EuroCup | BC Donetsk 88 - Galatasaray MP 81

Eurocup E Grubu'nda oynadığı 5 maçta aldığı 4 galibiyetle lider durumda bulunan ve gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray'ımız gruptaki son maçında Donetsk deplasmanına çıkıyor. 12 Aralık Çarşamba günü saat 21:00'de başlayacak maçı kazanmamız takdirde grubu lider bitirmeyi başaracağız.

BC Donetsk oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi aldı ve bu maçı kazandığı takdirde Kuban'ın da kaybetmesini bekleyecek gruptan çıkmak için. Grupta oynadığı son maçta Lokomotiv Kuban'ı deplasmanda 71-64'lük skor ile geçen Donetsk VTB Ligi'nde hafta sonu oynadığı son maçta Rytas deplasmanında uzatmalarda 99-97'lik skorla kaybetti. O maçta tam kadro oynayan Donetsk'i sürükleyen isimler genellikle Ramel Curry, Doron Perkins ve D'or Fischer. İlk maçta 72-68 yendiğimiz BC Donetsk'in tüm kadrosu şu şekilde:

Fischer D'or
Curry Ramel
Perkins Doron
Stojanovski Vojdan
Ivanov Kaloyan
Pustozvonov Maksym
Lukashov Denys
Radenovic Ivan
Songaila Darius
Serpilin Stanislav
Malysh Andrei
Lypovyy Oleksandr
Novikov Andriy

Çok zor maç Donetsk takımı var gücüyle asılacaktır maça çünkü kazanırlarsa ve Kuban kaybederse gruptan çıkıyorlar.

3 Amerikalısı olan Ramel,Doron ve Fischer'i iyi savunursak galibiyet çok daha kolaylaşacaktır. Karşıyaka maçının acısını çıkaracaktır Ergin Hoca oyunculardan,bu yuzden maça hırslı çıkacaktir oyuncularımız. Saha dışı bir olay olmazsa inşaAllah kazanırız...

Rakibi istatistiksel olarak inceledim. Amerikalılarını tutarsak sıkıntı yok. Songaila falan bizi zorlayacak oyuncular değiller. Rotasyonda 4-5 oyuncuları 23 yaş altı. Oynadıkları maçların çoğunda 70 sayı civarında dolaşmışlar. İyi savunma + düzenli hücumla rahat bir galibiyet alırız.

Bizim takımda bir sıkıntı yok dimi ? Yolculuk ya da HD - Goksenin dışında sakatlık falan ?

Rakibi istatistiksel olarak inceledim. Amerikalılarını tutarsak sıkıntı yok. Songaila falan bizi zorlayacak oyuncular değiller. Rotasyonda 4-5 oyuncuları 23 yaş altı. Oynadıkları maçların çoğunda 70 sayı civarında dolaşmışlar. İyi savunma + düzenli hücumla rahat bir galibiyet alırız.

Bizim takımda bir sıkıntı yok dimi ? Yolculuk ya da HD - Goksenin dışında sakatlık falan ?
Ben İstanbul'daki maçı canlı izledim. Bizim maçta gayet iyi oynadılar ama sonra gidip Sopot'a yenildiler ve Kuban'ı deplasmanda yendiler. İstikrarsız bir takım. Daha doğrusu henüz takım olamamış ama potantiyeli olan bir takım. Eğer dış atıcıları gününde olur biz de alışık olduğumuz savunmamızdan uzak olursak bu maçta bir yenilgi olasılığı var bence.

Ben İstanbul'daki maçı canlı izledim. Bizim maçta gayet iyi oynadılar ama sonra gidip Sopot'a yenildiler ve Kuban'ı deplasmanda yendiler. İstikrarsız bir takım. Daha doğrusu henüz takım olamamış ama potantiyeli olan bir takım. Eğer dış atıcıları gününde olur biz de alışık olduğumuz savunmamızdan uzak olursak bu maçta bir yenilgi olasılığı var bence.

Bize özgü bir şey mi bilmiyorum ama Kuban deplasmanı ve dediğimiz maçta anormal üçlükler yemiştik zaten :) Yanlis hatirlamiyorsam çift haneli farktan son topa gelmişti maç. İlk çeyrekte dişimizi gosterirsek zorlanacağımızı düşünmüyorum yine de ben. Sıkı savunma şart tabi yine de.

Bize özgü bir şey mi bilmiyorum ama Kuban deplasmanı ve dediğimiz maçta anormal üçlükler yemiştik zaten :) Yanlis hatirlamiyorsam çift haneli farktan son topa gelmişti maç. İlk çeyrekte dişimizi gosterirsek zorlanacağımızı düşünmüyorum yine de ben. Sıkı savunma şart tabi yine de.
Ergin Hoca liderlik konusunda çok da takıntılı olmadığı için bu maçı biraz hazırlık maçı havasında oynama ihtimali seziyorum. Verdiği demeçler o yönde.
Çünkü lider çıkıp birilerinden kaçamayabiliyorsunuz. Mesela 2. olup Kazan'la eşleşmek mümkün iken Kazan'ın da 2. olma olasılığı yüzünden lider çıkıp U.Kazan'la eşleşme ihtimali de var. :) O yüzden sanırım fazla gerilmeden, zorlamadan, sakatlanmadan ve yorulmadan bir maç oynayacağız. Malum haftaya bugün FB maçı var.

Takımların son maçlar öncesi puan durumlarına baktığımda bizim 2 olmamız daha iyi bir gruba düşeceğimi düşünüyorum.L grubu daha iyi gibi geliyor bana.Ancak statü hakkında net bilgim olmadığı için ondan sonraki eşleşmeler nasıl olacak ona bakmak gerekiyor.

K grubu olursa çaprazımız daha rahat olur.2. olursak çaprazdan valencia veya bilbao gelir ki buda bizim açımızdan hiçte iyi olmaz.1. olursak Final-Four garanti gibi olur bence.