EuroCup Top 16/1. Hafta | Galatasaray Odeabank 65-84 Darüşşafaka

17/18 EuroCup 2. Tur E Grubu 1. hafta mücadelesinde 3 Ocak Çarşamba günü Darüşşafaka Basketbol'u konuk ediyoruz.

Rakibimiz 1. tur A Grubu'nu 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grubu lider bitirdi. Ligde ise 5. sırada bulunuyorlar.

Darüşşafaka'nın JaJuan Johnson, Scottie Wilbekin, James Bell, Howard Sant-Roos, Will Cummings gibi önemli yabancıları varken, yerli olarak da Muhammed Baygül, Furkan Aldemir, Okben Ulubay gibi genç isimlere sahipler.

Yenilmez Armada'ya başarılar diliyoruz. Artık her maçımızın final olduğu turnuvada bütün taraftarlarımızı maçlara bekliyoruz.

*EuroCup'da daha önce 07-08 ve 15-16 sezonunda Türk takımlarıyla karşılaşmıştık. 2008'de çeyrek finalde Beşiktaş ile oynadığımız unutulmaz maçı Cüneyt Erden'in bitime 7 saniye kala attığı üçlükle kazanarak yarı finale yükselmiştik. Bu turnuvada şampiyon olduğumuz 15-16 sezonunda ise Son 16 turunda Karşıyaka'yı iki maç sonunda 25 sayılık diferansla çeyrek finale yükselmiştik.

5GANad.jpg

“Avrupa macerasında yeni bir sayfa açacağız”

EuroCup Son 16 Turu E Grubu ilk haftasında Darüşşafaka Basketbol ile karşılaşacak olan Galatasaray Odeabank’ta koç Erman Kunter, oyuncularımızdan Ege Arar ve Jordan Taylor mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Erman Kunter:

“Yarın Avrupa macerasında yeni bir sayfa açacağız. Darüşşafaka Basketbol çok iyi bir takım ama şansların eşit olduğunu düşünüyorum. Evimizde oynamanın avantajını kullanmak ve EuroCup Son 16 Turu’na iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Ege Arar:

“Bizim için çok önemli bir maç olacak. İlk tur gruplarına kötü bir başlangıç yapıp daha sonra üst üste kazanarak gruptan çıkmayı başarmıştık. Bunu bir kez daha yaşamak istemiyoruz, bu kez gruplara daha iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Çeyrek finale giden yolda önemli bir maça çıkacağız.”

Jordan Taylor:

“Zor bir maç olacak. Darüşşafaka Basketbol çok iyi bir takım. Yarınki maç beni heyecanlandırıyor çünkü rekabet dolu bir maç olacağını düşünüyorum. Kazanmak için en iyi oyunumuzu oynamamız gerekiyor.”

Yarın salona gidip Erman Kunter'e ve Can Topsakal'a tepki göstereceğim. Umarım ultrAslan da gereken tepkiyi verir. Kazanma şansımız zor görünüyor. Savunma yapan kazanacak diye düşünüyorum. Biz rahat üçlük bulabilirsek kazanacak noktaya geliyoruz ama iyi savunma yapan takımlar dış şut imkanı vermedikleri zaman çöken bir sistemimiz var. Hele hele Emir'in eline kaldığımız anlarda felaket duruma düşüyoruz. Bir faydalı hareketi oluyorsa muhakkak akabinde olumsuz bir hamle yapıyor.

20 dakika sonra gruptaki ilk maçımız başlayacak. Tivibu Spor şifresiz veriyor. Yeni transferimiz Henry Walker maç kadrosunda.

Bari siz güldürün yüzümüzü.

Karpuz atar gibi 3 luk salliyoruz, oysa ki cok rahat 2 sayi bulabilme ihtimalini bile degerlendirmiyoruz, tamam 3 sayi 2 sayidan buyuk ama 2 ise 0 dan buyuk, acele etmeden oynasak bu dackayi yeneriz diyecegim ama sahada cok acemi ve aceleci oyunumuz var.

Rakip hücumdayken pota altını zorlayarak oynuyor ve sayıyı da buluyorlar ama top bizdeyken de bizi potadan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz doğru pas trafiği yapıp cezalandıramadık şu ana kadar. Zaten Kunter'den böyle bir şeyi beklemek, çölde su aramak gibi.

Net söylüyorum, şu takımı izleyince sinirlerim bozuluyor. Kötü oynamak bile aslında iyi birşey ama onu bile beceremiyorlar.