Euroleague 4. Hafta | Galatasaray 94-68 Neptunas Klaipeda

Basketbol zevki yaşadık. Aksayan bir iki isim dışında, oynayan oyuncularımız son derece güzel katkı verdi. Sayı atmakta zorlanmıyoruz, bu konuda güveniyoruz takıma. Güzel olan bu.

Bu takım oynadıkça kimyası oturuyor, zamanla daha iyi bir takım olmaya başladık . Bu arada Pocius son maçlarda neden yok, sakatmıdır ?

Ben takımı puan maçlarında ilk kez beğendim bu sezon. İyi savunmamız değil savunma gayretimiz nedeniyle. Yoksa hücum potansiyelimiz, bilenlerin en baştan beri yazdıkları şekliyle oyuncuların yetenekleri ilk maçtada ortaya çıkmıştı.

Kadroda çok değişiklik olduğu için uyum gün geçtikçe dahada iyi olacaktır. Şu an tek sorunumuz halen bir ivme yakalayamayan Jawai gibi duruyor.

İsmet badem : Pocius belinden ameliyat oldu . Oda bir kac gün icinde takımla antremanlara cıkıcak dedi .. Dilimi sürştü bilmiyorum ama bel ameliyatından iki gün sonra antremana cıkmak mantıklı gelmedi.

Herşeyden önce bu takım oyuncuların keyif aldığı ve izleyenlere de keyif verdiği bir takım.Savunmada çok daha gayretli gözüktük.İnşallah böyle devam eder.
Markoishvili CSKA'ya imzaladığı gün burası yangın yerine döndüğünde "sabırlı olun hamleleri görelim" demiştim.Micov ve Pocius açıklandığında da çok sevinmiştim.Pocius daha katkı veremedi ama Micov çok iyi adapte oldu.Geçen gün Twitter'da da yazdım.Markoishvili geçen yıl takımın en önemli parçasaydı, ama Micov bu yıl takıma sınıf atlattı...
Micov'un boyu kısa olsa kesin çok iyi bir saf oyun kurucu olurdu.Şu ana kadar 10'a yakın maçını izledik "Bu tercih de yapılır mı" dediğimiz bir pozisyon görmedik.Çok iyi bir fiziğe ve çok iyi bir oyun zekasına sahip.Aman nazar değmesin.
Erceg epey silkelenmiş gözüküyor.Şutları girmeye başladı.Dün savunmada da vücut temasından kaçmadı.
Sinan sakatlıktan tam anlamıyla döndü.Onun penetreleri hücuma zenginlik katıyor.
Arroyo ve Furkan bu takımın yıldızları.Arroyo kötü top kayıplarıyla başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda sazı eline aldı.Furkan hem savunmada hem hücumda şahane.
Göktürk Ural dün de oyuna girdi ve kolay olmayan bir orta mesafe gönderdi.Bir üçlüğünde top de çemberin iki yanına vurup çıktı.Bence Göktürk üstüne düşülmesi gereken öncelikli oyuncumuz olmalı.Basbas bağırıyor "benden olacak" diye.
Ege Arar da kısa bir süre aldı.Yanlış hatırlamıyorsam 2 tane üçlük denedi.Aslında kaçırdığı ikinci şutta fake atıp potaya gitmeyi veya penetre-pas yapmayı tercih etseydi daha doğru olurdu kendisi için.En azından farklı bir sinyal göndermiş olurdu Ergin Ataman'a ama sağlık olsun.Onun da daha çok mesafe katetmeye ihtiyacı var.

Hep iyiyi konuştuk, gelelim takımın umutsuz vakalarına :)
Jawai ve Vougioukas.....Jawai'yi eleştirirken içim acıyor.O kadar çok seviyorum.Ama olmuyor, olacak gibi de gözükmüyor.Teknik ekip şimdiden araştırmalara ve görüşmelere başlamalı.
Çok ucuz da olsa, üst düzey katkı vermeyecek de olsa en azından Furkan oyunda değilken rakip pota altını kullanarak yaptığı 8-0, 10-2 vb serilere sebep olmayacak vasat veya bulabilirsek vasatın üstünde bir pivot bulmalıyız.Savunmada temastan kaçmayan bir pivot olsa kafi.
Vougioukas'ın p&r hücumlarında yaptığı perdeler tam bir komedi.Perdeyi yaparken içeriye devrilmesi gerektiğini geç farkediyor.İdrak ettiğinde ise kısa oyuncu çok fazla mesafe katetmiş oluyor.Vougioukas ona opsiyon yaratamadığı için hücumlar tıkanıyor.

Jawai ve Vougioukas cidden olmadi, olmuyor bu takima.. Eger ritm tutturamazlarsa ara transferde bu bolgeye takviye sart.. Yine de sezonun en guzel basketbolunu oynadik, bir de su nolan smith sorununu cozebilseydik..

Neptunas'in kocunun mac sonrasi beyanati da su sekilde koymasam catlardim :)

"Galatasaray showed us how top level teams play basketball. When they had a performance like that, we could not win the game. In the first half, they played in the paint. After that, we tried to defend the paint. But they solved that, they scored beyond the arc. We will see what we can do for our upcoming games."

Öncelikle söylemeliyim ki bu forumu bu hale fenerliler uğraşsa getiremezdi.Birşeyi değiştiriyorsanız iyi yönde değiştirirsiniz.Kendi ayağınıza çelme takmak için değil.Sonra maç başlığında bile 1 sayfayı dolduramamış olunca kimse foruma ilgi göstermemiş oluyormuşmuş.Ne yapıp edip düzeltin şu garabeti.
Dün maçı izlerken iyi ki Galatasaray basketbol takımları var.Yoksa yaşamanın ne anlamı olurdu diye düşündüm:)Rakip zayıf olabilir ama mücadeleci iyi bir takım.Onlar kadar konsantre olmazsanız ne kadar iyi olursanız olun bu kadar rahat kazanamazsınız.Hücumda takım neredeyse tek bir beyinle joystickle yöneticilircesine akıcı ve ne yaptığını bilen bir halde.Buna biraz savunma konsantrasyonunu eklersek takım %100 kapasitesine yaklaşır.Savunma takımı olmayacağız ama ne Ataman savunma yaptıramayan bir koç ne de oyuncuların genel profili savunma zaaflarıyla dolu.Ama Furkan geçen seneki Furkan olsa şu an ne haldeydik tahmin edemiyorum.Jawai her hücumda ve savunmada üzerine düşen şaç baş yoldurma görevini layıkıyla yaparken 40 sn dayanılmaz hale geldi.Vougioukas desen beklediğimizin de altında.Hücumda da kullanamıyoruz.Özellikle Jawai'nin yaptığı uzayda ki yer işgalini düşünen adam heykeli de yapar:)Şimdi 8 gün içerisinde oynayacağımız efes-oly-fbü maçları var.Bu zor fikstürde rakiplerimizle baş edebilecek hale geldiğimizi düşünüyorum.

Tek eksik Elanu tarzı sert hoplayıp zıplayan bir uzun takımda. Jawai'yi gönderip alınması gereken . Vougouikas henüz beklentileri evet karşılamadı ama adam sadece Avrupa maçlarında kısıtlı süreler aldı bugüne kadar onun da açılacağı gün gelecektir. Yani istisnasız Ergin Hoca'nın yaptığı her transferin belli bir katkıyı vermesi gibi o da verecektir. Ama Jawai yerine güçlü savunma yapan atlet uzun şart

Nolan'i gonderdik Jawai ve Vuyukas'dan birinide gonderip TOP 16 oncesi bir kisa, bir uzun ekleme yapmaliyiz. Bugun Pocius yoktu, Jawai ve Vuyukas'tan katki alamadik.

Onur Kaplan;n889003' Alıntı:
Jawai ve Vougioukas cidden olmadi, olmuyor bu takima.. Eger ritm tutturamazlarsa ara transferde bu bolgeye takviye sart.. Yine de sezonun en guzel basketbolunu oynadik, bir de su nolan smith sorununu cozebilseydik..

Neptunas'in kocunun mac sonrasi beyanati da su sekilde koymasam catlardim :)

"Galatasaray showed us how top level teams play basketball. When they had a performance like that, we could not win the game. In the first half, they played in the paint. After that, we tried to defend the paint. But they solved that, they scored beyond the arc. We will see what we can do for our upcoming games."

Türkçe meali yok mu :)

Alper Atabey;n889007' Alıntı:
Tek eksik Elanu tarzı sert hoplayıp zıplayan bir uzun takımda. Jawai'yi gönderip alınması gereken . Vougouikas henüz beklentileri evet karşılamadı ama adam sadece Avrupa maçlarında kısıtlı süreler aldı bugüne kadar onun da açılacağı gün gelecektir. Yani istisnasız Ergin Hoca'nın yaptığı her transferin belli bir katkıyı vermesi gibi o da verecektir. Ama Jawai yerine güçlü savunma yapan atlet uzun şart

Kesinlikle katılıyorum size.
Vuyukas'ı çok fazla kullanmıyoruz.
Onu çok daha fazla kullanacağimız bir maçta aslında ama yine de fazla süre bulamadı.

Keşke dün maçın son 5 dakikasını falan Ender, Göktürk, Ege, Vuyukas ve Jawai ile oynasaydik.
Arroyo ve Furkan sin 2 dakika boşuna girdiler bence.

Yine de çok güzel maçtı bizim adımıza.

Müthiş keyifli bir maç oldu, salonda olan herkes çok keyif aldı. Ama bilet fiyatlarını 25 TL olması salonun yarısından fazlasının boş olmasına sebep oldu. Bu hatada dönmesi lazım şubenin ilk maçta.

Nihat Bölgi;n889055' Alıntı:
Türkçe meali yok mu :)

Galatasaray bize ust duzey takimlarin nasil basketbol oynadigini gosterdi. Onlar bu sekilde bir performans sergilerken maci kazanamazdik. Ilk Devre boyali alan uzerinden oynadilar, bizde boyali alani savunmaya calistik. Ikince devre bu savunmamizi yay uzerinden skor ureterek cozduler. Artik onumuzdeki maclara bakacagiz :)

Neden bilmiyorum ama forum software'i ciddi manada insani sogutan bir hale gelmis, ilginc..

Taraftar ve takım için çok iyi bir maç oldu ve bu maç sonrası Pazar günü için daha dolu bir salon bizi bekliyor ama hala Micov hariç transferleden verim alamıyoruz.
Çok geç kalmadan oyuncu değişikliğine gitmek gerekiyor. Uzunlar cidden vasatın altında. Ergin hoca elindeki oyuncuları kazanmaya çalışıyor anladığım kadarıyla.
Hücumda sezon başından beri çok iyi gidiyoruz aman nazar değmesin. Unuttuğumuz Pietro için biraz set hazırlarsak çeşitlilik daha da artar ama hepsi zamanla oturacak gibi duruyor.
Ayrıca Sinan,Furkan ve Micov çok artı oynuyor inşallah bozulmaz.