Euroleague 2013 - 2014

Real Madrid korkunç bir seviyede. Yıllardır üstüne koyarak ilerliyorlardı ve bu sene hak ediyorlar. Maccabi Cska'yı güzel eledi, mücadelesi takdire şayan ama Real'e karşı şansları çok az.
 
Lig maçını izlediğimde Final Four'da kazın ayağı öyle olmaz,Real Madrid götürür diyordum da skor fahiş.Benim içim cız etti,Barcelonalıları düşünemiyorum.
 
Real kadrosuna bakıyorum da Rodriguez ve Sergio Llull'u bir tarafa ayırırsak kalan oyunculardan herhangi biri oğlum olsa cebine eroin koyup polise ihbar ederim. Ki zaten Vujcic ve Sharp o benchte otururken gidip de rakibi tutmak çocukluğuma hakaret olurdu. Saras gibi düşünün , Anthony Parker gibi atın , Maceo Baston gibi savaşın.
 
2013-2014 şampiyonu maccabi !!!

Maccabi zor olanı başardı. Hem Cska'yı hem Real'i yendiler. Maccabi'yi gördükçe yabancı sınırı derhal kalkmalı. Adamlar Amerikalı oyuncularla götürdü işi. En fazla para alan 600 bin dolar ile Devın Smitt.

Şu Blatt kovan Efes'e de kapak olsun. Rudy Fernandez'i sevmem ona da kapak olsun:
 
Şu 4 takım arasında turnuva öncesi en az şans tanınan takımdı.

Aynı son 2 sezonda ki Olympiakos şampiyonluğu gibi.

Rice Hickman Smith Blu ve Sofo şampiyonluğu getiren isimler oldu Maccabi adına.
 
Maccabi'nin başarısı ülkemize örnek olmalı. David Blatt 4 senedir orda... Belki 4 sene Efes'te kalsa, onlar da bu başarıyı elde edecekti? Kim bilir...

Son iki sene Oly, bu sene Maccabi... Parayla başarı gelmiyor. Mühim olan istikrar ve düzen...
 
Avrupa basketbolu adına harika bir sezon oldu.Maccabi'yi kadın basketbol takımımıza benzeten tek Galatasaraylı ben değilim muhtemelen. :) Real Madrid Zalgiris mağlubiyetiyle hepten anti kahramana dönüşmüştü,geçen sezonki tokadın beterini yediler.David Blatt,David Blu,neyse ki ülkemizde fazla kalmayan Devin Smith,Rice ve salonu 4 maçta da sapsarı yapan taraftarıyla dibine kadar hak etti Maccabi.Dışarıda sessiz izlemek zorunda kalsam da zevkten dört köşe oldum.
 
Maccabi'nin bütçesi Galatasaray'ın bu sezonki bütçesinin oldukça altındaydı. Sezon başında oyuncularına tek tek baktığınızda hangisini transfer ederdiniz? Belki Hickman, onu da bir sezon öncesine kadar tanıyan yoktu. Bu sezon Maccabi'nin en kritik oyuncularından ikisi olan Tyus ve Rice'i sanırım transfer için çok az kişi yeterli görürdü. Ancak, bu oyuncular doğru kullanıldıklarında neler yapılabileceğini gösteriyor. David Blatt gelenekleri olan bir takımda, kendi sistemini çok iyi entegre etti ve uyumlu bir kadroyla Avrupa şampiyonu oldular.

Son üç yıldır Euroleague'de para değil, doğru kadrolar, vaçmeyen oyuncular ve inanç kazanıyor.
 
Tyus inanılmaz bir oyuncu. İki pota altında da müthiş atlet, bloklar, ribaundlar, smaçlar... İnanılmaz savaşıyor, gerçekten yürekten isteyerek oynuyor maçı.
 

Üst