Eurocup 1. Maç | GasTerra Flames 65 - 66 Galatasaray CC

Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Fatih Sinan Durak' Alıntı:
[quote="Onur Özmen":1657qagu]yeri değil ama sizi birşey soracam.bugün bjk'nin iç saha maçını trt3 verdi bizim iç saha maçlarımızda trt3 mü verecek yoksa başka bir kanal mı?
Bizim maçları Gstv veriyoe hatta bu maçın tekrarınıda perşembe günü saat 00:30'da yayınlayacakmış kanal.[/quote:1657qagu]
cevap için sağol
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Malum maçı izleyemedik ama istatistikler üzerinden bazı dikkat çeken noktaları öne çıkaralım.

* Her maç yaşadığımız sorunu bu maçta da yaşadık. Verdiğimiz 19 hücum ribaundu bizi çok zor duruma soktu. Bu eksiğimiz de 3 uzunlu dar rotasyonumuzun etkisi de büyük. Buraya yapılacak bir transferin önemini sezon başından beri vurgulanıyor. Umarım teknik ekibimiz de bu eksiği kapatmak adına bir hamleye giderler.

* Taylor Rochestie.. Maç anında sakatlık yaşadı mı bilemem ancak maça başlayıp 8 dakika almasının ardından bir daha oyuna hiç girmedi. Sanırım Oktay Mahmuti tarafında da silinmeye başlandı kendisi. Aslında kumaşı iyi bir oyuncu ancak yaptığı kötü başlangıç herkesin kafasında etiket oluşturdu. Bu oyuncumuzun takımdaki rolü büyük. O yüzden bu nokta ile ilgili haberler önemli bizim için.

* Radoslav Rancik.. Sezon başından beri formsuz olduğu ortadaydı. Bu zor akşamki galibiyetin en önemli mimarlarından kuşkusuz. Son periyota girilirken sadece 4 sayısı vardı. Geçen yılı hatırlattı gerçekten. Rakamları, 16 sayı - 7 ribaund - 3 top çalma - 1 asist.

* İlk yarıda yediğimiz 43 sayının ardından ikinci yarıda sadece 22 sayıya izin verdik. Bu savunma karakterini göstermek önemli. Bazı maçlarda istediğimiz savunma performansını hemen gösteremeyebiliriz bu çok normal. Ancak maçın 40 dakika olduğunu unutmayıp savunmamızı genele yaydığımız vakit galibiyete ulaşmak içinde önemli adımı atmış oluruz. Bugünde bu adımı gayet güzel bir şekilde attığımızı görüyoruz. Son olarak rakibimizi 19 top kaybına zorladığımızı belirteyim, savunmamız daha bir netleşsin.

Gruba deplasman galibiyeti ile başlamak üstelik 17 sayı geriden gelip kazanmak çok sevindirici. İzleyemediğimiz bir maçta bile eksiklerimizin gözükmesi ise almamız gereken tedbirlerin önemini gözler önüne serdi. Kısa vadede bu sorunlar ile maçlarımızı kazanabiliriz ama önemli başarıların altına imzamızı atmamız için bazı hamleler şart.

Takımımıza tebrikler..
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Hal ve hareketlerim hala normalleşmiş değil.66-65'ten sonra maçı bitirmek için yapmadığım şey kalmadı.NtvSpor'daki altyazıdan kazandığımızı öğrenince apartmanı baya salladım olduğum yerde zıplayarak.Geçen seneki tatlı takımımızın sergilediği kötü performansın ardından bu sezon galibiyetle başlamak ne olursa olsun mutluluk sebebi.
Rakiple ilgili ne desem bilemiyorum.Hollanda takımı olmasını mı,yoksa 8 ABD'li oyuncuyla oynamasını mı kıstas almalıyız?Maçı izleyemediğimizden cevabı yok tabi.Baya ters bir takım olduğunu tahmin edebiliyoruz sadece.
Galibiyet gelse de gelecek için S.O.S verdiğimiz aşikar.Taylor'ı yollasak Tutku beye güven olmuyor.Rancik gitsin uzun gelsin desek bugün tek başına maçı aldı gibi bir görüntü var.Ligdeki 2 mağlubiyette bu tarz bir maç sonu insiyatifi görememiştik kimseden.Tabi maçı izleyeme noktasında tıkanıyoruz yine.
İlkan çözümü tatlı gözüküyor.Yalnız oyuncunun gelişimini baltalar ve etik olmaz gibi duruyor.
Bu hesapları Oktay hocaya bırakıp vizelerime dönüyorum. :) Zira işin içinden çıkmak zor.Boşa koysam dolmuyor,doluya koysam almıyor durumu tam olarak.
Geleceğe dönük ciddi sorunlarımız olsa da,ribaund alamasak da Mersin maçını yaşamaya başladım şimdiden.Yerim vizesini deyip salonda olurum diye düşünüyorum.Geçtiğimiz Pazar gününü unuttum gitti.Avrupada maç kazanmanın verdiği heyecan,mutluluk hiçbir şeyde yok.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Maçı izleyemedim.
Oyüzden bir yorum yapamaycağım ttakipte edemedim.
Kazandığımız için takıma tebrikler..
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Ters bir takım olduğunu Yiğit belirtmişti zaten. Geçen sene Spirou gibi bir durum yaşayacaktık az kalsın. Yine de kazandık, iyi oldu.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Beşiktaş-Hemofarm maçını salonda izledim M.Macvan inanılmaz bir oyuncu, Beşiktaş'ı tek başına yıktı.
Ribaund alıyor, savunma yapıyor, pozisyon bilgisi çok iyi, pas alışverişi güzel ve en önemlisi sırtı dönük oyunu var.
Bizim ilacımız o bence.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

E Grubu'nun diğer maçında İtalya temsilcisi Bennet Cantu, iç sahada Yunanistan takımı Panellinios'u 72-57 ile geçti. Cantu, ilk maç gününün ardından grupta liderliğe yükseldi
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

http://nos.nl/l/tcm:5-844048/

Maçın Hollanda televizyonundaki özet görüntüleri. Flames'in koçu bizi grubun en güçlü takımı olarak değerlendiriyor ve Türkiye'nin Dünya 2.liğinden bahsediyor. Gerisi zaten maç özeti. Bir pozisyonda da basket faulümüz verilmemiş. Son pozisyonda da baya kötü savunma yapmışız, o şut performansı ile üçlük çizgisinin bir iki adım gerisinden buldukları boş şutu sokabilirlerdi. Allah korumuş.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Haftaya salı Cantu'yla evimizde oynuyoruz, grup birinciliği için en güçlü iki adayın mucadelesi olacak. Cantu'da Spartak gibi çok iyi ribaund alabilen bir takım değil ama sertler.

Cantu maçına kadroya sert, ribaunder bir uzun katılmış halde çıkabilirsek, yolu yarılamış oluruz.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Maçın tekrarını seyrettim az önce GSTV'de. Bence maçın oyuncuları Evren ve Canermiş. Dış oyuncuları çok iyi savunmuşlar baskıyı daha ön alanda başlatmışlar. Ama ribauntlarda sorun yaşamaya başalyınca(savunma ribauntlarında) O zaman pota altına yanaşmak zorunda kalmışlar. Rakipde üçlük atışlar denemeye başlamış bu rahatlık üzerine. Maçın sonuna doğru ise Rancik ve shipp pota altını dışarıyı ise evren ve Caner tekrar savunmaya başlayınca rakip üçlük atış imkanıda bulamamış bir çok kez. Bizim hücumalrımız için se rakip gerçekten çok hızlı geri döndüğünden set hücumuna dönmek zorunda kalmışız. Andric ve Ermal'in erken faul problemine girmesi sonucu set hücumalrımız doğru gelişememiş.

Rakibin hücum ribauntları alma konusunda basit bir taktiği varmış. Bir taraftan bir oyuncu dış atış kullanırken diğer taraftan bir oyuncu atışla birlikte potaya doğru hareketlenmekte bu sayade top potaya geldiğinde o diğer oyuncuda potanın orada ve en yüksek seviyede oluyor. Ribauntu alamasa bile orayı karıştırmış oluyor. 4. periyot buna önlem olarak o topsuz olarak potaya koşan oyunculaırn önüne set çekmiş koşmasını engellemiş Tutku Caner Evren böylelikle daha az hücum ribaundu vermeye başlamışız.

Tekrarını seyrederken bile oldukça heyecanlandığım bir maçtı. Takımın 8 saniye kaldığında bile ısrarcı olması maç sonunda shipp'in sevinç ile elini kolunu sallayarak zıplaması hoş görüntülerdi. Hafta sonu maça olumlu yansıyacaktır bu maçın etkileri.
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Caner'in son çeyrekteki 5 sayı - 1 asistlik performansı kritikti. Bu sene farklı oynuyor gerçekten, ilk beşe de yerleşti bu oyunuyla. Beklenmedik bir katkıydı, o yüzden ayrıca değerli sezonun geri kalan kısmında.

Maça çok yüzdeli, kaçırdıkları 6 topun 5'inin ribaundunu alarak ve çok şanslı basket faullerle başladı rakip. İzleyenler dediğimi daha rahat anlayacaklardır, bütün şans toplarını basket faul yaptılar neredeyse. 30-13'den dönmek, son 1 dakikada moral bozucu üçlükle 64-59 geride olup da maçı almak çok değerliç Evet rakip çok güçlü değil, evet Hollanda basketbolu denildiğinde burun kıvırıyoruz hepimiz o da ne abi diyerek ama ağzına kadar dolu bir salonda oynandı karşılaşma. O da mühim bir detay bence.

Rochestie kenara geldiğinde skor 20-8 ev sahibi lehineydi. Bir daha oyuna girmedi Rochestie. Tutku-Evren ile idare ettik orayı, koç da bir şeyler düşünüyordur illa ki. Mevcut kadro yapısıyla bu ribaund sorununu çözmek mümkün gözükmüyor. Son olarak Rancik'in geçen yıldan bir esinti sunduğu performansı hepimizi keyiflendirdi diye düşünüyorum. Onun da yavaş yavaş form tutması önemli bizim için. Rotasyonu zenginleştirecek isimlerden biri çünkü.

http://salsabasket.blogspot.com/2010/11 ... 6-mac.html
 
Re: Eurocup | GasTerra Flames: 65 - Galatasaray CC: 66

Maçın özetini bugün banttan izledim. Takımımız ikinci yarıda yaptığı müthiş savunması ve Radoslav Rancik efsanesinin hem savunmada hem hücumda takıma liderlik etmesiyle maçı kazandık. Serbest atışlarda problem yaşamasak daha önce galibiyete uzanabilirmişiz.

Ermal Kurtoğlu henüz tam form tutmadı. İçerden atışları kaçırıyor ama yakın zamanda bunlar girmeye başlayınca, kalitemiz belirgin şekilde ortaya çıkacak.
 

Üst