Eurocup ve yeni statü

Arkadaşlar malumunuz eski adıyla bildiğimiz Uleb cup için bu sene başvurumuzu verdik..
Oncesinde sporx.com da bulduğum Uleb ve Euro cup un birleştiği haberini ve yapıla diğer değişiklikleri aktarayım;

Basketbolda ULEB ve FIBA tarafından erkeklerde her sezon 2'şer tane olmak üzere düzenlenen kulüplerarası kupa organizasyonlarında yeni düzenlemelere gidildi.

FIBA ve ULEB yetkilileri arasında konuyla ilgili yapılan toplantıda alınan kararlara göre, Avrupa'nın 1 numaralı kupası olarak bilinen Avrupa Ligi (Euroleage) yine 24 takımla ve aynı statüyle ULEB'in yönetiminde sürdürülecek.

ULEB tarafından bu kupanın alt organizasyonu olarak yapılan ULEB Kupası ile FIBA'nın 1 numaralı organizasyonu olan Avrupa Kupası ''Eurocup'' birleştirildi ve bu kupanın isminin ''Avrupa Kupası'' (Eurocup) olmasına karar verildi.

Bu kupada bundan böyle çift maçlı eleminasyon sistemine göre 2 ön eleme turu yapılacak. İlk ön eleme turunda yer alacak 16 takımdan 8'i 2. ön eleme turuna yükselecek ve bu turda doğrudan oynayacak 8 takımla eşleşecek. 2. ön eleme turu sonunda kalacak 8 takım ise kupanın grup mücadelelerinde doğrudan yer alma hakkına sahip 24 takımla 4'erli 8 grupta olmak üzere eşleşecek ve kupanın ''normal sezon'' mücadelesi, çift devreli lig usulüne göre sürecek.

Bu turda gruplarında ilk 2 sırada yer alan 16 takım, 2. tur gruplarına kalacaklar ve burada da 4'erli olarak 4 grupta eşleşerek yine çift devreli lig usülüne göre mücadele edecekler. Yine gruplarında ilk 2 sırada yer alacak 8 takım ise tek merkezde 3 gün sürecek ''8'li finaller''de yer alarak şampiyonu belirleyecekler. Şampiyon takım, sonraki sezon ''Euroleague''de yer alma hakkını kazanacak.

Bu kupada eleme turlarını FIBA, bundan sonraki turları ise ULEB organize edecek.

Bu arada Avrupa'da 3 numaralı kupa olarak da ''Avrupa Çalenç Kupası'' (Eurochallenge) oynanmaya başlanacak.

Kupanın 2 ön eleme turunun statüsü ''Eurocup''ınki gibi olacak. 2. ön eleme turunu geçen 8 takıma, kupanın ''normal sezonu''na doğrudan katılan 8 takımın yanısıra bu kez ''Eurocup''ın ön eleme turlarında elenen 16 takım daha eklenecek ve bu 32 takım 4'erli 8 grupta eşleşecek.

''Eurochallenge''de 1. ve 2. tur grup mücadelelerinde ''Eurocup''ın statüsü uygulanırken, 2. tur gruplarından çıkan 8 takım, birbirleriyle eşleşerek 2/3 sistemine göre play-off çeyrek final maçlarını yapacaklar. Bu turu geçecek 4 takım ise belirlenecek merkezde organize edilecek ''Dörtlü Final''de şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bu kupanın tüm aşamalarının organizasyonunun sorumluluğu ise FIBA'da olacak.

Sporx.com

Her ne kadar ligde başarıya aç olsakta, herzaman kimliğimizde bulunan "Avrupa Takımı" imajı adına,
bu kupayı konuşmak gelişmeleri paylaşamak adına(elbette site yoneticilerinin izniyle) bu başlığı açıyorum.
 
Bizi etkileyen tarafları:
- Geçen seneye gore daha fazla maç yapacagız.(Erken elenme suprizi olmazsa...) Bu da daha geniş bir kadroyu gerektirir.
- Kupadan beklentimizi realize(Onur kızacak :) ) etmemiz gerekebilir. Zira katılan takım sayısı artıyor, onemlisi belli bir eşigin uzerindeki takım sayısı artacaktır. Geçen yıl biraz da kura sansıyla gucumuzun uzerinde bir neticeye ulaştık. Ornegin, Telekom gibi bizden daha guclu bir ekip 2.turda kupaya veda etti. Sonuç, kadromuz güçlense, daha iyi basketbol oynasak bile aynı başarımı sağlayamayabiliriz.

- Fiba cup ile Uleb cup birleşiyorsa, yabancı oyuncu kriteri nasıl uygulanacak? Uleb gibi sınırsız mı Fiba gibi non-eu en fazla 2 mi? Transferleri etkileyecek bir kriter.
 
Biz ilk eleme turunu oynamayız.
2. turda dahil oluruz. Tarihi 28 ekim-4 kasım

Eleme turlarını fiba organize ediyor.
daha sonra eleme turlarından gelen 8 takıma , önceden belli (bjk, telekom gibi) 24 takım ekleniyor, 32 takım oluyor. 4 takımlı 8 grup.
gruplarda ilk iki sırada olan 16 takım 4erli 4 grup oluşturuyor.
İlk iki sırada yer alnlar bu seneki gibi bir şehirde final 8 oynuyorlar. Grup maçlarını ve final 8 i uleb organize ediyor. detaylı bilgi bu sitede var: http://www.ulebcup.com/ulebcup/home/new ... 9/448/item

Bir hesap yaparsak: 2 adet ön eleme+6 adet ilk grup+6 adet ikinci grup=14 maç eder final 8 ulaşana kadar.
Bu senede final 8 e kadar 14 maç yapmıştık. Maç adedi değişmiyor yani.ama daha üst düzey takımlarla oynıycaz çünkü dandik takımlar eleme turlarında elenirler. last 32 takımı düşünün ulebteki , hepsi sağlam takımlardı. İşimiz bu sene daha zor.
 
uleb bu sene daha izlenebilir olacak özellikle uleb maçları da verilse süper olacak...fülker ve efes hariç el maçları verildiğine göre güzel uleb maçları da verilebilir bana göre
 
Country Teams Teams (place in national championship)
Spain 4 Pamesa Valencia (6) Iurbentia Bilbao (7) Akasvayu Girona (8) Kalise Gran Canaria (9)
Italy 3 Orlandina Basket (6) Fortitudo Bologna (8) Benetton Treviso (10)
Israel 2 Bnei HaSharon (3) Hapoel Jerusalem (6)
Greece 2 Maroussi (4) Aris Thessaloniki (5)

Katılması muhtmel takımlardan bazıları. ispanya euroleague 5 ulebe 4 takımla katılıyor.
bizden 5 takım. sözde en iyi 2. ligiz. ordada masa başında kaybettik.
 
Acaba seribaşı gibi bir uygulama var mı? Bunu da bilmek gerekir. Burda kura işi de önemli rol oynayacaktır. Gidip Beneton veya Kazan gibi takımlarla eşleşmek iyi olmaz. ama kurulacak kadro çok daha önemli...
 
Bu oluşuma göre en iyi ihtimal 2.tur da kupaya veda ederiz.Bu kadar çarpık bir yönetimin olduğu yerde fazla da birşey beklemek hayalcilik olur.

Yanılmıyorsam 2.Tur da ilk turdan gelenler aşağıdaki takımlarla eşleşecek:


KK BUDUCNOST Karadağ
RED STAR Sırbistan
STB LE HAVRE Fransa
HAPOEL JERUSALEM İsrail
URAL GREAT Rusya
C.D. BILBAO BASKET BERRI İspanya
GRAN CANARIA İspanya
BC KYIV Ukrayna


Heleki seri başı falan uygulamaları olursa çok çetin bir takım ile eşleşeceğimiz garanti.Ve daha bizim 1 aylık kayıp zamanımızın değerini o fantezi düşkünleri daha iyi anlarlar umarım.

Daha transferler olacak,kaynaşma sağlanacak aman yaa biz nelerin hesabını yapıyoruzki ne de olsa başarısızlıkta başarı,hüsranda bizden biri,keşke bu şubeyi yönetenler sponsorlar olmasaydı!
 
Can Akogul' Alıntı:
Arkadaşalar eurocupa katılacak takımlar belli oldu:

http://www.ulebcup.com/ulebcup/home/new ... 2/448/item
http://www.turkbasket.com/haberanasayfa.asp?hid=40083

Galatasarayımız 2 ön eleme oynayacak. ilk turda bol miktarda zayıf takım olduğu gibi unics , benetton, triumph gibi baba takımlar da var. hatta erman kunterin choleti de var. ister misiniz onla oynayalım, forumun halini merka ediyorum :)

kuralar 8 temmuzda çekilecek. şimdiden hayırlı olsun.
beşiktaş neden direkt katılıyor kupaya sonuç olarak final four u biz yaptık onlar değil biz 2 ön eleme oynarken beşiktaşın neden direkt katıldığına anlam vermek güç
 
Sanırım biz de Ligde Yarı Final oynasaydık direkt gidebilecektik tabii benimki tahmin,bir de oların bu kupalara katılım oranı ve başarısı daha fazla.Biz sonuçta ilk kez geçen yıl katıldık ve prestiji oluşturmaya başladık.
 
arkadaşlar tabi eşleşme sistemi nası olacak bu muhim bir soru...yani 1.torba,2.torba olayı olacak mı?

eğer olmayacaksa; ilk turda 16 takım rastgele kura ile eşleşecek.Buradan çıkan 8 takım ikinci turdaki 8 takım ile yine "rastgele" eşleşecek..Eğer torbalama sistemi varsa bizim 1.turda ve olası 2.turda seribaşı olacağımızı tahmin ediyorum.Bakalım 8 temmuza kadar belli olur..

Not: Arkadaşlar yeni statuye gore eleme turlarını FIBA, grup maçlarını ve otesini ULEB duzenleyecek..Eğer geçen sene FIBA nın duzenlediği eurocup ta eleminasyon eşleşmelerinin hangi sistememde yapıldığını bilen varsa,bu bizi aydınlatabilir...
 
Bizim direk katılamama sebebimiz Türkiyenin kontenjanın 2 olmasaydı.
Bjk ve tt ligi daha üst sıralarda bitirdi. Bi de bize göre bi kaç senedir mücadele ediyorlar avrupada.
açıkçası ben tek eleme oynarız die tahmin etmiştim.
 
bence güzel bir uygulama yapılmış. böylece katılan takım sayısı ve kupanın önemi artacak...

bide takımlar bizle eşleşmek isteyebilirler.... boş tribünler yüzünden...
 
Eurocup ilk turdaki rakibimiz yarın belli olacak. ilk torbaya girmişiz.
2. torbadan umarım triumph çıkmaz. Kerem tunçerinin gittiği takım.

1.torba
UNICS KAZAN
PALLACANESTRO TREVISO
GALATASARAY CAFE CROWN
TARTU UNIVERSITY ROCK
BASE BC OOSTENDE
TELEKOM BASKETS BONN
FMP
CHOLET BASKET
2.torba
ALLIANZ SWANS GMUNDEN
ASK RIGA
SLUPSKIE ZARNI
TRIUMPH LYUBERTSY
SIAULIAI
MYGUIDE AMSTERDAM
BENETTON FRIBOURG OLYMPIC
PANELLINIOS
 
Bu sene Final8 in nerde oynanacağını bilen var mı

Ulebin sayfasında bi şey göremedim.
Basketdergisi.com yine Torino diyor.

Transferlerdeki ketumluğumdan sonra bakalım bana cevap vermek isteyen çıkacak mı :)
 
ya onun yerine el gibi organizasyonları dolaştırsınlar mesela el prag'da yaptı sanırım bu sene ya da önümüzdeki sene yapacaktı tam emin değilim ama prag'da da bir basketbol kültürü oluşturmaya çalışıyorlar
ama torino bomboş atmosfer yok bişiy yok
 

Üst