Euroleague 6. Hafta | Kibirkstis Vilnius 39 - Galatasaray Odeabank 90

B_18771_alba_B.jpg

Maça Doğru: Kibirkstis Vilnius - Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank, Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu altıncı maçında Kibirtkstis-Vici Vilnius ile karşı karşıya gelecek. Litvanya'da bulunan Lietuvos Rytas Arena'daki mücadele 18 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak.

Maç: Kibirkstis-Vici Vilnius - Galatasaray Odeabank
Salon: Lietuvos Rytas Arena, Litvanya
Tarih: 18.12.2013 Saat: 20.30

Takımımız Avrupa Ligi'nde oynadığı son maçta CCC Polkowice'yi İstanbul'da ağırlayıp mücadeleden 62-49 galip ayrılmıştı. İkinci çeyrekte üstünlüğü ele alan ve Zellous ile etkili olup skorda öne geçen takımımız son 10 dakikada savunmasıyla farkı giderek açarak karşılaşmadan galip ayrıldı. Takımın skor yükünü üstlenen Shavonte Zellous 22 sayı 4 asist ile yıldızlaşırken Nevriye Yılmaz 10 sayı 7 ribaund ile ona yardımcı oldu. Beş maçta dördüncü galibiyetini alan Galatasaray Odeabank gruptaki iddialı konumunu korudu. Ekrem Memnun'un takımı TKBL'de ise son hafta Kayseri Kaski'yi deplasmanda 72-84 yenerek 11'de 11 yaptı ve yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Işıl Alben 22 sayı 4 ribaund 4 asist ile yıldızlaştı. Alba Torrens 15 sayı 4 ribaund 6 asist üretirken uzun bir aradan sonra forma giyen Sancho Lyttle 15 sayı ile ona eşlike tti. Bir diğer yabancımız Zellous 15 sayı kaydederken Kelsey Bone da 12 sayı ile oynadı.

Rakibimiz Vilnius beş maç sonunda iki galibiyet elde etti. İlk iki maçı kazanan Kibirkstis-Vici son üç maçını ise kaybetti. Kuktiene 14,0 sayı 2,6 asist ile takımına liderlik ederken Pikciute 6,0 sayı 6,6 ribaund ve 2,8 asist ile ona eşlik ediyor.

Karşılaşma Notları
- Zellous 21,4 sayı ortalamasıyla en iyi ikinci skorer konumunda.
- Torrens 17/18 (% 94,4) serbest atış ile en iyi yüzdeye sahip ikinci oyuncu.
- Nevriye Yılmaz içeride 7,3 dışarıda 3,5 ribaund ort. ile oynuyor.
- Vilnius top çalma ort. (5,6) en kötü takım.
- Vilnius üç sayılık atış yüzdesinde (% 43,3) en iyi takım.
- Vilnius kazandığı iki maçta da rakibinden daha yüzdeli şut attı.

http://www2.galatasaray.org/basketbol/bayan/haber/18771.php

Bende yayın son derece akıcı takılmadan izleyebiliyorum . Takım gerçekten şiir gibi akıcı bir bir basketbol oynuyor . Sancho'nun da gelişiyle rotasyon inanılmaz rahatladı . Işıl'ı yedekleyecek bir avrupalı guard alabilirsek bu takım tadından izlenmez.

Bende HD kapalı olduğu halde 3 saniye izliyorum, 30 saniye takılıyor. izlenecek gibi değil. Sesi kapadım, skora bakıyorum. :)

İlk yarıyı deplasmanda 22-46 önde kapattık. Biraz'da istatistik verelim;

Zellous 15-3-3, Alba ve Sancho 8 sayı, Nevriye 6 sayı ve 5 asistle ile öne çıkanlar oldu.

Maç koptu resmen . Keyif vermiyor . Şaka bir yana kızlar bu ciddiyetle oynamaya devam ederse bu sene bu tarz maçları daha cok görürüz.

3. çeyreği'de 26-70 ile önde kapattık. Bu çeyrekte toplam 4 sayı attırtık rakibe. Çok kolay bir maç oluyor. Bu çeyrek itibarı ile Alba ve Zellous 17 sayı Nevriye 10 sayı ile oynuyor. Zellous 2 ribaund daha çekerse Double Double yapacak.

90-39 kazandık maçı. Baya bir abartık.

Zellous 17 sayı, 8 ribaund, Sancho 14 sayı 9 ribaund, Nevriye 16 sayı 7 asist, Torrens 17 sayı ile oynadı. Rakipte ise sadece 1 kişi çift haneyi buldu, Valentiene 10 sayı. Takım halinde 22 asist ve 38 ribaund gibi iyi istatistiklere ulaştık.

Takımı canı gönülden Tebrik ediyorum. Ciddiyeti hiç elden bırakmadılar.

39-90 kazandık. Tebrikler kızlar. :)

Üç sayıistatistikleri ilgimi çekti. 8/5 üç sayı isabetiyle oynamışız. Böyle bir rakip bulmuşken daha fazla atabilirdik sanki...

Tü tü tü maşallah kızlarımıza.. Rakip her ne kadar çok güçlü olmasa da, ciddiyeti elden bırakmadan oynamaları çok güzel.. Bu güzel oyunu inşallah Beşiktaş ve Fenerbahçe maçında da devam ettiririz :)

Biz Sancho'yu özledik, o da basketbol oynamayı özlemiş :)