EuroCup 4.Hafta | Galatasaray 85-86 AS Monaco

7DAYS EuroCup A grubu dördüncü maçında Galatasaray ile AS Monaco 24 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaşacaklar. Grupta AS Monaco 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile averaj farkıyla hemen üstümüzde ikinci sırada yer alıyor. Takımımızda Nigel Hayes'in sakatlığı bulunuyor tahminen maç günü oynayıp oynayamayacağı belli olacak. Mücadelede takımımıza başarılar diliyoruz.
 
Kötü sezon başlangıcından sonra toparlanma evresine girdiler. Planları DJ Cooper ustune yapmislardi ancak ani bir ayrilik karari aldi. Onun yerine Lazeric Jones'u aldılar ama sezona istenilen başlangıcı yapamadı. Takımda daha önce karşılaştığımız çok oyuncu var. Geçen yıl Karşıyaka'dan tanıdığımız Jarrod Jones. Strasbourg'da bize karşı oynayan Lacombe gibi. Alba Berlin'den hatırladığımız Kikanovic'in formu göze çarpıyor. Uzun rotasyonumuzu düşününce epey zor maç olacak.
 
Şu maçın tarihinin çok zamandır Schalke maçıyla çakışacağı belli. Şu maçın gününün mutlak değişmesi lazımdı, değiştirtmemiz lazımdı. İnsanlar ya stattan ya da televizyondan Schalke maçını takip edecek. Bu maçtan koşa koşa çıksa stada belki yetişecek insanlar ki çok ama çok zor. Kimse de bu riske girmez. İşten çıkıp bu maça gelmek isteyecek bir avuç insan içinde saati ters. Şu maça gidecek insanlara kulüp tek tek plaket vermeli. Yöneticilik işte bu zamanlarda ortaya çıkıyor...
 
Şu maçın tarihinin çok zamandır Schalke maçıyla çakışacağı belli. Şu maçın gününün mutlak değişmesi lazımdı, değiştirtmemiz lazımdı. İnsanlar ya stattan ya da televizyondan Schalke maçını takip edecek. Bu maçtan koşa koşa çıksa stada belki yetişecek insanlar ki çok ama çok zor. Kimse de bu riske girmez. İşten çıkıp bu maça gelmek isteyecek bir avuç insan içinde saati ters. Şu maça gidecek insanlara kulüp tek tek plaket vermeli. Yöneticilik işte bu zamanlarda ortaya çıkıyor...

Bu konu için uğraşacak hiç bir yönetici yoktur, kimsenin umurunda bile olmamıştır. Hatta şube yöneticileri bile futbol maçına gidebilir. Futbol harici diğer şubeleri yok sayan bir yönetim zihniyeti var maalesef.
 
ne diyorsunuz arkadaşlar yetişirmiyiz maça .

Salondan çıkıp Ali Sami Yen'e yetişmeniz imkansızdır... (Maç 20.45'te bitse 15dk metrobüse ulaşım, zincirlikuyu metro aktarma, tekrar stad aktarma metro, vs vs 1 saat 15 dakikayı aşar)

Maça gelince Hayes'in durumu önemli ama her halikarda idmansız çıkacak maça eğer çıkarsa bu da bizim için eksi. Normal şartlarda kazanmamız gereken bir maç fakat zor görünüyor. Bakalım neler olacak...
 
ne diyorsunuz arkadaşlar yetişirmiyiz maça .

Gokhan Bey, 2 macimiz arasinda 3 saat var. Hadi basket macimizin 21:00 de bittigini dusunelim. Bakirkoyden Seyrantepeye normal sartlarda taksi disinda 75- 80 dakika da ulasabilirsiniz. Ancak taksi ile trafigin durumuna gore kili kilina maca yetisebilirsiniz.

Istanbulda yasamiyorum sadece boyle bir deneyim yasamistim yillar once.
 
İmkanı olanların maça gelmesi gerek. Ciddi bir sınavdan geçeceğiz ve aynı zamanda gruptaki gidişatı da az çok belli edecek bu maç. Kazanırsak ilk 2 için ümitlenebiliriz.

Lütfen futbol dolayısıyla takımı ihmal etmeyin.

Hocanın rotasyonu daraltması gerekiyor. Başarılar aslanlara.
 
Monaco'daki Derek Needham ilk çeyreğe damgasını vurdu. Filipovski böyle adamları nereden buluyor, tebrik etmek lazım.
 
Yıllardır çözemediğimiz sorunlar:

-Kenardan topu oyuna sokamama
-Üç sayı çizgisini savunamama
-Basit top kayıpları
 
Sadece son periyodu izleyebildim işlerimden dolayı. Yine 86 yemeyi başarmışız, bu yüzden üzüldüm. Gelgelelim rakibin guardının 9 metre el üstünden şutunu görünce yine bir son top faciasını yaşayacağımız müjdelenmişti zaten. Maçla ilgili en pozitif anım ise en son ne zaman olduğunu hatırlamadığım şekilde çok güzel çizilmiş bir son top oynamamız oldu. Pozisyonun tekrarı gelmediği için Klobucar'a faul yapıldı mı yapılmadı mı göremedim. Ama her şeye rağmen 3.6 saniyede pivotumuz üzerinden boş ters turnikeye kalan bir son hücum gördüğüm için mutlu oldum. Ne yazık ki takımımız yetenekleri sıkıntılı olduğu kadar şans yönünden de basiretsiz. Bu yıl son toplarda kaybettiğimiz kaçıncı maç bilmiyorum. Bu yıl da böyle olacak artık, yapacak bir şey yok. 50 taraftarın önünde bizden daha iyi bir takıma karşı son 2 dakikada 8 sayıdan geri gelecek karakteri gösterdiği için takımı, 10 küsur yıl sonra son topta düzgün bir hücum çizdiği için koçumuzu kutluyorum. Biz böyle devam edersek biraz fazladan emekle şans da bize güler heralde.
 
Yazik oldu gercekten. Harrison ilk yari 20 sayiyla oynadi 2. yari faul problemine girip 4 sayida kaldi sadece. Kesinlikle cok ozel bir oyuncu. En cok Harrison adina uzuldum bu maglubiyete :(
 
Eldeki oyuncu grubu ve mevcut yonetim vizyonu bir tarafa koyulduğunda sezon başı kazaniriz dedigim hicbir maci kaybetmedik ama kaybederiz dedigimiz maclarda ciddi sekilde macin icinde kaldik. Ben yonetimin tablodan memnun oldugunu saniyorum. Bu kadar krizle yonetilen bir subeden bu performansi gormeleri kendileri icin piyango olsa gerek.

Takima ve hocaya bakarsak sezon basi parlayan Hayes'in formdan dusmesi maalesef teknik ekibe yaziyor. Israrla 4 ile eslestirip fiziksel ve mental olarak yormaya devam ediyoruz. Monaco macinda cizilen son top set i benim bu sube ozelinde gordugum en dogru setlerden biriydi hatta ilk siraya yazabilirim. Girmedi saglik olsun

Evet Ertugrul Hoca tartisiliyor ama ben bu subenin basindakilerinin vizyonunu ve halini gordukce hocayla devam edilmesi taraftariyim.

Saha ici yabanci siralamasina bakarsam takimin fiyat performans olarak en iyisi kesinlikle Arapovic. Saha ici liderligi ve iki yondeki performansiyla Harrison ikinci siraya yazilir. Her ne kadar performansi dusse de yetenek bakimindan Hayes 3 olur. Cok elestiriliyor savunma konusunda cok mesafe katemesi gerekiyor ama saha icinde kagida bi seyler koyan, o paraya iyisini bulma sansimizin olmadigi Webster, geldiginden beri isinamadigim ve bu maci da ilk ceyrek disinda berbat oynayan Auguste.her ne kadar bu macta dogruyu oynasa da takim icinde belli bir role koyamadigimiz, yabanci olarak fark yaratmayan Klobucar diye siralarim. Yabancilar konusunda bir tasarruf olacaksa bu sirayla yapilmali.

Bir parantez de Emir Gökalp'e açmam gerek. 2 yildir cok istediğim oyuncuyu sahada doğrulari yaparken görmek sevindirici. Uzerine dusmemiz gerekiyor umarim dakikalari da gun gectikce artar.

Eklemem gerek, takim akisinda devam ederken durduk yere emir'i cikarip webster'i almasi hocanin yabanci oyunculara itimas gectigini gosterir. Herkes icin sikintili bu hamle. Hem yerli oyuncunun ozguvenini sarsar hem de yabanciyi buraya karsi bazi seyleri ciddiye almamasina sebep olur. O yuzden bazi seyleri yaparken daha iyi okumak lazim
 
Son düzenleme:

Üst