Eurocup 5.Hafta | CAI Zaragoza: 85 - Galatasaray Odeabank: 68

Kusursuz geçen ilk periyottan sonra maçın böyle bitmesi büyük hayal kırıklığı oldu. Dorsey'in zamansız ve gereksiz 4'lemesi, Schilb ve Micov'un savunmada yetersiz kalışı ve hakemlerin canı sıkılsa faul düdüğü çalması bizi geri itti ilk yarıda.

İkinci yarıda hücumda takımı sırtlayacak biri çıkmayınca elimiz kolumuz bağlandı... Schilb ve Sinan geç açıldı ama o da pek bir şeye yaramadı doğal olarak.

Herkesin öve öve bitiremediği, eurocup kupasını kaldırır denilen Valencia nerdeyse gruptan çıkamıyacak . Durum böyle iken bu kadar çok olumsuz yorumu haksız buluyorum.

Yaklaşık 2 ay önce ligdeki bir mağlubiyetten sonra Schilib ve Micov un çok ruhsuz oynadığını, heycanını ortaya koymadığını yazmış ve forumda eleştri almıştım. Ama bugün bir kez daha gözüküyor ki takımda isyan eden oyuncu olmadıkça ( Göksenin defansta isyan ediyor. hücum da adama top vermiyorlar ) bizim deplasman maçları kazanmamız gerçekten çok zor.

Ne jerrels ne davis bu maci dorseye yazarim... Bu kadar sorumsuz olmasa oyundan cikmasa bu kadar ribaunt vermezdik kimse kusra bakmasin ustune micovun formsuzlugu eklendi tabi

Hocam hiç ama hiç katılmıyorum. Hatta size katıldığını belirten arkadaşları da görünce ağzım açık kaldı. Biz farklı bir maç mı izledik sizlerle anlamıyorum ki.
Dakikalar yanlış olabilir ama hatırladıklarımı yazayım;

İkinci periyodun başlarından itibaren Dorsey ile rakip uzun arasında itişmeler faulleşmeler başladı. Üzerine hakemler saçma sapan 1-2 düdük çaldılar dorsey'e ve çalmaları gereken bir iki tanesini de çalmadılar. Böyle olunca rakip seyirci de işin içine girdi. Her hücüm ve her savunma dorsey'in üzerine oynamaya başladı rakip bi 3 dakika kadar. Ben o sırada evde hoca Allah rızası için ya mola al sakinleştir ya da dorsey'i çıkar adamı sinirlendirdiler teknik veya sportmenlik dışı aldıracaklar seyirci de işin içine giriyor hakemler zaten kontrolü kaybetti maç gidecek diye kendi kendime bağırıyordum. Hoca hiçbir şey yapmadı ne mola aldı ne dorsey'i çıkardı. Sonuçta maç gitti ve suçlu dorsey oldu.

Orada antrenörlük kursuna yeni başlayan bir adam veya bıraktım oraya kadar gelebilmiş insanı sen ben biz bile olsak bunu görür müdahale ederdik ki hepimiz basketbol aşığıyız onlarca maç izliyoruz diğer hocaların ne yaptığını görüyoruz böyle durumlarda.

Kusura bakmayın ben burada suçu Dorsey'de değil müdahale etmeyen hocada görüyorum kusuru.

Micov yılın en kötü performansını sergiledi. Bu açığı Sinan ve Schilb de kapatamayınca maç bu hale geldi. 30 yaş üzerindeler ve 30 dakika ve üzeri oynuyorlar. Bu şartlarda üçünün de bazı maçlarda performansı düşecektir. Dün akşam üçü de kötüydü. Tek maç üzerinden şu gitsin bu kalsın demeyip sene bitinceye kadar destek olmak lazım. Dün akşama bakıp Göksenin ile ömürlük sözleşme yapalım demek gibi bir şey olur. Micov, Schilb, Sinan, Lasme, McCollum'dan daha iyilerinin artık Galatasaray'ı tercih edebileceğini düşünmüyorum.

Eksik motivasyon, hakem rezaleti, yanlış transferler...Takımın reaksiyonsuz kalması tabi ki hocaya yazar.Mağlubiyetleri birilerine yazma tabiri biraz klasikleşti ama bu mağlubiyetlerde birileri sorumluluk alıp bir şeyleri değiştirmeye yönelik adımlar atmalı.Yanlış maç hazırlığıysa teknik ekip, mali problemlerse şube yönetimi, oyuncuların şahsi mental problemleriyse oyuncular...Ama artık birileri şu deplasmanlardaki gamsız oyuna bir dur demeli.

Jerrels'la Davis takımı yukarı çekebilecek, eksik parçaları tamamlayacak güçte oyuncular değiller.Oyuncu özelliklerinin uygunluğunu da geçtim, en azından sağlıklı ve hazır oyuncular alınsaydı çok daha mantıklı olurdu bu hamleler.

Arkadaşlar hep aynı şeyi konuşuyoruz işte, yok şu isim en kötü performansını sergiledi, işte bu kişi tribünün etkisi altında kalıp faul sorununa girdi. O sakatlandı, koç maçı önemsemedi mola almadı vs... Bu hikaye böyle akıp gidiyor özellikle bu sene tabi geçen sene de böyleydi. Bu kadroyu kuran sonuçta koç ve yönetim. Taraftar oluşturmadı bunu. Eldeki yaşlı ya da kariyer sonuna gelmiş oyunculardan daha iyileri bizi nasıl tercih etmez ya? Pınar veya Banvitten daha mı kötüyüz onlar bulup getirebiliyor. Biz hep yıllardır kumar oynuyoruz elimizdeki bütçe ile. Kimse kusura bakmasın ama bu takımı oluşturanlar suçludur. Galatasaray taraftarı takımını destekler ama koç ve takımından bir ruh bekler ben bir iki senedir o ruhu göremiyorum ortada.

Elestirirken bazi gercekleri de goz ardi etmemek gerek. Ilk olarak zaragoz kocu maca iyi hazirlanmis, normalde kenardan gelen fotu ile micovun 4 numaradan verdigi butun verimi sildi. Agir jelovaci ilk macta dagitmisti micov. Sinan'in tam guard olmadigini bildigi icin hep tam saha baski yapti. Bir tek goksenini riske ettiler oda allahi var soktu ama yetmedi.
Micov ve chuck 4 numaradan 11 de 2 ile oynayinca zaten bizim hucum organizasyonu coktu.
Bu tip maclar olucaktir ben cok takilmiyorum, fener de gitti strasbourg dan 20 fark yedi 90 yiyip. Esas sikinti oyuncu lar buna tepki veremiyo, her mac 20 sayilik seri yiyoruz degisik zamanlar da.
Jerrels ada bu kadar yuklenmenin alemi yok, 8 aydir mac yapmamis ve asil sakatligin dan donmus bedavaya oynayan adam dan beklenti bence 0 olmali ustune ne koyarsa kar. Niye aldik kismi ayri bir soru ama dun ozelin de jerrels en son elestirilecek isim. Ben esas olarak sinan nin savunma da ozellikle deplasmanlarda hic takilmadigini dusunuyorum. Bu dahha buyuk sikinti bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aslında transferler yapılırken herkesin de farkettiği gibi isyan eden bir oyuncumuz olmalıydı en azından. Schilb inanılmaz istikrarsız ve kötüyken hiç çekilmiyor. Micov takımın en önemli oyuncusu o da kötüyse maçı kazanmamız imkansıza yakın. Erick Mccollum olsa bence gene kaybederdik ama min 15 sayısı vardı ucu ucuna kaybederdik diye düşünüyorum. Jerrels+Davis=0 sayı böyle yürümez bu iş. Caleb Greenin de bizim için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz aslında. Dün Green olsa Zaragoza bizi bu kadar bozamazdı bence. Micov darmadağın oldu Dorsey de oyundan çıkınca

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yenilgiyi sadece Dorsey'e yazmak haksızlık olur bence çünkü o faul sonrası yine reaksiyon veremedik biz.
Üzüldüğüm nokta şu; Yazın tüm forum bu kadronun eksilerini gördü guard diye bağırdık sadece Mc Collum'la olmaz dedik. Ataman ve staff yeterli dedi döndük sezon arası Jerells'ı aldık sakat diye almadık bu arada o olay tuzu biberi oldu İsmail Şenol guard eksiği için arayış var dedi.

Takımın yaşı biraz fazla enerji sorunu olur deplasmanlarda sorun yaşarız en azından arızalı biri lazım ama kötü anlamda değil böyle enerji koyan tipte dedik ve hepsinde forumca haklı çıktık şimdi istifa istememiz normal biz bunları dışardan görüyoruz ama koç ve teknik ekip göremeyince bu sonuçlar kaçınılmaz oluyor.