Erman Kunter'in hayatinin hic bir doneminde geri adim atmak yokmus. Anlasildi iyice dibe vurduracak bizi.
Çok değil, iki sene önce şu an döküldüğümüz Eurocup'u kazanmıştık. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ancak Eurocup da format gereği daha zordu. O zaman da dışarda maç kazanamıyoruz, içerde de seyirciyle kazanıyoruz diye eleştiriler geliyordu. Şimdi söyleyin o seyirciye maçlara gidip bize bir Eurocup daha kazandırsınlar.
Ha şimdi diyecekler " Biz Ataman gitsin dedik de yerine Kunter mi gelsin dedik". Kimi bekliyordunuz pardon? Messina'yı mı? Kusura bakmayın, mevcut yönetimin basketbola bakış açısını, Ataman'dan daha vizyonlu, daha rekabetçi, daha kaliteli bir adam getiremeyeceğini kestiremiyorsanız o da sizin sorununuz.
Ataman son sezon kötüydü. Ancak o sezon hariç geride bıraktığı 4 sezonda 1 lig şampiyonluğu, 3-3 biten final serisi, bir Euroleague final8'i ve bir de Eurocup bıraktı. Bunları yaparken de hep kendisinden daha yüksek bütçeli takımlarla mücadele etti. Şimdi uğraşın durun onun kadar başarılı birisi gelir diye.
Neyse dediğim gibi bazılarına ders olmuştur, bazılarıysa Kunter gittiğinde hala Messina'yı bekliyor olabilirler. Onlar için üzülmüyorum da olan benim gibi Ataman gittiğinde şubenin bu hallere düşeceğini adı gibi bilenlere oldu. Bir keyfimiz vardı, o da gitti.
Ergin ataman'da kötüydü son sezon , tamam iyi Galatasaray'lı ama geçen sezon ortada kötüye iyi dememizi bekleme.
Taraftarın sevgilisi Ekrem Memnun bile gönderildi bayan takımından. .
Hocam bir duzeltme yapalimda yanlis olmasin, Ekrem Hoca milli takimi calistirmak istedigini dile getirdi, Klup olarak butun basarilari yasadigini ve artik milli takim dusundugunu acikladigi icin kendisi ayrildi.
Ergin Ataman ise, 1 yil para almadan kalabilecegini acikladi, ona ragmen gonderildi,
Bu ikisi arasinda siyah ve beyaz kadar fark var.
Yukarilarda bir arkadas yazmis, Eurocupi taraftar almisya, su maclarinda kazanilmasinda taraftar devreye girse ya demis, 100 de 100 hakli soylemis, Taraftar ölüyü diriltmez, sadece yasama ihtimali olana belki biraz yardimci olur.
Git gide derinlesen ekonomik zorluklarda kombinesini almayi basarip ve salona gelip bagirmasi yetmeyecek bir de sapkadan tavsan mi cikaracak taraftar.
Dun macin her anini izlemis bir gozlemci olarak sunu yazabilirim ki, bu takimin acilen savunma yapmayi ogrenmesi lazim. bire bir adam savunmasina mi gecerler blok halinde potanin etrafini mi sararlar, baska bir yontem mi denerler bilmiyorum ama, bu takimin savunmasi 0 - maci izleyenler gormustur zaten, sahanin hicbir yerinde savunma yapmadik rakibe, hele hele 51. sayisini gordukten sonra rakibin, dedim ki bu yil bu takimin mac kazanmasi mucize.