1)Gsbasket sitesini takip ediyor mu? Okuma şansı buluyor mu ? Site Galatasaray Basketbola gönül vermiş bir çok insanın uğrak yeri ve aslında taraftarlarla bütünleşme anlamında da bence profesyonel çalışanlar için önemli bir fırsat , Bu bağlamda röportajların düzenli bir şekilde yapılması, ya da ortak farklı bir projenin yapılması (soru cevap başlığı ya da buluşmalar gibi) mümkün mü? Yine sitemizde sezon öncesi kadro yapılanması aşamasında düşük maliyetli olmasına rağmen, çok potansiyelli oyuncuların isimleri geçiyor, bu oyuncular hakkında kendisine ulaşmamız mümkün mü? Ya da kendisinin ilgileri bölümleri okuması halinde faydalı olacağını düşünüyorum.
2)Koç daha önceki yıllar da twitter kullanıyordu. Sosyal medyaya dönmeyi düşünüyor mu ?
3)Le Mans projesinin uzun vadeli bir proje olduğunu okumuştum . Gerçekten de takımın başında 3 sene kaldı ve son sezon oldukça kötü geçti. Bildiğim kadarıyla sözleşme 4 senelikti ve proje sonuçlanmadan ayrılığın sebepleri nelerdi ?
4)Koç genç oyuncu yetiştirme konusunda Avrupa'nın en önemli koçlarından biri olmasına rağmen yine Le Mans'ta genç oyunculara fazla yatırım yapmadı. Olan isimlerde eski yıllardaki gibi önemli çıkışlar yakalayamadı. Mesela Petr Cornelie en çok gelişim göstermiş genç oyuncu ödülünü aldı ama geçen yıl büyük bir düşüş yaşadı. Yine . Yarou Mouphtaou beklenen gelişimi göstermedi. Bu durumun sebepleri nelerdi ?
5)Fransa liginde , Chalon'da çok iyi bir çıkış yakalayan Moutapha Fall (yanılmıyorsam kardeşi Le Mans'ta idi ) , Cameron Clark , John Roberson gibi bizden daha düşük bütçeli takımlara giden oyuncuları transfer etmeyi düşündü mü? (Özellikle Fall aradığımız pivot olabilirdi) Düşünmediyse, neden düşünmedi ?
6)Galatasaray'daki uzun vadeli hedefleri nelerdir? Başarılar elde ederek ve bunun sonucunda gelirlerimizi arttırarak, Eurolegue'in lisanslı takımları arasına girmemiz mümkün müdür ?
7)Altyapı kalitemizin yükselmesini ve düzenli olarak A takım kapasitesinde oyuncuların yetiştirilmesini istiyoruz. Bu yönde çalışmaları olacak mı ?
8)Avrupa'nın bazı takımlarında profesyonel scout ekiplerinin olduğunu biliyoruz.Galatasaray basketbolda profesyonel bir scout ekibinin kurulması mümkün müdür ?
Bende bu röportajda emeği geçenleri tebrik ediyorum..