Euroleague 8. Hafta | Galatasaray Odeabank: 63 - WBC Novi Zagreb: 55

Sarayın Sultanları Türkiye Kupası zaferi sonrası taraftarının önünde!

Galatasaray Odeabank - WBC Novi Zagreb
22 Ocak 2014 Çarşamba 20:00
Abdi İpekçi SS

KISA KISA

• Maç başına 71,4 sayı ortalaması ile bu kategöride 4. sıradayız,
  • Maç başına 38 ribaund ortalaması ile 5. sıradayız,
  • Maç başına 15,4 asist ortalaması ile 4. sıradayız,
  • Maç başına 56,6 sayı yiyien takımımızn en iyi savunma yapan 2. takım konumunda.

Deplasmanda Elazığ ile oynayacağımız Türkiye Kupası maçının dahi altında yer alan bir maç duyurusu... Taraftara kızıyoruz ama kulüp de biraz daha duyarlı olmalı. Neticede kadın takımımız bu branştaki en büyük organizasyonda temsil ediyor kulübümüzü ve hayli iddialı konumda.

Neyse, bu serzenişi çok yaptık daha önce ama değişen bir şey yok. En iyisi maça odaklanmak. Ekrem Hoca ve öğrencilerine güveniyorum...

Galatasaray Odeabank 63 - 55 Novi Zagrep

Kötü bir ilk çeyrek ve sonrasında kontrol hep bizdeydi, güzel bir galibiyet, tebrikler kızlar.. Sancho 20 sayı - 15 ribauntla yıldızlaştı, Shavonte 14 sayı ile katkı verirken, Işıl 11 sayı - 7 ribaund - 8 asist - 2 top çalma ile komple bir oyun sergiledi, bu katkının dışında defansta da çok çabaladı, Tanrım nazarlardan, sakatlıktan korusun seni kaptan, inşallah özlenen şampiyonluk kupası bu sene kalkar ellerinde..

Ben gerçekten anlamıyorum Ekrem hocayı.Bunu yalnzı kaldığımızda da direk soracağım Bugün Işıl ayakta zor duruyordu maçın sonlarında. Sancho desen öyle. Nitekim son 1-1.5 dk kala Işılın sağ ayak valflrine kramp girer gibi de oldu. Ama hoca inat etti Işıl'ı mı cezalandırıyor anlamadım oyundan almadı. Hayır bir hoca bunu nasıl ön göremez

1- 40 dkda Işılın vereceği katkıdan daha fazla katkı verir 35 dk Işıl 5 dk Esra
2- Işıl böyle 40 40 oynarken sakatlanıp 1 ay yokum derse o zaman görürüm ben.

Takımın Işılsız B planı yok. Tama Şebnem de 40 dk oynadı ama o diri duruyordu.Çünkü top getirmiyor top elinde olmadığından baskı yapanda yok diri kalıyor. Ki yorulsa bile ALba geldi. Artık dönüşümlü oynayacağı bir partneri olacak. Ya Işıl? Allah yardımcımız olsun inşallah maç bittiğinde şube idarecileri Işıl'ı pamuklara sarıyordur. Kendisine diyemiyorum ama çok üzülüyorum ona:( Bugün Zee sakatlandı misal Yasemen girdi oyuna hiç de sırıtmadı. Tamam Zee değil sonuçta ama Yasemen süper oynadı. Top kapmaları hırsı mücadelesi Sonra ne oldu? Aaa hoca unuttu kenarda Yasemeni 2 yarı aynı takım oynadı neredeyse hiç değişmeden. Sadece Nevriye-Bone değişmeleri oldu. Hayır bu takımlar oyuncu değiştirmeden oynuyorsun bari mola al da takım dinlensin. Cİdden maçın sonuna bakamadım. Telefonu açtım bişilerle uğraşıyormuş gibi yaptım :(

Hoca sanırım yönetime ve idarecilere bir mesaj vermek amacıyla aynı takımı oynatıp bunların posasını çıkarmak istiyor diye düşünüyorum. Başka da mantıklı açıklaması yok. Ekrem Memnun gibi gerçekten basketbol konusunda eline su dökemeyeceğimiz birinin bunu neden yaptığını düşünmek için her türlü empatiyi deniyorum:(

Takımın da hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bugün az süre aldı ama Yasemeni de ayrı kutluyorum girdiği andan çıkana kadar hiç durmadı sanki final maçıymış gibi mücadele etti. Aferin kız! :) Kaptana zaten bişi demiyorum. seviyorum onu ve gerçekten üzülüyorum. Onu yedekleyecek oyuncuyu almayan yönetime idareye de kızgınlığım her gün artıyor. İdare derken Müge ve Özge'yi kastemiyorum onlar olanı kullanıyorlar o hakları yok farkındayım.

Allah yardımcımız olsun. Ama kızlardaki yürek başka gerçekten:))

Sezon başından beri iç sahadaki her maçı izledim sanırım, kaçırdığım maç oldu mu bilmiyorum ama ben ilk defa kısalarımıza karşı bu kadar iyi savunma yapan bir takım gördüm.

Babkina ve Dabovic Işıl ve Zellous'a karşı inanılmaz sert oynadılar, hakemler de güzelliklerine kıyamadı herhalde; yapılan çok sert faulleri bile vermediler.

Bu da rakibi daha da cesaretlendirdi. Ancak bu sert savunmaya karşı 40 dk. sahada kalıp 11p 8a 7r 2st lık bir performans sergilemek gerçekten takdire değer.

Kelsey'in formsuz olduğu bu maçta Nev biraz formda olsa kaptanın istatistik hanesinde en az 3 tane daha asisti olurdu.

Tabiki burada önemli olan Işıl'ın isatistiği değil, Nev'in de formunu yükseltip orta mesafe şutlarını sokmaya başlaması. İstatistikleri sadece gösterge olması açısından söylüyorum. Derdim Işıl'ı bir numara yapmak değil; takımı şampiyon yapmak :)

Diğer taraftan her topa el sokan gerektiğinde dirsek atan bir rakibe karşı hiç top kaybetmedi kaptan.

Her oyuncunun form düşüklüğü olacaktır o yüzden açıkcası önümüzde Final 8'e kadarki periyotta kaptanın biraz düşük tempoda oynamasını, diğer oyuncuların (Kelsey&Nev) formunu yükselterek Işıl'ın üzerindeki yükü biraz azaltmasını temenni ediyorum.

Böylece Işıl'ı sezon sonunda diri tutabiliriz diye düşünüyorum.

Zellous efsane yürekten oynuyorsun ne diyebilirimki
Tüm takıma tebrikler bu kadar yorgun olupta bu galibiyete çok ihtiyac vardı.