Euroleague (2014-2015)

Euroleague'in yeni sezon statüsü, doğrudan katılacak 23 takım ve elemlere katılacak takımlar açıklandı. Zaten büyük bir kısmı belli olan açıklamayla birlikte önümüzdeki sezona ait Euroleague başlığına gönül rahatlığıyla geçebiliriz.

Takımlara geçmeden önce Turgay Demirel ve Aziz Yıldırım'a selamlarımızı iletiyoruz tabi.

Önümüzdeki sezon Kızılyıldız, Sassari, Limoges, Nizhny, Neptunas, Turow gibi değişik takımları izleyeceğiz Euroleague'de. Yine heyecanlı bir lig bizi bekliyor olacak.

TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE REGULAR SEASONCOUNTRYDOMESTIC STANDINGS
ALBA Berlin*GermanyFinalist
Anadolu Efes IstanbulTurkeyQuarterfinalist
Cedevita ZagrebCroatiaABA League Finalist
Crvena Zvezda Telekom Belgrade*SerbiaABA League Semifinalist
CSKA MoscowRussian FederationChampion
Dinamo Banco di Sardegna Sassari*ItalySemifinalist
EA7 Emporio Armani MilanItalyChampion / Finalist
Fenerbahce Ulker IstanbulTurkeyChampion
FC BarcelonaSpainChampion / Finalist
FC Bayern MunichGermanyChampion
Galatasaray Liv Hospital IstanbulTurkeyFinalist
Laboral Kutxa VitoriaSpainQuarterfinalist
Limoges CSPFranceChampion
Maccabi Electra Tel AvivIsraelChampion
Nizhny NovgorodRussian FederationFinalist
Neptunas KlaipedaLithuaniaFinalist
Olympiacos PiraeusGreeceFinalist
Panathinaikos AthensGreeceChampion
PGE Turow ZgorzelecPolandChampion
Real MadridSpainChampion / Finalist
Unicaja MalagaSpainSemifinalist
Valencia Basket ClubSpainSemifinalist
Zalgiris KaunasLithuaniaChampion
EL QRs Winner--

<tbody>
</tbody>
TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE QUALIFYING ROUNDSCOUNTRYDOMESTIC STANDINGS
ASVEL Lyon Metropole*FranceQuarterfinalist
CEZ Basketball NymburkCzech RepublicChampion
Hapoel Migdal Jerusalem*IsraelSemifinalist
Levski SofiaBulgariaChampion
Stelmet Zielona GoraPolandFinalist
StrasbourgFranceFinalist
Telenet OstendBelgiumChampion
Unics Kazan*Russian FederationSemifinalist

<tbody>
</tbody>
 
İlk bakışta bana da Kazan gibi geliyor ama sürprizler olmuyor değil. Biz 3 sene önce favori Lietuvos Rytas'ı kendi ev sahiğliğinde elemiştik :)
 
Eyyy Turgay Demirel sana selam olsun. :) Koskoca Galatasaray'ı tehdit etmek senin haddin değildi. Avrupa'da işler Türkiye'de ki gibi "her şey yolunda" mentalitesi ile işlemiyor. Bunun en büyük örneğini bugün bir kez daha yaşamış oldun. Sen her engellemeye çalıştığında daha büyük adımlar atmaya devam edeceğiz. Engel olamayacaksın. Bu taraftarın bir bölümü başkan Ünal Aysal'a kırgındı ama almış olduğun kararlar sonucu başkanımızın yaptığı icraatler sonucu kırgın olan taraftarlarımızda başkana destek vermeye başladı. Sen istemeden de olsa bize bir iyilik yapmış oldun. Eyvallah.

Euroleague'e katılım beklenen bir durumdu. Ama kamuoyunda yaratılan algı sonucu belli kesimler yanlış bilgilendirilmişti. Hepsi bugün cevabını almış oldu. Bu sene F8 yaptık onca sakatlığa rağmen. Şimdi iyi bir transfer dönemi geçirip ona göre bir hedef koymalıyız. Galatasaray olarak her sene üstüne koymaya devam etmeliyiz. En kötü ihtimalle f8'i tekrar ettirip f4'ü zorlayacak bir kadro oluşturmalıyız. Ergin hocamızda transfer çalışmalarına başlandığını açıkladı. Euroleague hepimize hayırlı olsun. :)
 
Efes ile Laboral sırıtıyor. Çeyrek finalist olarak direk katılıyorlar. Ah şu A lisansı. Geçen sene de aynı kaymağı masa başı oyuncuları yemişti.
 
Başlık çok afilli duruyor :) Bu sene çok iyi hamlelerle F8 yaparız yine tahminimce. Bi sakatlık yaşamassak inşallah, o havayla F4 bile yapabiliriz.
 
Bütün GS camiasına hayırlı olsun öncelikle. Umarım yine TOP 8 yapma başarısını gösteririz.

Ve de bir kez daha hatırlatalım, GALATASARAY > TBF.

Şikecilere ve uşaklarına kapak olsun!
 
Murathanoğlu fiyaskosu bir tarafa Murat Kosova'nın olmadığı bir EL zaten keyifli olmaz. Bazen CSKA maçının tekrarını izlediğimde salonda aldığım keyfe yakın keyif alıyorum.
 
Partizan ın olmaması ilginç olmuş.Yıllardır katılıyorlar ve taraftarları iyi destek veriyor.Aslında bizde yatırımı azaltırsak böyle dışarıda kalabiliriz.Bizim adımıza euroleague in tutumu açısından örnek sayılabilir ilerisi için.Farklı takımların olması güzel fakat yeni takımların arasında iddialı olacak takım yok gibi.

Bizim açımızdan değerlendirmek gerekirse geniş bir kadro ile mücadele etmemiz gerektiği,bu sezonki euroleague dönüşlerinde yaşadığımız mağlubiyetler ile çok bariz şekilde ortaya çıktı.yeni formatta özellikle top 16 da maç sayısının artması ile fikstür çok sıkıştı. Aynı sıkıntıyı efes ve fbü de yaşadı fakat bizden önce havlu attıkları için ligi bizim üzerimizde tamamladılar.Aldığımız bir aliağa mağlubiyeti varki aliağa neredeyse ligin ilk yarısını bu galibiyet ile kapatacaktı.Euroleague ve ligde idialı olabilmek için geniş kadro şart gibi gözüküyor.Geniş kadrodan kastım ise euroleague de oynanan maçtan sonra kadro kalitesinde bariz bir düşüş yaşamadan bir kaç oyuncunun ligde o hafta kadroya alınmaması.örneğin cuma oynan euroleague maçından sonra arroyo,erceg ve cenk i antep e götürmemek 3 hafta sonraki başka bir deplasman farklı 3 oyuncuyu götürmemek gibi.Ergin hoca bu akıl oyunlarını çok iyi ayarlayacaktır.

Ligde artık 6 yabancı ile oynayacağız ve bu karar kaliteli yerli oyuncuların şampiyonluğa etkisini azaltacakmış gibi gözüksede bence durum tam tersi. Eurolegue takımları yeni oluşan formatla beraber sezonda toplam 80 maç civarı maç oynuyor ve bu maçları 6 7 kaliteli yabancı ile ne kadar başarılı olacak efes örneği ile sezon içinde görmüş olacağız.Bu bağlamda yabancı transferinde iyi bir transfer sezonu yaşarsak önümüzdeki sezonda euroleague ve ligde yine diğer takımların(efes ve fbü) favori gösterileceği fakat yine bizim eniyi konumda bitireceğimiz sezon olacacağını düşünüyorum.
 
Pot1:CSKA--BARÇA--OLYMP--REAL
Pot2:MACCABİ--PANA--VALENCİA--EFES
Pot3:UNİCAJA--FBÜ--LABORAL--ZALGİRİS
Pot4:ALBA--BİZ:)--MİLANO--ZVEDZA
Pot5:CEDEVİTA--BAYERN--NİZHNY--SAS
Pot6:NEPTUNAS--TUROW--LİMOGES--eleme takımı..
Nasıl bir kura istiyorsunuz ? :D aynı ülke takımları aynı grupta yer alamıyor diye biliyorum..
 

Üst