Eurocup l 1.Hafta l Neptunas Klaipeda: 90 - Galatasaray Odeabank: 94

Eurocup sezonunu açıyoruz, yolumuz açık olsun..

Eurocup l 1.Hafta l Neptunas Klaipeda - Galatasaray Odeabank

attachment.php

İçinde bulunduğumuz durumda ne kadar spordan keyif alınabilir, bu ayrı bir mesele ancak bu seneye ait Avrupa maceramız için start Neptunas Klaipeda maçı ile bu hafta veriliyor. İki seneden beri Euroleague arenasında mücadele ederken, geçen seneye dair kötü anıları unutmaya çalışarak, bu sene Eurocup'a dönüş yapmak mecburiyetinde kaldık.

Bu sene kadromuza baktığımızda herhalde gözlere direk çarpan konu; Carlos Arroyo. Geldiğinden beri bütün oyun şeklimizi ve tempomuzu belirleyen Arroyo'nun yokluğunda, artık daha farklı bir oyuna doğru yönelmeye başladık. Düşen bütçeye rağmen özellikle yabancı tercihlerinde doğru hamleler yapan takımımız, baskılı, tempolu ve akışkan bir yapıya büründüğünde ne kadar yüksek skor potansiyeline çıkabileceğini son iki maçta bize gösterdi. Son hazırlık maçımızda Beşiktaş'a karşı oynadığımız son periyot, ilk lig maçımızda Trabzon'a karşı oynadığımız ikinci periyot bunun örnekleri olarak karşımıza çıktı. Baskılı savunma, özellikle Sinan&Göksenin ikilisini aynı anda kullandığımız sıradaki topa baskı içeren savunmamız sene içinde de önemli planlarımızdan biri olacaktır. Bunu yaparken arkada Lasme&Dorsey&Green gibi hareketli uzunlarımızın olması veya yer yer Micov'u oraya kaydırmamız olayı tamamlayıcı bir unsur.

Hazırlık maçlarında soru işareti yaratan Dorsey&Green ikilisinin Trabzon maçındaki oyunları bizim için olumlu bir başka unsur. Green'in gerek bu tempoda cut'ları, gerek dış şutları, gerek de hızlı hücumlarda bir kısadan daha önce hücuma geçişleri yapması zaten bilinen şeylerdi, ancak bizim buna uygun bir oyun oynamamız ondan doğru verimi alabilmemiz açısından önemliydi. Bir başka nokta takım içinde henüz McCollum ve Schilb'in rollerini net oturtamadık. McCollum öyle bir skorer ki, kullanmasanız da bir ara 15'i bırakıp, maçı bitiriyor. Trabzon maçında da böyle oldu. Ön planda değildi, ama 15 sayı attı. Ancak hem oyun kurma yükü, tempoyu ayarlama işi ona kaldığında zorlanıyor. Bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor. Bunu takviyesiz çözmemiz de zor gözüküyor, ancak buna rağmen takımın oyunu umut verici. Schilb'in belki biraz daha işin içine girip, organizasyonda yer alması bir ölçüde fark yaratacaktır. Micov'un hem bitirici olarak, hem yönetici olarak bu sene daha çok öne çıkmasını bekliyorduk. Kaldı ki ilk lig maçında bunu gösterdi ve bitirici noktada değerli işler yaparak, skora değerli katkılar verdi.

Neptunas maçına gelecek olursak, geçtiğimiz sene Euroleague normal sezonunda karşı karşıya gelmiş, ilk maçı kazanırken ikinci maçta Litvanya'da mağlup olmuştuk. Sinan ve Micov o maçlarda yer alan oyuncularımız. İki maçta Micov 10.5 Sayı 4.5 Ribaund 5 Asist ortalamaları ile oynarken, Sinan 13.5 Sayı 1.5 Ribaund 1.5 Asist ortalamaları ile oynamıştı. Neptunas'ın Zalgiris ile oynadığı maça bir göz atmaya çalışsam da maçın sıkıcılığı ve kalitesizliği nedeniyle fazla dayanamadım. Neptunas pek bizim kalibremizde bir takım olmasa da, bir Litvanya takımı olduğunu ve kendi evlerinde enteresan performanslar ortaya koyabileceklerini geçen seneden de biliyoruz. Burada baskılı savunma yapmak, top kayıplarını minimum seviyede tutarak onara kolay sayı imkanı vermemek kritik noktalar. Bunları yaptığımızda zaten çok kabiliyetli oyunculara sahip olmadıklarından, yüksek skorlara çıkmaları pek mümkün değil. Dikkatli ve konsantre olursak pek zorlanmadan vurup geçeriz.

Yenilmez Armada'ya Eurocup'taki ilk maçında, Litvanya deplasmanında başarılar dileriz.

Tarih: 14 Ekim 2015 - Çarşamba - 19:00
Yer: Svyturio Arena/Litvanya
Yayın: TRT Spor

Ekli dosyalar

• 3fd8964ca3d54a779bd84ab2b61bb67f.jpg
    3fd8964ca3d54a779bd84ab2b61bb67f.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 487
Yılın ilk Avrupa Kupası maçı.Normalde bu dönemde skor odaklı değil oynanan basketbol odaklı bakmak daha sağlıklı.Ama yine de Eurocup grubu az maçtan oluştuğu için skor da önemseniyor ister istemez.

Neptunas Trabzona göre kadro kalitesi olarak epey altta bir takım.Orada oynadığımız keyif veren basketbolu sürdürürsek zaten çok zorlanacağımızı düşünmüyorum

Heyecanla Çarşamba gününün gelmesini bekliyorum.
Schilb ve Eric'in de devreye gireceği maç olacak.
Onlar üst düzey şut yüzdesi yapmazlarsa Trabzonspor maçı gibi bir maç bekliyorum.

Zor olsa da kazanırız gibime geliyor. Mc Collum etkili olur bence. Geçen seneki maçları hatırladıkça içimde bir sızı oluyor resmen nasıl facia bir seneydi öyle. :(

(1 Guard almalıyız)

Neptunas Litvanya Ligi'ne 2 galibiyet 2 mağlubiyetle başlamış.
En skorer oyuncuları 4 numara Zavackas ve 5 numara Jevai Grant.
Ayrıca asist ortalaması da fazla olan bir takım.
Oyun planımız genel olarak; Dorsey Lasme Green 3lüsünün atletizmi ve enerjisiyle onları düzenlerinden çıkarıp oyun temposunu yükseltmek olacaktır.

Açıkçası Grupta Real Madrid, Barca filan olsa, bu Grup Euroleague grubu olurdu. bu gruptan herhangi bir takım Eurocup'ı kazansa çok da sürpriz demez kimse.. Nasıl başlarsak öyle gider gibime geliyor. Maçı kazanıp hatta farklı kazanıp, bu grubun "efe" si biziz dememiz gerekiyor...

takımımıza güveniyorum. Özellikle TSMP maçından sonra Eurocup'a iyi bir başlangıç yapıp sonunu da iyi getireceğiz inşallah.

Geçen seneki Neptunas sert oynayabilen ve iyi şut atan bir takımdı. Hala öyleyse bizi zorlayacaklardır. Üç sayı savunmamız malum... Çok kolay bir galibiyet beklemiyorum. Umarım kazanır ve güzel bir başlangıç yaparız.

Zor bir deplasmanla açıyoruz Avrupa sezonunu, aynı ligi zorlu deplasmanla açtığımız gibi. Trabzon deplasmanını çok iyi bir oyunla zordan kolaya çevirmeyi başarmıştık. Bugünde yine kazanacağımızı düşünüyorum. Eurocup'a mesajı vererek başlarız. Trabzon maçında ortalıklarda olmayan McCollum ve Schilb'in bugün ekstra katkılar vereceğini düşünüyorum.

Sonunda kupa ile biten bir Avrupa macerası olması ümidiyle.

Geçen seneki Neptunas değil şuan önceliği savunmaya veren bir takım.. Çok rahat bir galibiyet bekliyorum takımdan.