Euroleague (2014-2015)

O yener bu yener, kazanırlar veya kaybederler hiç fark etmez çocuklar, lamı cimi yok adamlar final four oynuyorlar. Ben Elli yaşımdayım Galatasaray'ı orda görmek için neler vermezdim.
 
Finalde Real Madrid - CSKA oynar Real kazanır.
FBU uzunları daha iyi ama sadece Bjelica, Vesely ile yenemezler Real'i. Llull ve Sergio Rodriguez'e karşı Zisis ve Kenan Sipahi oynuyor kalite farkı çok fazla. Hiç süre alamayan 3. point guardları Campazzo bile Zisis ile Kenan'dan daha iyidir, Hickman olsaydı başa baş oynarlardı. Yine de hiç şansları yok diyemeyiz Goudelock gününde olursa Olympiacos maçındaki gibi her attığı girerse kazanabilirler, adam sanki bilerek el üstü üçlük atıyor rakibin moralini bozmak için.
 
Rakip kim olursa olsun, Real evinde yenip, finale kalır diye düşünüyorum. FB'nin kadrosunda Zisis ve Vesely haricinde F4 deneyimi olan oyuncu yok. Bu tür maçlar, buraları oynamayı bilen oyuncularla kazanılır. Bu deneyim eksikliğine rağmen, FB finale kalırsa, bence sürprizden öte bir başarı olur.

Diğer eşleşmede, Cska favori olsa da, maç içinde çok iniş-çıkış yaşayan bir takım... Oly ise Barça'yı elemenin özgüveni ile geliyor. O maç her sonuca gebe... Ben yine içimdeki romatikten ötürü Oly'i tutucağım. Bakalım bir peri masalı daha yaşayacak mıyız? :)
 
Teodosic yine büyük maçlardaki loserlığını gösteriyor. İlk yarı 0 sayı 5 top kaybı, azıcık düzgün oynasa 10 sayı farkla öndelerdi şu an.
 
Oly finalde... Peri masalının ilk adımı tamamlandı. =)) Maç boyu 2 sayıda kalan Spa son 2 dakikada 13 sayıya ulaştı. Teo bol bol Spa'yı izleyip feyz alsın. :)
 
Teodosic kadar büyük bir loser görmedim. Adam en önemli maça kadar bekliyor maçı katletmek için, orda da hiç bir fırsatı kaçırmıyor hemen katlediyor :)
 
Bıraksınlar şimdi hakemi falan... Sen üçüncü çeyreği 35-14 geride kapatıp, devreye 20 sayı geride girmişsin. Real gibi takım yaklaştırır mı seni yanına? Kendi evinde üstelik?.. Gene iyi 9 sayı farkla bitirdiler maçı... Goudelock kritik yerlerde boş şutları sokamadı. Maç gittikten sonra açılıp, 26 sayı atmasının da bir faydası olmadı.

Şimdi FBÜ-CSKA üçüncülük maçı oynayacak. İki loser takımın maçı nefesleri kesecektir eminim.
 
Oha ya attığım yorum gitmemiş :) Benim de tahminim 'CSKA şampiyon olur gibi ama Real-Oly finalinde yine Oly şampiyonluğu görürsek şaşırmam' yazmıştım.
 
Baketbol dünyası bölümüne yazmıştım . Buraya da kopyalıyım. Özellikle twitterdaki Galatasaray sayfaları , beni bunları yazmaya itti.
Fener'in f4 mağlubiyetinden sonra bizim kadın takımının Avrupa şampiyonluğunu paylaşan adam vizyonsuz , ufak beyinli bir adamdır. Adam sana sadece ''TED Ankara '' dese sonuna kadar haklı olacak. Galatasaray'ın büyüklüğünü anlamayan , farkında olmayan o kadar çok taraftarı var ki cidden deliriyorum şu tipleri gördükçe. Ya sen de git f4'e ya da sus. Top 16da karın tokluğuna adamları oynatıyorsun ; sonra da adamlarla dalga geçiyorsun. Adamların bütçesi 30 milyon euro olabilir ama sonuçta aynı arenada mücadele ediyorsan bunu bahane olarak öne süremezsin. Kör topal da olsa şuraya kadar gelen rakip takımı kutluyorum. O atmosferde ilk defa oynamak da kolay bir iş değil ve elendiler zaten doğal olarak. Bunda da garip bir durum yok bence.
Son olarak da Allah , beyinleri antu zihniyetiyle çalışan ; sadece üstündekinin renkleri farklı olan adamlara akıl fikir versin. Başarı maşarı umrumda değil ; aradaki mantalite farkı eriyor ben ona yanıyorum. Sen kulübüne '' ben daha büyük bir camia olmama rağmen niye Madrid'de değilim ? '' diyeceğine gidip adamla dalga geçiyorsun . Cidden inanılmaz !!!
 
Bir de Obradovic o kadar övüldü ama bu maçı bence hediye etti kendisi switch tercihleriyle. Real'in 2li oyunlarını önlemek için sürekli switch yapın demiş ama sahada tutmadığını gördüğü halde ilk periyodun skoruna kendini kaptırıp switchlerin önüne geçmeyi düşünmedi. Sonuçta da 2. periyod cezalandırıldı. Ayon'un heer bitirişinde arkasında kısa kaldı bu switchler yüzünden. Yine kısaya uzun kaldığı için Real'in kısası hızıyla rakibi geçip yardımdan sonra hemen boş adamı buldu ve özellikle KC Rivers hep bomboş attı. Aynı şeyi 2 sene önceki deplasmanda Maccabi maçında biz yapmıştık ve teorik doğrunun pratikte tutmamasına rağmen ısrar etmiştik ve benzer bir senaryo yaşanmıştı. Bana direkt o maçı aklıma getirdi .
 
Obradovic ikinci çeyreğin başında bir mola aldı. Sonra fark açılırken hiç müdahale etmedi? Maçın ikinci yarısı baya sert geçti. FB'li oyuncular bu sertliğe karşılık vermekte zorlandı. Türkiye'de hakemleri yanına alıp, vura kıra maçları kazanıyorsun, ancak yurt dışında buna izin vermiyorlar işte... Aynı sertlik sana karşı kullanılınca apışıp kalıyorsun. Gerçi onlar için sorun değil. Ligde bizi eleyip, şampiyon olurlarsa, herşeyi unuturlar. Ne de olsa camia olarak yerel başarılarla avunmaya alışkınlar.
 

Üst