Euroleague (2014-2015)

Normalde kapatsınlar lafını çok kullanmam ama CSKA harbiden kapatsın basketbolu artık bu mağlubiyet üstüne. Ya da saçma sapan paralar saçacaklarına Spa ve Printezis'i alsın bir zahmet Oly'den.
 
"Teodosic'i olan kaybeder" gibi bir basketbol klişesi oluşmaya başladı. Direksiyon Teodosic'te olduğu sürece saçmalamaya da devam edecek gibi CSKA. Ayrıca Sonny Weems de önemli maçlarda az buz saçmalamıyor. Feci şut tercihleri var.

----------

Şikeci emek hırsızları F4'te yanlarında Turgay Demirel'in uşakları ayarında hakemler bulamayınca çılgına döndü. Namussuzluğa, şaibeye, hile hurdaya öyle alışmışlar ki her maç her hakem yanlarında olsun istiyorlar. Bugün hakemler bir kaç pozisyon hariç gayet de ortada maç yönetti. Hatta ilk yarı Reyes ve Ayon'a çaldıkları ucuz fauller vardı.

Neyse Ülker parasıyla geçinmeye devam etsinler. Kupa başka bahara sarı kanaryam :D
 
Bende benzer şeylere değinicem, gerçekten sertliğe karşılık veremedi hani nasıl desem gözler hep hakemdeydi tıpkı burada alıştıkları gibi ben buna gerçekten inanıyorum. Ayrıca oyun kurucu problemi yaşadılar yani iş boş adamı bulmak değil sadece bazen o baskı altında ikili sıkıştırmalardan çıkabilmekte önemlidir oyun kurucu eksikliği olarak bunu söylemek isterim. Kısacası bu bütçenin hakkı verilemedi Cska, Barca, Ülker fiyasko..
 
Finallerin adamı kabasakal. Ondan yine bir süpriz bekliyorum açıkçası.

Beklediğim süpriz geldi. Gerçekten onun adı KABASAKAL, o maç bitti demeden maç bitmez. Şu euroligde onun gibi 2 kişi daha var biri Diamantidis diğeride Carlos Arroyo. Diamantidis'e Printezis gibi bir destekçi yok, bizde de sağolsun Arroyo'yu değerlendirebilecek yönetim vizyonu yok.

Olympiacos Barca'yı geçtiğinde kupayı alacaklar demiştim, hala alacaklar diyorum. Yalnız bu takımın İvkoviç'ten beri gizli koçu; 96-97 sezonunda David Rivers'lı şampiyon takımın önemli oyuncularından biri olan Milan Tomic. Dikkat ediyorum molalarda en çok konuşan, oyunculara taktikler veren hep o. Takıma katkısının çok fazla olduğunu düşünüyorum.

Fb-ülker içinse tahminlerim yanıltmadı beni. Zaten looser takımlar (CSKA gibi), hele maç başlamadan önce ekranın önünden geçen 2 gudubeti görünce (Aziz &Mahmut) kesin kaybettiler dedim.
 
Ben demiştim Llull, Sergio Rodriguez'e karşı Zisis ve Kenan Sipahi ile kazanamazlar arada çok kalite farkı var. Finalde çıkıp yenilseler daha iyi olurdu, finale çıksalardı büyük ses getirecekti bizim yönetim de geri kalmamak için basketbola ciddi yatırım yapmak zorunda kalacaktı.
 
Adamlar F4 yapmış ilk kez burada deniyor fiyasko ya da bizi yenerler unuturlar her şeyi.F4te elenmenin nesi unutturulacak bir şey ben anlamadım.Dalga geçmek için sınırları zorluyoruz bence ha bu bize has bir şey degil tipik Türk taraftarı aynısını futboldan karşı örneklerle desteklemek gayet mümkün(Meselan Clde çeyrek finale çıktığımızda yenilgiyle abartılı dalga geçilmesi ya da Chelsea maçları.Daha doğrusu bu maçlar üzerinden o kulvarda bizi başarısız gösterme zihniyeti vardı bunun aynısı şimdi baskette rakibe karşı biz yapıyoruz,bizim ülke kafası kim uzağa tükürecek kafasında olmuştur hep)

Maça gelirsek Real derslerini almış süprize izin vermedi momentumu aldı maçı bırakmadı tecrübe kalite(kisalarda) ev sahibi avantajlarını iyi kullanıp yendiler muhtemelen 10 kez oynansa 9unu Real alırdı FbU'nun acemilik ve tecrübesizligi paçalardan akıyordu Vesely haricinde maçı kaldırabilen biri yoktu.


Cska-Oly maçının sonuna yetişebildim Cska 2 sene önce parayı basıp Spayi almadığına pişman olmaya devam ediyordur adam çok acayip helal olsun Cskada da Oly uğursuzlugu var psikolojik baskı oluyor.

Finali Real alır herhalde ve evlerinde kupaya ulaşırlar bu sene geçen seneye göre daha az şaşalı oynasalar da hak ettiler.
 
Her ne kadar 13 koca yılı Obradovic'in yanında geçirmiş olup,5 euroleague şampiyonluğu kazanmış olsanda "karar verici" pozisyonunda olmanın iyi bir geçmişe sahip olmaktan çok daha fazlasını gerektirdiğine Itoudis'in baş antrenörlük kariyerinin ilk yılllarında fazlasıyla şahit olduk,oluyoruz.

Yunan antrenörlerle ilgili genel kanı maç öncesi hazırlıklar konusunda "eşsiz" olduklarına dairdir bu yüzdendir ki Itoudis,Sfairepoulos,Giannakis,Pedoulakis,Katsikaris ve diğerleri çokca maç öncesi hazırlık konusunda bi çok kez alkış aldılar ki bazıları bu yetenekleri nedeniyle Ivkovic,Obradovic,Kazlauskaz gibi isimlerin yanında stajlarını tamamladı.

Itoudis özelinde kariyerine Banvit'de "umut verici" olarak başlasada baskı anlarındaki duruşu ve kendini kaybedişi bu seviyelerde fazla kalamayacağına işaret.Geçen yıl yarı final serisinin hem 1. hem de 4. maçında sudan çıkmış balığa dönüşünü unutmuş değiliz.Serinin 4. maçına nefis bir maç planı ile başlayıp 15'li sayılarla devreye girip 2. yarı boyunca takımının sahada aptallaşmasına seyirci kalmıştı aynı şey dün F4'ün ilk gününde başına geldi.Henüz ilk çeyrekte sahadaki duruşu bile güven vermiyordu ki bu görüntü maç sonuna doğru oyuncularada sirayet etti.Maçı kaybediş salt Spanoulis'in son 3 dakika duruma el koymasıylada ya da Teo'nun yine yokları oynamasıyla da alakalı değil.Aynı Teo daha bi kaç ay önce Dünya şampiyonasında şiir gibi top oynamıştı.

Ne yazık ki Itoudis kenarda duruşu ve son periyot 1 yıldır basketbol oynamayan Khryapa'ya gereksiz güveniyle gecenin kaybedeni oldu.Cska kendisine en fazla 1 yıl daha sabreder sonrası olmaz.
 
Türkiye liginde yıllarca hakemlerle kirli şampiyonluklar alanlar, şimdi hakem hatalarına ağlaması ne kadar komik. Oldu olacak maça recep ankaralı'yı atasalardı, ne demişler; fil'den büyük fil avcısı var.
 
Kimin ne dediği çok önemli değil adamların yaptığı büyük başarı. Tabi önemli olan orada kalıcı olabilmek ve maalesef bu potansiyelleri fazlasıyla var. İnşallah bizim kulüp de bir şekilde bu seviyelere gelmeyi başarabilir.
 
Son 4 senede yüz milyon Euro civarında para harcayan bir takım için F4 yapmak başarı mı tartışılır tabi.

Bana göre CSKA ne kadar başarılı ise onlar da o kadar başarılı. Biz hiç bir zaman böyle paraları harcayamayız çünkü Ülker gibi bir enayi bulmak zor. Başlı başına bir başarı hikayesi olan Olympiacos'u araştırıp iyi incelemek lazım. Başarı ve istikradan bahsediyorsak en önemi örnek onlar.
 
Son 4 senede yüz milyon Euro civarında para harcayan bir takım için F4 yapmak başarı mı tartışılır tabi.

Bana göre CSKA ne kadar başarılı ise onlar da o kadar başarılı. Biz hiç bir zaman böyle paraları harcayamayız çünkü Ülker gibi bir enayi bulmak zor. Başlı başına bir başarı hikayesi olan Olympiacos'u araştırıp iyi incelemek lazım. Başarı ve istikradan bahsediyorsak en önemi örnek onlar.

Olympiacos 1-2 yildiz oyuncunun yanina kurulan sistem oyuncularindan olusuyor. Ergin hocamizin onumuzdeki sene 10-12 milyon dolarlik bir butce ile ( 3 yildiz oyuncu ve kalani gorev adami ) seklinde sampiyonluga oynayan bir kadro kuracagindan hic suphem yok.
 
Ben olaya son 4 yıl, 10 yıl olarak bakmıyorum. Obradovic ile başlayan süreç önemli.


İlk yılı gayet başarısız ikinci yılı ise bir o kadar başarılı. Sıfırdan kurulmuş, genç ve önü açık oyuncu topluluğu ile yapılan olay başarıdır. Eğer bu istikrarı sürdürebilirlerse önleri de çok açık.
Ellerinde ki bu imkanlarla da bunu sürdürmeleri yüksek ihtimal.


Galatasaray'lıyım diye bunu görmeyecek değilim.
 
Ergin Ataman'ın Maccabi maçından sonra yaptığı "Paramızla rezil oluyoruz, hakemler ciddiyetten uzak" açıklamasıyla dalga geçen adam 2 ay sonra hakemlerden şikayet etti. Bu da muazzam olay tabi.

Bi lafım da Murathanoğlu'na gelsin. Euroleague'de hakemlerin yaptıklarını, biz yıllardır çekiyoruz. Hoş senin ne olduğunu geçen final serisinde Markoishvili'ye yapılan faulü çok uzaktık göremedik deyip, Ataman teknik faul yediğinde "küfür etti herhalde" diye niyet okuyuculuğu yaptığın gün öğrendik.
 
CSKA, Real, Barcelona'dan sonra en yüksek bütçe bunlarda. Final Four'a kaldı diye başarılı sayılmazlar ama başarısız da değiller. Real'e yenilmeleri normal bir durum, şu an tam olarak olması gereken yerdeler.
Hakem konusuna gelirsek birkaç yerde Real lehine karar verdi hakemler ama abartılacak kadar hakem hatası yoktu Efes'i ezdikleri gibi ezmediler. 2. periyottaki berbat oyunlarından dolayı kaybettiler hakemler yüzünden değil.
 
Nocioni, Rudy biraz da Reyes hakemleri yanına alarak Fenerli oyuncuları dövdü resmen. İki pota altındaki sertlik dozajı çok farklıydı. Hakemler ayarlayamadı veya ayarlamak istemediler. Verilen, verilmeyen fauller ile Fülkerli oyuncuları pıstırdılar bir bakıma. Bunların yanında, Madridin 2. periyot performansı ve 3 lük yüzdesi, galibiyette daha çok etkiye sahipdi bence.

Bu olaya biz tepkimizi göstermezsek, Maccabinin hakemlerle bizden çaldığı maçtaki tepkimiz boşa olmuş olur. Tıpkı Markoya yapılan hareketin faul olduğunu söyleyemeyen Murat Murathanoğlu ve İsmet Bademin, Efes ve Fener Avrupada hakemler tarafından doğrandığında bağırıp, çağırmaları gibi.
 
Obradovic, Avrupa'nın en kariyerli hocası.Ancak Fb kariyeriyle ortaya bir şey koyabilmiş değil.İlk sezon Fb, bütçesi oranında Euroleague'in en başarısız takımıydı.İkinci sezon ise bütçesi oranında olması gereken yere geldi ve elendi.
 

Üst