Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

Bugün Guduric'ten sonra Pierre ve Larkin de sakatlanmış maalesef. Bir yazı yazmak şart oldu. Ben genel bir yazı yazdım. Dileyene yollayabilirim. İletirseniz sizde yollayabilirsiniz. 4 değişiklik olması lazım bu hafta da yoksa sıkıntı yaşarız.
 
Kimse yazmıyor valla. Bu dönemlerde insanlar kopuyor maalesef. Ama kopmamak lazım. Ben devam ediyorum. Devam edenlerle grubumuz var tartışıyoruz. Ama Forumda şimdilik ses yok.
 
Anıl Bey'in dediği gibi ben de bazı kişisel problemlerimden dolayı pek alakadar olamadım oyunla. Arada bir sakat olan oyuncuları çıkardım sadece. Ne hikmetse ilk 500-1000 e falan girdiğim haftalar olmuş, gayet iyi işler yapmışım, yüksek puanlar toplamışım, tepelere kadar tırmanmışım. Hem özel hayat hem de iş hayatı derken oyun biraz boşta kaldı. Açıkçası bu sebeplerden ötürü pek zevk de almıyorum oyundan. Ama matematiksel bir oyun tabi, aldığım (yüksek) puanlar geçerli oluyor neticede.
 
Biraz Ekşi Sözlük tadında bir ilk cümle olacak ama Jan Vesely'in içimden geçtiği oyundur kendisi. Arkadaşlarımızla oluşturduğum bir lig var, 4 kişiyiz 2 GS'li 2 FB'li var ligde. FB'li elemanlar tahmin edebileceğiniz üzere Jan Vesely'i kadrolarında barındırıyorlar. O kadar sinir bozucu bir oyuncu ki. Saha içerisinde zaten nefret ediyorum kendisinden ama bu fantezi ligine olan etkisini gördükçe daha da nefret ediyorum.

Bu hafta salı-çarşamba günkü maçlarda başından sonuna önde götürdüğüm eşleşmenin son 2 saatinde Armani Milano-Fenerbahçe maçında gösterdiği performansla birlikte 40 sayılık avantajımı hiç etti. Ligde bu sonuçla 7. maçta 5. yenilgimi alıp son sıraya demir attım. Şimdi diğer arkadaşımla oynayacağım ve onda da bu Çekya uyruklu oyuncu var. Tüm oyuncularım iyi katkı yapsa bile bu oyuncuyu aşamıyorum. Üstelik, maç sonunda grupta dönen trash talk da cabası :D. İşin şakası tabii, zevki orada zaten de sırf Vesely ile maç kaybedince insanın siniri bozulmuyor değil.

Kadrom da şu şekilde: Shane Larkin (kaptan), Gabe Iffe Lundberg (CSKA'daki ilk EuroLeague maçında iyi oynamıştı, bu hafta da iyiydi ama Efes'ten fark yediler. Çıkarırım muhtemelen), Shavon Shields, Alec Peters, Tonye Jekiri (Sertaç'ı alacağım yerine), Thomas Walkup, James Anderson, Rokas Jokubaitis.
 
Dün Efes şov vardı ama bu Larkin için geçerli değil. En iyi takımımda son anda kaptan yaptım. Micic çok iy getirdi 31.9. Baldwin çok iyiydi. Ama alan yoktur pek fazla sanırım.
Hezonja aldım bazı takımlarıma, ama müthiş bir Lucic savunması vardı karşısında. 13 yapabildi sadece. Sertaç'da almıştım bir takımıma sadece 0.85 fiyatı vardı epey getirdi. Piyango oldu. Tavares'lerin hepsinden çıkmıştım. Faul problemine girse de, 20,9 getirdi. Tavares yerine, Vesely'yi tekrar aldım. Ondan 20 bekliyorum şimdi inşallah patlamaz. Geçen maçta çıktık 35 getirdi hata ettik.
 
Herkese merhabalar bu sene hem oyun içinde yaşamış olduğum aksaklıklar hem de biraz yoğunluktan oyuna yeteri kadar zaman ayıramadığım için erken koptum.Özellikle sene başında takımlarda covid vakalarının çok olması nedeniyle çoğu zaman 1-2 oyuncu eksik puan aldık ve bu da sanırım oyundan kopardı herkesi.
Her ne kadar oyundan erken kopsam da geçen senelerde olduğu gibi oyuncu analizlerinde yine başarılı olduğumu düşünüyorum :) Geçen senelerde Bitadze-Derrick Williams-Rochestie vs güzel tahminlerim olmuştu bu sene de fantasy için sürpriz yapabilecek oyuncunun Baldwin olacağını belirtmiştim ve nitekim de yanıltmadı gibi gerçekten özellikle bazı haftalar belirleyici oyuncu oldu bence.
 
Bu hafta Larkin şüpheli. Lig maçında sakatlığı vardı. Oynar mı belli değil. Çıkılır mı belli değil. yarın olduğu için maç öğrenemiycez. Shved deplasmanlarda oynamıyor. Ondan çıkıcam. 2 değişiklik gitti. Geriye 1 hak kalıyor. Nasıl olacak bilmiyorum.
 
Buraya yazmadığım haftalar boyunca şanssızlığın ötesinde haftalar geçirdim,bahsetmeye gerek bile duymadım ama Larkin oynamazsa severler böyle işi diyeceğim

Bu Larkin daha öncede lig maçında sakatlanmıştı,riske girmeyip çıkarmıştım ama EL maçında oynamıştı şimdi bu hafta onu alıp kaptan yaptım bu sefer oynamazsa sinir olurum.

Oyunda iddiam kalmadı,yinede öylesine oynuyorum bu arada
 
Son düzenleme:
Benim asıl çekincem Larkin olmadığında ve bütün yük Micic'e kaldığında Micic afallıyor. Bütün takımlarıma aldım, son 3-4 maçındaki oyununu oynamazsa baya sinir olurum. Eski takımına karşı oynaması umarım ek motivasyon getirir.
 

Üst