Top16' nın son haftasına geldik ve özellikle iki takım için çok önemli maçlar söz konusu. Galatasaray ve Lokomotiv Kuban grubun 4. takımı olmak ve çaprazdan Barcelona ile eşleşmek için çabalayacaklar.
Bu doğrultuda Galatasaray' dan Carlos Arroyo, Zoran Erceg, Furkan Aldemir ve Malik Hairston; Kuban' dan ise Mantas Kalnietis, Krunoslav Simon, Derrick Brown ve Richard Hendrix ön plana çıkmaları muhtemel isimler. Benim şahsi fikrim bu oyuncular arasından en az 4-5 oyuncuyu kadroda bulundurmanızda fayda var.
Konuyu biraz daha açarsak; Arroyo, Aldemir (Bonsu' nun olmayacağını ön görerek yazıyorum.), Hendrix ve Brown bu haftanın bankoları olacaktır diye düşünüyorum.
Diğer grupta ise; derbi maçı olmasını bir kenara bıraksak bile Real Madrid' den kaçmak isteyecek Olympiacos ve Panathinaikos maçı nefesleri keseceğe benziyor. Kendi sahasında oynayacak olan Olympiacos' da Vassilis Spanoulis, Matt Lojevski ve Bryant Dunston; Panathinaikos' da ise geçen haftanın MVP' si Dimitris Diamantidis, Jonas Maciulis göze çarpıyorlar. Panathinaikos' da Stephane Lasme ile James Gist arasında kaldığımı da belirtmek isterim.
Son haftaya girerken çoğu takımın yerini belli olması, çeşitli rotasyonları da beraberinde getirecektir. Kısacası diğer takımlardaki oyuncular için kesin bir fikir üretmek kolay değil.