EuroCup 10. Hafta | Galatasaray Odeabank 87-68 Hapoel Jerusalem

İzleyenler hak verecektir; Hapoel Jerusalem bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden en berbat takım olabilir. Ben böyle bir topluluk görmedim.

Hendrix varken ısrarla Ege'nin ilk 5 başlaması nedir anlayamıyorum bir türlü

not: 6 yıl olmuş foruma kayıt olalı ve bu ilk mesajım =D dusunun artık benim bile sabrım taşmış =D

Bu takım ne zaman savunma yapmayı düşünecek benim de o zaman takıma inancım artacak. Yoksa bu haliyle hiçbir şey beklemiyorum.

Bu takım ne zaman savunma yapmayı düşünecek benim de o zaman takıma inancım artacak. Yoksa bu haliyle hiçbir şey beklemiyorum.

Takım savunma yapmaya çalışıyor abi, sene başı lay lay lom gezen Hopson bile pota altında top kesiyor. Sıkıntı Hopson gibi adamın pota altında top kesmek uğruna neredeyse kendini sakatlayacak kadar kendini riske atması. Ege-Hendrix uzun rotasyonu olan takımın kısaları Tayshaun Prince-Chris Paul-Kawhi Leonard da olsa yediği toplam sayı taş çatlasın 3-5 oynar zaten. Hakikaten üst düzeyde başarılı olmak istiyorsan hiç yoktan takımın en iyi 2-3 oyuncusundan birinin pozisyonunda hatrı sayılır bir 5 numara olması şart. Son yıllardaki en büyük başarılarımıza bakın, uzunlarımıza bakın. İlk şampiyonluğumuz N'dong, Avrupa Şampiyonluğumuz Lasme. 5'inde Jeff Ayres olan benchten uzun olarak Kravstov'u getiren Eskişehir pek tabii ki ligde de senin 4 galibiyet, 5 sıra önünde kalır. Şu şartta bu takıma uzun almamak ''para bitti, az olanı da biz yedik'' demekle eşdeğerdir. Zira Eskişehir'in de kadroyu kurarken bundan çok daha büyük bütçelerle yola çıktığını zannetmiyorum. Hal böyle olunca bu takımdan, bilhassa yüksek profilli ve geniş rotasyonlu takımlara karşı başarılı olmasını beklemek hayalperestlik olur. Ancak en başta da karşı çıktığım gibi bunu savunma yapmamak-istememekten ziyade eksik bırakılmak-teçhizat yetersizliği olarak açıklamak daha mantıklı ve vicdanlı olur.