Euroleague A Lisansı

Bu görüşmede koz olarak basketbola yaptığımız yatırım, Galatasaray takımlarının geçen sene 7 dalda Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele etmesi, EL F8 yapması, bayanlarda EL şampiyonluğu, tekerlekli sandalye takımında avrupa şampiyonluğu ve Galatasaray taraftarının potansiyelini öne sürecekmişiz.

Bu görüşmede koz olarak basketbola yaptığımız yatırım, Galatasaray takımlarının geçen sene 7 dalda Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele etmesi, EL F8 yapması, bayanlarda EL şampiyonluğu, tekerlekli sandalye takımında avrupa şampiyonluğu ve Galatasaray taraftarının potansiyelini öne sürecekmişiz.
Dışı seni içi beni yakar sözü cuk oturuyor şuraya.Futbol takımında dahi keskin bir başarısızlıktan söz edemiyoruz böyle bakınca.Sporu yönetirken yaptığınız doğrularla sahada aldığınız sonuçlar örtüşmeyebiliyor.

Sıcak bakmıyorsa afedersin onların suratına tüküreyim. Ortada her yıl paralar saçıp oyun-başarı-taraftar anlamında fiyasko olan Ülker ve Efes varken bize lisans vermemeleri tam bir rezalet olur.

4 senedir ligte final dahi göremeyen,Euroleague'de genelde süpürülen ve taraftar gücü olmayan Anadolu Efes, hâlâ Euroleague'de A Lisansına sahipken Euroleague bir düşünmeli şu tabloyu.

Anadolu Efes'in dönemi bitmiştir. Euroleague'de bu işi iyice düşünsün !!

4 senedir ligte final dahi göremeyen,Euroleague'de genelde süpürülen ve taraftar gücü olmayan Anadolu Efes, hâlâ Euroleague'de A Lisansına sahipken Euroleague bir düşünmeli şu tabloyu.

Anadolu Efes'in dönemi bitmiştir. Euroleague'de bu işi iyice düşünsün !!
Efes euroleauge'in en büyük sponsorlarından.Eyer tüm takımlar tekrardan A lisans'ı alsalar;efes maccabi'den daha şanslılar a lisans konusunda.

Euroleague klasik Avrupa zihniyetiyle yönetilen bir kurum. Başarı, taraftar falan filan bunlar işin göz boyama kısımları. dedikleri gibi olsaydı partizanın 10 defa A lisansı alması gerekirdi. Ama adamlar her sene 1 milyona takım kurup millete baş belası oluyor, taraftar desen rekor kırıyorlar. Şimdi her kesin gözüne sokarcasına partizana A lisansı verseler enayilerin parasını nasıl yiyecekler? Euroleague için önemli olan cebinden kaç para çıkacak. Sağolsun efes fbü milano cska gibi takımlar uzun yıllardır piyasayı şişirdikçe şişiriyor.
Bizim durumumuz daha farklı. Siena gibi sıfırdan diyebileceğimiz bir sistem kurarak, salonu doldurarak ve her sene "mecburen" paralar harcıyarak (aşırıya kaçmadan) A lisansını bir şekilde bastırarak almalıyız.

önümüzdeki sezon değil ama bir sonraki sezonda A lisansı olayının kalkacağı ve futboldaki şampiyonlar ligi gibi bir sistemin getirileceğini söyleniyor. Liginde çeyrek finalde elenen takımlar EL oynayamayacak.

önümüzdeki sezon değil ama bir sonraki sezonda A lisansı olayının kalkacağı ve futboldaki şampiyonlar ligi gibi bir sistemin getirileceğini söyleniyor. Liginde çeyrek finalde elenen takımlar EL oynayamayacak.

Lisans olayı kalkarsa Eurolegue kendini feshetmiş olur bence...Sonuçta bu işten para kazanan bir şirket bu..Şampiyonlar direk hak kazanırsa nasıl para kazanacaklar ki..Söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum...
Bu arada Lig finalistimizinde direk B lisansı alma ihtimali var...B lisansı çizelgesinde lig finalistimizin üstünde yer alan takımların ne kadar fazlası A lisansı sahibiyse bu şans artacak...En kötü ihtimalle finalistimiz eleme turuna katılacak geçen yılki gibi...
Bizim için en kötü senaryo, Banvit Karşıyaka finali olur..Bu durumda Banvit direk gider Karşıyaka ön eleme oynar..4 Takımın üstüne kimse sana ne A lisansı verir ne wild card verir...15 Haziran'a kadar bekle deme sebepleride bu zaten...Benim şaşırdığım bizim medyamızda bunun yeni bir habermiş gibi geçmesi yada yöneticilerimizin bu bilgiyi vermiş olması...Bu zaten biraz takip eden insanlarca bilinen bir konu sezon bitmeden lisans durumlarının değerlendirilemeyeceği konusu...
Şu anda her konuda ihtimal hesapları çok fazla..Erkenden bunları konuşmaya gerek yok..Biraz daha tablo netleşsin derinlemesine konuşuruz..Bu arada yönetimin sadece bu dönem değil her zaman Euroleague yönetimiyle ilişkilerini sıcak tutması gerekli....

ben Euroleague'in dengesini oldukça kötü olarak görüyorum. Açıkcası maximum ve minimum bütçe olayına girmesi gerekiyor. Yoksa partizan , Cibona , Union Olimpia , Zalgiris gibi takımlar artık iyice çerez kıvamını alacaklar. Euroleague ve Avrupa basketbolu bu takımları kurtarmazsa kendi ayağına sıkmış olur. Buna Siena tarzı diğer küçük bütçeli büyük ülke takımlarını da dahil edebiliriz . Ve aslında maddi olarak hiçbir getirisi olmayan EL organizasyonu da sorgulanmalıdır.

Galatasaray Bertomeu ile neler konuştu: ÖZYER açıkladı | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları
Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi’nde direk katılım hakkı “A lisansı” alabilmek için görüşmeler yaptıklarını, kurallar gereği bu hakkı ancak 2015-16 sezonundan itibaren alabilme şansları olduğunu ifade etti.
Murat Özyer, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’la THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun gerçekleştirildiği İtalya’nın Milano kentinde, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ile yaptıkları görüşmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Avrupa Ligi yönetiminin, 3 sezonluk periyotlar içinde A lisansı verilecek kulüpleri belirlediğini aktaran Özyer, “Bizim THY Avrupa Ligi için A lisansı alabilme talebimiz var. Yaptığımız görüşme de bu konu üzerinde oldu. Ancak Avrupa Ligi yönetimi, A lisansı verilecek kulüpleri 3 sezonluk periyotlar için belirliyor ve şu anda 2015-16 sezonundan itibaren üç sezon için hangi takımlara lisans verileceği planlanmaya çalışılıyor. Yani gelecek sezon için A lisansı alma şansımız bulunmuyor” diye konuştu.

Özyer, Avrupa Ligi yönetiminin temmuz ayında gerçekleştireceği genel kurula dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Genel kurulda Avrupa Ligi yönetimi, yeni dönemde lisansları hangi kriterlere göre vereceğini belirleyecek. Bir takım esneklikler de yapacaklar. Ülkelerin sportif başarıları daha çok öne çıkacak gibi gözüküyor. Takımların mali durumu, salon ve seyirci durumuna da dikkat ediyorlar. Avrupa Ligi yönetimi ile bütün sezon boyunca görüşmelerde bulunduk. Galatasaray’ın Türkiye’deki gücü, basketbola bakış açısı, Avrupa’daki takip edilme oranı, taraftar sayısı ve ticari rakamları, onların takibinde olan kriterler. Ama bazı şeyleri daha detaylı konuşabilmek için Avrupa’da tüm liglerin bitmesini bekliyorlar. Bu nedenle haziran ayının ikinci yarısında tekrar görüşmemiz olacak. Son toplantımızda, pozitif görüşlerimizi birbirimize ilettik. Şimdi tüm Avrupa’da liglerin tamamlanmasını bekliyoruz.”
Avrupa Ligi’nin temmuz ayındaki genel kurulunda belirlenecek olan lisans kriterlerinin büyük önem taşıdığını anlatan Özyer, “Kriterler kesin olarak belirlenmeli ki takımlar da buna göre pozisyon alsın, strateji belirlesin” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni sezonda THY Avrupa Ligi için iki şansımız var”
Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital’ın gelecek sezon THY Avrupa Ligi’nde yer alabilme ihtimallerini aktarırken, ligde ya şampiyon olmaları ya da Fenerbahçe Ülker ile final oynamaları gerektiğini açıkladı.

THY Avrupa Ligi kurallarını aktaran Özyer, şöyle konuştu:

“Türkiye’den A lisansı sahibi olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker dışında sadece lig şampiyonu THY Avrupa Ligi’ne direkt katılım hakkı alabiliyor. Mevcut durumda gelecek sezon THY Avrupa Ligi’nde yer alabilmemiz için, ligde ya şampiyon olmalıyız ya da Fenerahçe Ülker ile final oynamalıyız. Kurallar gereği lig şampiyonu direkt olarak gruplara kalıyor. Ancak A lisansı sahibi bir kulübün şampiyon olması durumunda ise finalist olan ekibin de şansı doğuyor. A lisanslı Türk ekiplerinden Anadolu Efes takımı play-off çeyrek finalinde elendiği için, şampiyon olamasak bile şansımızı sürdürebilmemiz için Fenerbahçe Ülker ile finale kadar çıkabilmemiz lazım. Böyle bir durum gerçekleştiğinde, Avrupa Ligi yönetimi finalist takım için gruplara direkt katılım yönünde kesin garanti vermese de yüzde 75-80 oranında bu yönde karar alıyor. Aksi durumda ise elemelerde yer veriyor. Biz şu anda sadece lig şampiyonluğunu kazanmaya kilitlendik ve ikinci alternatifi düşünmüyoruz.”

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi’nde direk katılım hakkı “A lisansı” alabilmek için görüşmeler yaptıklarını, kurallar gereği bu hakkı ancak 2015-16 sezonundan itibaren alabilme şansları olduğunu ifade etti.
Murat Özyer, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’la THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun gerçekleştirildiği İtalya’nın Milano kentinde, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ile yaptıkları görüşmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Avrupa Ligi yönetiminin, 3 sezonluk periyotlar içinde A lisansı verilecek kulüpleri belirlediğini aktaran Özyer, “Bizim THY Avrupa Ligi için A lisansı alabilme talebimiz var. Yaptığımız görüşme de bu konu üzerinde oldu. Ancak Avrupa Ligi yönetimi, A lisansı verilecek kulüpleri 3 sezonluk periyotlar için belirliyor ve şu anda 2015-16 sezonundan itibaren üç sezon için hangi takımlara lisans verileceği planlanmaya çalışılıyor. Yani gelecek sezon için A lisansı alma şansımız bulunmuyor” diye konuştu.

Özyer'in söylediklerini ben tam anlamadım..Eurolegue takımlarının bundan önce 3 senelik lisans aldıkları ve 3 sene sonunda başarısızlık ve yeter sebeplerde bir kayıp yaşamadıkları taktirde sözleşme yeniledikleri doğru (Hatta bunun geçen sene 1 seneye düşürüleceği hakkında Eurolegue sitesinde bir yazıda görmüştüm ama yanlış hatırladığımı varsayıyorum)...Ancak gerek yazılı kurallarında görüldüğü ve daha önce uygulamada gördüğümüz gibi lisansını kaybeden takımların yerine (Siena gibi) Eurolegue'in yeni takıma o lisansı verme hakkı var belirli süreler için (Armani'ye verilen lisans böyle ve bu sene sonunda sona eriyor)...Beyanlarına göre bu sene hiçbir takımın A lisansı almaması gerekli...Bu işin yetkilisi o, bilmediğimiz birşey vardır diyorum...Ama sene sonunda biz değilde başka biri A lisansı alırsa yine fiyasko bir demeç olarak kayıtlara geçsin buda lütfen...Bu da tutmazsa çay kahve içip geliyorlar oralarda diyeceğim artık...Bende talip olacağım bu keyifli göreve...

Özyer'in söylediklerini ben tam anlamadım..Eurolegue takımlarının bundan önce 3 senelik lisans aldıkları ve 3 sene sonunda başarısızlık ve yeter sebeplerde bir kayıp yaşamadıkları taktirde sözleşme yeniledikleri doğru (Hatta bunun geçen sene 1 seneye düşürüleceği hakkında Eurolegue sitesinde bir yazıda görmüştüm ama yanlış hatırladığımı varsayıyorum)...Ancak gerek yazılı kurallarında görüldüğü ve daha önce uygulamada gördüğümüz gibi lisansını kaybeden takımların yerine (Siena gibi) Eurolegue'in yeni takıma o lisansı verme hakkı var belirli süreler için (Armani'ye verilen lisans böyle ve bu sene sonunda sona eriyor)...Beyanlarına göre bu sene hiçbir takımın A lisansı almaması gerekli...Bu işin yetkilisi o, bilmediğimiz birşey vardır diyorum...Ama sene sonunda biz değilde başka biri A lisansı alırsa yine fiyasko bir demeç olarak kayıtlara geçsin buda lütfen...Bu da tutmazsa çay kahve içip geliyorlar oralarda diyeceğim artık...Bende talip olacağım bu keyifli göreve...

Aynen bende sizin gibi biliyorum,ve açıklamayı bende tam anlayamadım.. Ne yani bu sene hiçbir takım lisans alamayacak mı? Eğer bir takım A lisansı alırsa bu yaz,Özyer Bey bu sefer ne diyecek bakalım... Artı olarak Özyer hiç wild card'tan bahsetmemiş şaşırdım.. ??

Aynen bende sizin gibi biliyorum,ve açıklamayı bende tam anlayamadım.. Ne yani bu sene hiçbir takım lisans alamayacak mı? Eğer bir takım A lisansı alırsa bu yaz,Özyer Bey bu sefer ne diyecek bakalım... Artı olarak Özyer hiç wild card'tan bahsetmemiş şaşırdım.. ??

Kutay'cığım konu çok belli bizimkiler konuları ya tam bilmiyor karıştırıyor ya da bizim kafamızı karıştırmak için yapıyorlar...Euroleague hiçbir ülke için dört takıma sıcak bakmıyor...Eurolegue İspanyol şirketi olduğu için ve Barcelona RMadrid gibi takımlarda hissedar olduğu için bir tek İspanyaya 4 takım için müsade verilmiş...Bu verilirkende sınırsız bir şekilde verilmemiş ve özel bir düzenleme yapılmış bu konuda...Buna ilişkin düzenlemeyide geçen yıl okumuştum ve şu an tekrar araştırıp bulmak canım istemiyor...Kimseyi yanıltmak istemem ancak şu şekilde hatırlıyorum : İspanya'dan 4 takımın lisansı olması sebebiyle bir takım daha ligde final oynayarak ya da eurocup kazanarak Euroleague'de oynamaya hak kazanırsa İspanyada A lisansı olan 4 takımdan o yıl en başarısız olan biri Eurocup'a düşürülecek ve onun yerine hak kazanan takım oynayacak...Valencia bu yıl Eurocupı kazandığına göre bunun nasıl uygulanacağını göreceğiz sene sonunda... İspanyaya bile özel düzenleme konularak 4 takım hakkı verilmişken..Bize 4 takım hakkı vermeleri düşünülemez...İşin gerçeği budur ..Bu yüzden wild carddan falan bahsetmiyor Sayın Özyer...Bence kendilerine de söylenmiştir bu durum...Hiç kimse alamayacak muhabbetine çevirerek işi gaz alıyorlar...Nasılsa herşey unutuluyor bu ülkede 2 ay önce verilen demeçmi unutulmayacak...
Şu işleri fazla dallandırıp budaklandırmadan nezaket ziyareti yapıyoruz deseler, reklam etmeden biraz gizli kapaklı yapsalar marka değerimiz açısından ve insanların kafasını karıştırmamak açısından çok daha güzel olur...Ama biraz show kısmını sevdiğimiz için çenemizi tutamıyoruz malesef...

Kutay'cığım konu çok belli bizimkiler konuları ya tam bilmiyor karıştırıyor ya da bizim kafamızı karıştırmak için yapıyorlar...Euroleague hiçbir ülke için dört takıma sıcak bakmıyor...Eurolegue İspanyol şirketi olduğu için ve Barcelona RMadrid gibi takımlarda hissedar olduğu için bir tek İspanyaya 4 takım için müsade verilmiş...Bu verilirkende sınırsız bir şekilde verilmemiş ve özel bir düzenleme yapılmış bu konuda...Buna ilişkin düzenlemeyide geçen yıl okumuştum ve şu an tekrar araştırıp bulmak canım istemiyor...Kimseyi yanıltmak istemem ancak şu şekilde hatırlıyorum : İspanya'dan 4 takımın lisansı olması sebebiyle bir takım daha ligde final oynayarak ya da eurocup kazanarak Euroleague'de oynamaya hak kazanırsa İspanyada A lisansı olan 4 takımdan o yıl en başarısız olan biri Eurocup'a düşürülecek ve onun yerine hak kazanan takım oynayacak...Valencia bu yıl Eurocupı kazandığına göre bunun nasıl uygulanacağını göreceğiz sene sonunda... İspanyaya bile özel düzenleme konularak 4 takım hakkı verilmişken..Bize 4 takım hakkı vermeleri düşünülemez...İşin gerçeği budur ..Bu yüzden wild carddan falan bahsetmiyor Sayın Özyer...Bence kendilerine de söylenmiştir bu durum...Hiç kimse alamayacak muhabbetine çevirerek işi gaz alıyorlar...Nasılsa herşey unutuluyor bu ülkede 2 ay önce verilen demeçmi unutulmayacak...
Şu işleri fazla dallandırıp budaklandırmadan nezaket ziyareti yapıyoruz deseler, reklam etmeden biraz gizli kapaklı yapsalar marka değerimiz açısından ve insanların kafasını karıştırmamak açısından çok daha güzel olur...Ama biraz show kısmını sevdiğimiz için çenemizi tutamıyoruz malesef...

İspanya konusunu bilmiyordum saolun.. Bu şov kısmına bende katılıyorum,her hafta ya Özyer ya da Ataman Lisans hakkında açıklamalar yapıyordu,görüşmemiz var vesayre.. Bu işlerin su altından yürütülmesi lazım..

Biz final yaptıktan sonra (şampiyon olamasakta) Zalgris'in şampiyon olması , Armani'nin ve CSKA'nın (VTB'de) final yapması Euroleague şansımızı arttıracak...İlgilenenlere duyurulur...