Euroleague 7. Hafta | Perfumerias Avenida 68 - Galatasaray Odeabank 48

Maça Doğru: Perfumerias Avenida - Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank, Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu yedinci maçında Perfumerias Avenida ile karşı karşıya gelecek. İspanya'nın Salamanca şehrinde bulunan Pabellon Wurzburg'daki mücadele 15 Ocak Çarşamba günü saat 21.30'da başlayacak.

Maç: Perfumerias Avenida - Galatasaray Odeabank
Salon: Pabellon Wurzburg, İspanya
Tarih: 15.01.2014
Saat: 21.30

Karşılaşma Notları
- Takımımız maç başına ligin en az sayı yiyen takımı. (54,7)
- Takımımız maç başına en çok sayı atan ikinci takım. (75,2)
- Takımımız maç başına en çok asist yapan üçüncü takım. (16,5)
- Takımımız maç başına en çok ribaund alan dördüncü takım. (39,7)

Maça Doğru: Perfumerias Avenida - Galatasaray Odeabank - 14.01.2014 10:44 (KADIN BASKETBOL) / Galatasaray.org

Yenilgiye elbet üzüldüm ama şu 20 fark daha da üzdü beni.. Elbette bir yerde nefesimiz yetmeyecek bir mağlubiyet gelecekti ama keşke 20 sayı ile olmasaydı.. Sağlık olsun ne yapalım ama şu takıma transfer gereğini biz görüyoruz da yönetim nasıl görmüyor anlamıyorum, Işıl yine uzun süre süre aldı, en skorer de oyuncumuz oldu 14 sayı ile, korkuyorum kıza bir şey olacak yine diye (Tanrı korusun)

20 Sayıyla kaybetmek üzdüysede önemi fazla olmayan bir maç hala bu grubu 1.-EL'de ise en iyi 3.Galibiyet yüzdesine sahip takım olacağımızı düşünüyorum.

Ama bence bize 1-2 oynayabilen bir avrupalı lazım sadece EL için Avenida'dan Marta Xargay'ı alabilsek çok iyi olurdu.

Vallah ben canları sağolsun diye bakamıyorum. Tabii ki canları sağolsun Ama kadın basket sezonu zaten hepi topu 6 ay sürüyor. Şurda 3 ay kaldı 3 ay sonra istedikleri gibi keyfini çıkarabilirler. Türkiye Kupasına çok odaklandılar. Evet güzel bir zafer güzel bir kupa ama hayat akıyor hemen toplanmak gerekiyordu. Maçı seyretmediğimden ahkam kesmeye de gerek yok. Grup birincisi olmak mühim değil galibiyet sayısı mühim diğer maçlarda bunu telafi ederiz. Ama takımdan ricam şu son 3 ay odaklansınlar. Yönetimin yüzünü tekrar şubeye dönmesi biraz onların elinde. Ha maçlara 6-7bin taraftar gelse final serisi full tribün olsa yönetim direk yönelir ama onun imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz:)

2.yarı gücümüz bitmiş resmen Murpy'de unutmamak gerek çok iyi bir maç çıkarmış.
Telafisi olan bir mağlubiyet sıkıntı olmaz. Canları sağ olsun içerdeki USK maçını En az 5 sayı ile kazanarak telafi edebilecek güçdeyiz.

Kupanın ardından bu maçta takım dağılmış. Bu kadar dar bir rotasyonla normal... Pazar günü Mersin deplasmanımız var. İnşallah ordan galibiyetle döneriz.

Konsantrasyon kaybının sonumuz olacağını anlamak için mağlup olmak zorunda mıyız?

Ya da şampiyonluk için ekstra motivasyon faktörlerine mi ihtiyacımız var?

Ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum, 20 sayıfarkla alınmış mağlubiyette bakılacak olumlu bir taraf göremiyorum.

'Biz olduk' dediğimiz an bittiğimiz andır.

Sezon sonuna kadar her an full konsantrasyonla hareket etmezsek anında biletimizi kesecek oyunculara sahip bir rakibimiz var.

Bunu anlamak için kupa finalinin son1 dakikasına bakmak yeterdi; 20 sayı yemeye gerek yok!

Bence mağlubiyetin böylesi daha verimli oluyor. Taurasi zamanı ilk mağlubiyette hepimiz ''nazarlık'' demiştik ama mevzunun nazardan öte olduğu sonra anlaşılmıştı diye hatırlıyorum. 1 -2 sayıyla kaybetsek ; hakem , kısmet , faul problemi gibi bir çok şeyin payı ön plana çıkabilirdi ama 20 sayının bunlarla açıklaması olmaz. Herkes bir düşünmüştür mağlubiyeti bu vesileyle . Umarım mağlubiyet , umduğum olumlu sonuçları doğurur.