EuroCup 4. Hafta | Galatasaray Odeabank 73-78 BC Lietkabelis

Çok değil, iki sene önce şu an döküldüğümüz Eurocup'u kazanmıştık. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ancak Eurocup da format gereği daha zordu. O zaman da dışarda maç kazanamıyoruz, içerde de seyirciyle kazanıyoruz diye eleştiriler geliyordu. Şimdi söyleyin o seyirciye maçlara gidip bize bir Eurocup daha kazandırsınlar.

Ha şimdi diyecekler " Biz Ataman gitsin dedik de yerine Kunter mi gelsin dedik". Kimi bekliyordunuz pardon? Messina'yı mı? Kusura bakmayın, mevcut yönetimin basketbola bakış açısını, Ataman'dan daha vizyonlu, daha rekabetçi, daha kaliteli bir adam getiremeyeceğini kestiremiyorsanız o da sizin sorununuz.

Ataman son sezon kötüydü. Ancak o sezon hariç geride bıraktığı 4 sezonda 1 lig şampiyonluğu, 3-3 biten final serisi, bir Euroleague final8'i ve bir de Eurocup bıraktı. Bunları yaparken de hep kendisinden daha yüksek bütçeli takımlarla mücadele etti. Şimdi uğraşın durun onun kadar başarılı birisi gelir diye.

Neyse dediğim gibi bazılarına ders olmuştur, bazılarıysa Kunter gittiğinde hala Messina'yı bekliyor olabilirler. Onlar için üzülmüyorum da olan benim gibi Ataman gittiğinde şubenin bu hallere düşeceğini adı gibi bilenlere oldu. Bir keyfimiz vardı, o da gitti.

Aynen benim düşüncelerimi yansıtmışsınız. O taraftar bırak Eurocup'ı kazandırmayı sadece 1 maç kazandırsın şimdi. Ataman 8 transfer yapıyorsa 2'si hatalı çıktı diye yerden yere vuruluyordu. Bu takımın tüm transferleri hatalı, ne olacak şimdi ? Ataman'a gösterilen tepkinin yarısı bile yok.
Siyahla boyadığım yer aslında herşeyin özeti. Şimdi Can Topsakal'a yükleniyorlar. Can Topksakal'a Ataman 3 yıl katlandı. Eğer beğenmiyorsanız Can Topsakal'ı neden geçen sene Ataman'ı istifaya davet ederek onun ekmeğine yağ sürüp, güçlendirdiniz bu da ayrı bir soru...
Koç için taraftarca adı geçen koçlara bakıyorum, Erman Kunter gibi formsuzluğun dibinde olan Mahmudi ön planda. Zannediyorlarki takımı gelecek 2011'deki gibi mücadele ettirecek. Bu takım Mahmudi'nin takımı olamaz, hele formsuz Mahmudi'nin takımı hiç olamaz.
Bu takım bırak play-off adaylığını, çok ciddi bir küme düşme adayı şu an. Ligde çoğu takımın maçını izledim. Bizden kötü oynayan bir takım daha yok. Peki taraftarın umrunda mı ? Dünkü rezalete bile kaç sayfa yorum anca yazılmış.
Ataman kalsaydı, en azından iddiamızı korurduk. Belki şampiyonluk gelmezdi ama hiç olmazsa heyecanımızı kaybetmezdik.

Ergin ataman'da kötüydü son sezon , tamam iyi Galatasaray'lı ama geçen sezon ortada kötüye iyi dememizi bekleme.

Kötüye kötü demekle kötünün kellesini istemek arasında çok ciddi bir fark var. Özellikle o kötü ondan önce çok iyiyse.
Geçen sene bende çok sert eleştirdim, sürekli hata yaptı, ama bir kez bile istifa demedim. Bu sene kalsaydı o hataları gene yapacaktı diye bir şey yoktu.

Erman Kunter'in gelmesi ne kadar yanlışsa, Atman'ın gitmesi o kadar doğruydu. Elma ile armudu karıştırmamak gerek. Her mağlubiyette ısıtıp ısıtıp Ataman konuşmanın bir manası yok.

Ataman'ın gitmesi hocanın yıpranmış olması dikkate alındığında doğru gözükebilir. Ancak süreçte zaten doğru olmayan şeyler hocanın yıpratılma sürecinden başladı. Taraftar Can Topsakal'ın tuzağına düştü. Ataman da geçen sene kendini kaybetti. Ancak 4 senede son 25 yılın en başarılı dönemlerini yaşatmış olan bir koçun gönderilişi bu kadar kolay, kredisi bu kadar az olmamalıydı.

Bende Burak'a katılıyorum. Kendi düşen ağlamaz. Ben geçen sene foruma üye değildim ama başka yerlerde yazdım ve uyardım. Ataman bu basketbol şubesinin direğidir, giderse şube yıkılır diye. O zamanda benzer tepkiler geldi, Ataman GS'dan büyük mü diye. Bunun Ataman'ın GS'dan küçük yada büyük olması ile hiçbir ilgisi yok. Şubede savsak bir yapı var, o yapı içerisinde her krişi Ataman tutuyordu, böyle bir görev tanımı olmamasına rağmen. Elinden geleni yaptı. Herşeye yetişmeye kalktı. Tarafar, yönetim, medyai transfer. Bunu da GS sevgisinden yaptı, birşeyler yapabilmek, başarabilmek için yaptı. Bunu yapayım derken hatalarda yaptı. En büyük hatası ise bu kadar sorunla boğuşurken araya milli takımı katması oldu. Yönetim de onun açığını arayanlar da çoktu, nitekim bir taraftar grubu ile anlaşıldı, her maçın başında, ortasında, sonunda istifaya çağrıldı. Böyle bir ortamda dahi gitmek istemedi, ancak gönderildi ve şube çöktü. Özeti bu...

Benim gözümde hataları olmasına rağmen, Ataman'ın GS'daki başarıları, şube için yaptıklarını göz önüne aldığımda, terazi çok net kalması yönünde ağır basıyordu. Bence bu ortamda ne olursa olsun kalmalıydı da. Zaten taraftarın sessiz çoğunluğu olarak nitelendirilebilecek büyük kısmı onu efsane olarak görüyor ve sonuna kadar kalmasını istiyordu.

Ataman'dan başka kimse bu yapıyı kaldıramaz. Hele bir yabancı hiçbir şekilde. Bizde daha çok koçun kellesini isteriz. Kunter gider mi bilmem ama giderse de bu şubede hiçbirşey toz pembe olmayacak.

Çözüm mü ? Mevcut yöneticilerin tamamının görevden uzaklaştırılması. Gerçek bir sponsor ve sponsorun ağırlığında bir yönetim. Bu yol Türk Telekom'a kadar çıkar.

Bizim şubeye gidip gelen koçların hiçbiri taraftar istedi diye gidip gelmedi. Taraftarın sevgilisi Ekrem Memnun bile gönderildi bayan takımından. Taraftar biraz etkili olsa baştacı edilirdi. Son 7-8 senedir sürekli bir hesaplaşma var forumda ama inanın şurada yazılanların hiç biri yönetimin umurunda değil. Yani, canınızı sıkan şey , burada yazıldı diye gerçekleşmedi ya da taraftar istedi diye olmadı. Hepinizin de bildiği gibi yapılan hamlelerin hepsinde sportif başarıyla alakası olmayan çok farklı hesaplar var. Ergin Ataman Eurocup'ta şampiyonluğa giderken dahi yönetim yemeye çalışıyordu zaten.

Burada amacımız, farklı farklı görüşlere vakıf olup, tartışıp , kendi basketbol bilgimizi geliştirmek. O yüzden , şu birbirimizi suçlamak yerine, doğruları güzel bir şekilde dile getirmek lazım. Takımı destekleyenler şu birbirini sevmeme ve hesaplaşma durumundan çıkarsa, forum daha faydalı ve eğlenceli bir hale gelir.

Taraftarın sevgilisi Ekrem Memnun bile gönderildi bayan takımından. .

Hocam bir duzeltme yapalimda yanlis olmasin, Ekrem Hoca milli takimi calistirmak istedigini dile getirdi, Klup olarak butun basarilari yasadigini ve artik milli takim dusundugunu acikladigi icin kendisi ayrildi.

Ergin Ataman ise, 1 yil para almadan kalabilecegini acikladi, ona ragmen gonderildi,

Bu ikisi arasinda siyah ve beyaz kadar fark var.

Yukarilarda bir arkadas yazmis, Eurocupi taraftar almisya, su maclarinda kazanilmasinda taraftar devreye girse ya demis, 100 de 100 hakli soylemis, Taraftar ölüyü diriltmez, sadece yasama ihtimali olana belki biraz yardimci olur.

Git gide derinlesen ekonomik zorluklarda kombinesini almayi basarip ve salona gelip bagirmasi yetmeyecek bir de sapkadan tavsan mi cikaracak taraftar.

Dun macin her anini izlemis bir gozlemci olarak sunu yazabilirim ki, bu takimin acilen savunma yapmayi ogrenmesi lazim. bire bir adam savunmasina mi gecerler blok halinde potanin etrafini mi sararlar, baska bir yontem mi denerler bilmiyorum ama, bu takimin savunmasi 0 - maci izleyenler gormustur zaten, sahanin hicbir yerinde savunma yapmadik rakibe, hele hele 51. sayisini gordukten sonra rakibin, dedim ki bu yil bu takimin mac kazanmasi mucize.

Hocam bir duzeltme yapalimda yanlis olmasin, Ekrem Hoca milli takimi calistirmak istedigini dile getirdi, Klup olarak butun basarilari yasadigini ve artik milli takim dusundugunu acikladigi icin kendisi ayrildi.

Ergin Ataman ise, 1 yil para almadan kalabilecegini acikladi, ona ragmen gonderildi,

Bu ikisi arasinda siyah ve beyaz kadar fark var.

Yukarilarda bir arkadas yazmis, Eurocupi taraftar almisya, su maclarinda kazanilmasinda taraftar devreye girse ya demis, 100 de 100 hakli soylemis, Taraftar ölüyü diriltmez, sadece yasama ihtimali olana belki biraz yardimci olur.

Git gide derinlesen ekonomik zorluklarda kombinesini almayi basarip ve salona gelip bagirmasi yetmeyecek bir de sapkadan tavsan mi cikaracak taraftar.

Dun macin her anini izlemis bir gozlemci olarak sunu yazabilirim ki, bu takimin acilen savunma yapmayi ogrenmesi lazim. bire bir adam savunmasina mi gecerler blok halinde potanin etrafini mi sararlar, baska bir yontem mi denerler bilmiyorum ama, bu takimin savunmasi 0 - maci izleyenler gormustur zaten, sahanin hicbir yerinde savunma yapmadik rakibe, hele hele 51. sayisini gordukten sonra rakibin, dedim ki bu yil bu takimin mac kazanmasi mucize.

Hocam görüntüde öylede , 3 kurus bütçeyle euroleague kazanan koça butcemizi 3'te 1ine küçültüyoruz deyip, takımdaki herkesi kaptırırsan bu git demek zaten tabiiki oda bakacak başının çaresine. Beyefendi adam en ufak ters bir açıklama yapmadı.

Zaten siz demek istediğimi anlamışsınız .

İki sezon önce "Galatasaray iyi takım ama fazla cool bi takım" tespitini nasıl yaşadıysak bu söyledikleri de harfi harfine doğru.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gene o takım hiç yoktan kaliteliydi de yetenekleriyle 3-4 maç kazanıyor, hiç yoktan kendi sahalarında, iyi seyirciyle mücadele ortaya koyuyorlardı. Bugünkü paşalar Erman hocanın da pervasızlığıyla tüm sınırlılıklarına rağmen Kaan Kural'ın da dediği gibi sahada geziyorlar adeta. Ben Erman hocanın kötü bir mantalitesinin olduğunu düşünmüyorum ama sizin pek çoğunuzun uyardığı, benim ise büyük telaşeler içine girmediğim self regulation (Türkçesi aklıma gelmedi) durumu bu aşamada tutmadı açıkcası. Bu saatten sonra 15 oyuncuyu gönderip yeni takım kuramayacağımıza göre bu oyuncuların dilinden kavga dövüş de olsa anlayacak koç şart. Önünde sonunda bu olacak zaten, Ergin hoca dönemi gibi ya güzel söz davetle ya da kötü söz kötekle.