleyeceğiz. Geçen sezon yaşanan bu durumdan dersler alındı mı?
Sezon içinde bir yabancı daha alınırsa bu kısa için mi yoksa uzun oyuncu için mi olur?

Teşekkürler.

Öncelikle bu işte emeği olan ve olacak herkese başta sayın Kunter olmak üzere teşekkür ederim.

1-Nasıl bir hücum sistemimiz olacak,özellikle set hücumunda genel anlayışımız,oyun planımız nasıl olacak ? Buradan hareketle oyunculardan özellikle Renfroe,Hendrix,Emir ve Hardy'den (en çok eleştiriyi bu üç transfer ve Emir'in aldığını gözlemlediğim için) hücümda beklentilerimiz neler?
2-Takımda potansiyeli yüksek ama verim alınabilmesi ya da yüksek verim alınabilmesi için mental&psikolojik açıdan özel olarak ilgilenilmesi gereken birkaç oyuncu olduğunu düşünuyorum eğer bu fikrime katılıyorsa özelde söz konusu oyuncular için genelde tüm oyuncular için bu bağlamda profesyonel bir çalışma yapılacak mı ? Teknik ekibin zihninde bu konu ile ilgili bir yol haritası var mı ?
3-Sezon içinde ödeme sorunu olmaması için gerekli önlemler alındı mı ?
4-Yaptığımız transferler genel olarak öncelikli hedeflerimiz miydi ? Kurduğu kadrodan memnun mu ?
5-Sezon içinde yapılabilecek bir transfer hamlesi için bütçeden pay kaldı mı ?
6-GSTV'deki son demecinde TBL için daha iddalı bir dil kullanırken Eurocup için daha ihtiyatlı bir dil kullandığını düşünuyorum.Eurocup şampiyonluğu için de iddalı mı ? Eurocup şampiyonluğu EL bileti anlamına da geldiği için taraftarın gözünde bir tık daha kıymetli bana kalırsa.
7-Gözlemlediğim kadarı ile bir miktar yumuşama olsa da basketbol takımı ile ilgili taraftarın algısı genelde negatıf ya da ihtiyatlı bu algıyı değiştirmek için sportif çaba dışında bir PR çalışması planlanıyor mu ? Bu bağlamda periyodik olarak(örneğin 2 hafta ya da ayda bir) teknik ve /veya idari bir yetkili bu forum üzerinden doğrudan ya da dolaylı olarak taraftarların sorularına cevap verebilir mi bunun faydası olur mu ? (zamanında Emir Alkaş her maç sonunda bizi bilgilendiriyordu sağolsun belki daha seyrek aralıklarla ve modifiye edilerek)

Son düzenleme:
Bu gerçekçi hedef sorusuna saygı duymakla beraber anlayamadım pek. Ergin Ataman'ın hedeflerinin gerçekçiliği bu kadar sorgulanıyor muydu bütün taraftarımız tarafından bilmiyorum doğrusu.. ben kendi adıma sorguluyordum da herkes sorguluyor muydu çok emin değilim.

Erman Kunter'e gelince başarılı olur olmaz bilmiyorum ama Ataman kadar yıpratıcı olacağını sanmıyorum ve aksine ben kendisini çok heyecanlı gördüm, gözlerinin içi parlıyordu o günkü programda..Soruma gelince Jamar Smith ve Minnerath'ı riskli gördüğü için tercih etmediği konuşuluyordu, bu tercihleri yaparken kafasından geçenlerin ne oldunu ve başka hangi sebeplerle bu tercihleri yaptığını merak ediyorum.

Ve ayrıca Galatasaray basketbolunda idari anlamda bir eksiklik olduğunu düşünüyor mu..? Basketbol şubesi ne zaman daha taraftarı detaylıca bilgilendiren şeffaf bir hal alır ya da günün birinde alır mı..? :)

Son düzenleme:
Austin Daye'nin gönderilmesi teknik bir karar mı
Guard rotasyonunu yeterli buluyor mu
Sinan Erdem seçimini taraftar açısından nasıl değerlendiriyor
İsteyip alamadığı oyuncular oldu mu

Emek harcayan site yönetimine ve vakit ayıran koça teşekkürler. :)

Gelabale ile gerçekten ilgilendik mi?
Fransa'daki gibi genç, şöhretsiz ama gelecek vaadeden oyunculara çok fazla yönelmemesinin sebebi nedir?

Fenerbahçe'ye karşı içerde 3 maçlık, deplasmanda ise 15 maçlık yenilgi serileri var.Galatasaray'ı çalıştırdığı 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe'yi içerde ve dışarda yenmeyi başarmıştı.Aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi?

Öncelikle bu organizasyon için teşekkürler. Benim sorum şu olacak:
Kendisi birçok salon gezdi. Acaba ona göre Avrupa'daki en ateşli taraftar,atmosfer hangi takıma ait?

- Şu ana kadar transfere harcadığımız bütçe ne kadar?

- Sezon ortası hamlesi için bütçe ayrıldı mı ya da yönetimle ek bütçe gerekliliği konusunda konuştu mu?

- Bu sezonu iyi değerlendirip önümüzdeki yıllarda da Galatasaray'ın koçu olarak devam etme hedefi var mı?

Çok yararlı bir organizasyon olacağına inanıyorum, tebrik ederim.

Bir çok soru sorulmuş bende farklı sorayım,erkek basketbol takımımızı çalıştıracak ama fena olmayan bütçeyle kurulan bu takımı çalıştıracak kadar enerjisi,hırsı ve başarıya ulaştıracağına dair inancı varmı ?

1)Gsbasket sitesini takip ediyor mu? Okuma şansı buluyor mu ? Site Galatasaray Basketbola gönül vermiş bir çok insanın uğrak yeri ve aslında taraftarlarla bütünleşme anlamında da bence profesyonel çalışanlar için önemli bir fırsat , Bu bağlamda röportajların düzenli bir şekilde yapılması, ya da ortak farklı bir projenin yapılması (soru cevap başlığı ya da buluşmalar gibi) mümkün mü? Yine sitemizde sezon öncesi kadro yapılanması aşamasında düşük maliyetli olmasına rağmen, çok potansiyelli oyuncuların isimleri geçiyor, bu oyuncular hakkında kendisine ulaşmamız mümkün mü? Ya da kendisinin ilgileri bölümleri okuması halinde faydalı olacağını düşünüyorum.

2)Koç daha önceki yıllar da twitter kullanıyordu. Sosyal medyaya dönmeyi düşünüyor mu ?

3)Le Mans projesinin uzun vadeli bir proje olduğunu okumuştum . Gerçekten de takımın başında 3 sene kaldı ve son sezon oldukça kötü geçti. Bildiğim kadarıyla sözleşme 4 senelikti ve proje sonuçlanmadan ayrılığın sebepleri nelerdi ?

4)Koç genç oyuncu yetiştirme konusunda Avrupa'nın en önemli koçlarından biri olmasına rağmen yine Le Mans'ta genç oyunculara fazla yatırım yapmadı. Olan isimlerde eski yıllardaki gibi önemli çıkışlar yakalayamadı. Mesela Petr Cornelie en çok gelişim göstermiş genç oyuncu ödülünü aldı ama geçen yıl büyük bir düşüş yaşadı. Yine . Yarou Mouphtaou beklenen gelişimi göstermedi. Bu durumun sebepleri nelerdi ?

5)Fransa liginde , Chalon'da çok iyi bir çıkış yakalayan Moutapha Fall (yanılmıyorsam kardeşi Le Mans'ta idi ) , Cameron Clark , John Roberson gibi bizden daha düşük bütçeli takımlara giden oyuncuları transfer etmeyi düşündü mü? (Özellikle Fall aradığımız pivot olabilirdi) Düşünmediyse, neden düşünmedi ?

6)Galatasaray'daki uzun vadeli hedefleri nelerdir? Başarılar elde ederek ve bunun sonucunda gelirlerimizi arttırarak, Eurolegue'in lisanslı takımları arasına girmemiz mümkün müdür ?

7)Altyapı kalitemizin yükselmesini ve düzenli olarak A takım kapasitesinde oyuncuların yetiştirilmesini istiyoruz. Bu yönde çalışmaları olacak mı ?

8)Avrupa'nın bazı takımlarında profesyonel scout ekiplerinin olduğunu biliyoruz.Galatasaray basketbolda profesyonel bir scout ekibinin kurulması mümkün müdür ?

Bende bu röportajda emeği geçenleri tebrik ediyorum..

Son düzenleme:
Hala soru sansimiz varsa eger ben de sormak isterim,

Hocam basari citamiz nedir ? ne olursa basarili sayarsiniz kendinizi ? Bol sanslar!

Erman Kunter kamp için sürekli yurt dışında oldugu için müsayit olmadıgından dönüşte yapacağız. Soru alımı devam etmektedir.

Genel olarak merak edilen sorular sorulmuş. Ben Ege'yle ilgili bur konuya değineceğim. Ege altyapılarda hep 4 numara oynamış ve pozisyonda başarılı olmuş bir isim. Erman hoca Ege'yi 4 olarak mı 5 olarak mı kullanmayı düşünüyor ? Umarım 4 numara olarak kullanır, çünkü hem Ege hem Galatasaray hem de milli takım için en hayırlısı bu.

Saygılar.

https://twitter.com/gsbasket/status/913733169043705857

Röportajımızı gerçekleştirdik. 35-40 dakika civarı süren bir röportaj oldu, forum üyelerimizden Yiğit Çelebi söyleşiyi gerçekleştirdi. Soruların bir kısmını soramadık fakat hoca, zaten biz sormadan birçok noktaya değindi. Önemli detaylar var oyun yapısı, bütçe, kamp dönemi, oyuncular ve dahası. Keyifli okumalar.

https://twitter.com/gsbasket/status/913733169043705857

https://gsbasket.org/erkek-takimimiz/ozel-roportaj-erman-kunter/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi