Euroleague 9. Hafta | Galatasaray 91-87 Dinamo Kursk (2. Uzatma sonucu)

Siz böyle mücadele edin ve hak ettiğinizi eninde sonunda alın.Ben baş ağrısıyla da kıvranırım,şu tarihi galibiyetten tek kare de görmem.Hiç problem değil.
9. maçın sonunda 5. kez uzatma periyodu oynadık.5 maç son toplarda bitti.Pamuk ipliğine bağlı kısa rotasyonuyla,dış şut eksikliği sebebiyle alan bulmakta çok zorlanan uzunlarla basketbolun tılsımı sonunda yüzümüze güldü.
Bugün yaptıklarını izleyemesem de karakterini biliyorum,yapabileceklerini Fenerbahçe derbisinden hepimiz biliyoruz.İyi ki geldin Jelena Dubljevic.

Başta büyük hoca Ekrem memnun sonra büyük kaptan Işıl (dikkat maça katkısı 0 ) tüm takımın gözlerinden öpüyorum ancak bu kadar mücadele edebilir bir takı hepinize helal olsun ,kaybetseniz bile yorumum değişmiyecekti.
Maçın kırılma anı Casas'ın yaptığı blok aferim O'na :)

Ekrem Hoca bırakın şapkadan tavşan çıkartmayı şapka olmadan fil çıkarıyor adeta. Rotasyonda yerini doldurabilecek oyuncu olmadığı için Nuria yırtıkla Sancho hasta hasta oynadı malesef. Bu saatten sonra kısa oyuncu transferi beklemek de hayal ürünü gibi. Umarım bu galibiyet erkeklerdeki 2 uzatmalı Kızılyıldız galibiyetinin etkisini yapar da gruptan çıkarız.

çok zor oldu ama , süper oldu :)
Elinize , yüreğinize sağlık

Tarihin en kötü yönetiminin (Ünal Aysal ) en kazına ve emanetçi ucuz yönetime rağmen gelen bir galibiyet

İstatistik : Galatasaray'a Rusya'daki maçta da sayı atamayan Işıl Alben, İstanbul'da da sayı atamadı. Mactan sonra Murat ozyer'in yaptıgı acıklamalarda epey onemliydi . 'Işıl'ın Galatasaray'a donmesi konusunda yardımları icin Ahmet dedehayır'a tesekkür eden ozyer . Isıl bu sene olmasa bile önümüzdeki yil büyük ihtimal Galatasaray forması giyecegini belirtti . Dedehayir büyük ihtimal kıta dışı transferini finanse edecek.

Dubljeviç 25 sayı 8 ribaunt 3 asist
Martinez 24 sayı 2 ribaunt 3 asist
Bone 21 sayı 12 ribaunt
Sancho 9 sayı 14 ribaunt 2 asist
Casas 4 sayı 5 ribaunt 2 asist
Deniz 4 sayı 2 ribaunt
Şebnem 2 sayı 2 ribaunt 1 asist
Nevriye 2 sayı 2 ribaunt

Kazanmak için bu kadar mücadele edip, o son adımı atamamak. Ömrümden ömür aldı bu maç.
Kızların bu mücadelesine yönetimin bu duyarsız tavrı akıl alır gibi değil. Gerçekten yazık oluyor, olacak bu emeğe.
Küçücük rotüşlarla çok iyi yerlere gelebilecekken, neden gereği yapılmıyor. O değil Ekrem Hocayı da kaçıracaklar bu anlayışla.
Yönetimin bu aymazlığa varan umursamazlığına bir tepkimiz olmalı. Dikkatini çekmeliyiz bir şekilde.

Kazanmak için bu kadar mücadele edip, o son adımı atamamak. Ömrümden ömür aldı bu maç.
Kızların bu mücadelesine yönetimin bu duyarsız tavrı akıl alır gibi değil. Gerçekten yazık oluyor, olacak bu emeğe.
Küçücük rotüşlarla çok iyi yerlere gelebilecekken, neden gereği yapılmıyor. O değil Ekrem Hocayı da kaçıracaklar bu anlayışla.
Yönetimin bu aymazlığa varan umursamazlığına bir tepkimiz olmalı. Dikkatini çekmeliyiz bir şekilde.

Yönetim uyuma basketbola sahip çık diye sık sık bağırıldı bu maç. Umarım almışlardır mesajı.

Takıma yapılmayan kıta dışı transferi yüzünden çok şey kaybettik. Halen elimizde bir şans var ama bu şansı kullanmayacağız gibi görünüyor. 2 kupayı bir oyuncunun eksikliğinden kaybettik. Euroleague'de çoğu maçı dış skorer oyuncu eksikliğinden kaybettik. Yani sadece 1 oyuncuyla bile bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik ama yapılmayan bu transfer yüzünden çok şey kaybettik.

Maça gelecek olursak Bone son 5 saniyede akıl tutulması yaşamasa ekstradan 2 uzatma oynamayacaktık ve daha az yorulmuş olacaktık. Neyse sağlık olsun. Hepsine helal olsun çok büyük galibiyet. Sanmıyorum ama umarım utanması gerekenler utanır da gerekenler yapılır.

Saygı ve sevgilerimi sunuyorum, bu takımı yalnız bırakan ve yönetemeyen her kese en içten sevgilerimi yolluyorum
Teşekkürler Ekrem Memnun. Teşekkürler kızlar...

İmparator Ekrem Memnun ve Sarayın Sultanları'nın tüm engellere, zorluklara rağmen destansı hikayesi devam ediyor. Yüreğinize sağlık. Kaptanı da en kısa zamanda tekrar aramızda görürüz umarım.

Şu koca kulüpte şu takıma sahip çıkacak bir kişi yok. Yazıkları olsun. 3. sınıf topçu transferi için hepsi bin bir takla atar görünmek için şuraya destek veren yok.

Kelsey Bone'a rağmen kazandık.

Jelena inanılmaz oynadı, Nuria da çok iyiydi geri düştüğümüz dakikalarda.

Semih bu yorumun şaşırttı beni:)) HEr molada vs kelsey hemen önümdeki sandalyeye oturdu sesim kısıldı ona bravo demekten. Maçı GS'da tutan oyuncu Kelsey idi. Ha yüzdesi iyi osla haklısın 10-15 sayıyla kazanabilirdik belki ama o olmasa hücumda bir şey de üretemezdik.

Bence dünkü maçın oyuncusu 1- KElsey 2- sancho idi. Kimse adını anmıyor ama sahada ateşi Sancho yaktı.Önce Şebnem ardından Deniz Kelsey ve Nuria alabilecekleri en azından rakibe de kolay kalmayacak olan toplara atlamadılar. Ateşi yaktı sancho her topa atlamaya başladı ve takım yaktı ateşi. O ateş tribünlere de sirayet etti ve geri döndük 12 sayıdan. İstatistiğe bakınca tam görülmüyor belki ama Sancho gerçekten inanılmaz bir oyuncu. (gerçi 5 top çalmış göstermiş)

Işıl konusunda ise sahada kaldığı süre ,çerisinde Pip'den daha faza yararlıydı takımına. Ekrem hoca da o oyuna her girdiğinde ona göre oyunu değiştirdi. (Misal Ayşegül ile ona önde yakın bastırdı). Ki istatistiklere bakınca da görüyoruz Işıl oyundayken Kursk 13 sayı öndeymiş. Şutunun girmemesine gelirsek bunda bilinçli olarak atmadığını düşünmüyorum ama beyin kalp dengesi illa ki tepkimeleri geciktiriyordur. Sahte GS'lılardan değil o kız. Benim sahaya çıktığımda hissedecğeim her duyguyu birrebir hissetmiştir. Allah yardımcısı olsun.

Bu mantıkla bakarsak Seimone'da bizim bildiğimiz Seimone gibi oynasa 30 sayı fark yerdik:)) Onu GS'da efsaneleştiren maçı da gene bir Kursk maçıydı ve o zaman Sarı-kırmızılı formaylaydı. Eurocup Yarı finali rövanş maçıydı ve zamanın başkanı Adnan Polat bile tüm 2. devreyi ayakta seyretmişti sanırım 42 sayı atmıştı kursk potalarına:))

Neyse benim açımdan güzel bir gündü. Dostları görmüş olduk. Sonunun da galibiyet ile bitmesi ayrı bir zevk verdi.

Murat Özyer'İn açıklamalarını dinledim. Doğru yalan muhabbetine girmeyeceğim. Ama Ahmet Dedehayır bu kıta dışı oyuncu alımında yardım ederse mayıs için olası planında önü epey açılır. Albayrak'ın madiden yardımına benzemez bu.

Bu sitede sanırım Ahmet Dedehayır'ı yıllardır savunan tek adam benim. Bu süreçte de olaya müdahil olup çabalaması bile beni haklı kılıyor bence. Sağolsun varolsun.

Murat Özyer maçtan sonra Ekrem hoca isterse kıta dışı oyuncuya Ahmet Dedehayır olacak dedi.

Anlamadığım şu ana kadar Ekrem Hoca kıta dışı oyuncu istemedi mi ki isterse dedi bu adam ?