Euroleague Fantasy Challenge 2024-2025

Ben de klasikte her zamanki gibi as kadroya yüklenerek takım oluşturdum. Maçlar başlamaya yakın ''dengeli kadro'' kurma hevesi geldi ama en azından ilk hafta yüksek puan alıp öyle değiştireyim taktiğimi dedim. Ve yıllardır olduğu gibi ilk hafta düşük puan topladım. Geçen sene de 80-90 ile başlamıştım diye hatırlıyorum. Tabii bu haftaki sonuçlarda Vezenkov - Fournier ikilisi başta olmak üzere sürprizlerin de payı çok büyük.
Az önce ''dengeli kredi dağıtımı'' ile dengeli kadroya geçtim ilk defa. Bu sefer yedeklerden de katkı almak üzere bir planlama yaptım. Bakalım sonuçları ne olacak...

Draftta kadroma 2. sırada seçtiğim Nwora berbat girdi sezona. Dün Fenere karşı -2 PIR yaptı. Geçen Bologna maçında da 0 filan yaptı sanırım. 2. sıradan seçmem skandal oldu. Takımımı çok zayıflattı. Umarım Efese ve eurolige alışır da şutları girmeye başlar. Bu maçta 0/6 üçlük attı. Biraz şutlarına çalış be adam. Mahcup etme bizi.

Marjanovic, Vesely, Birch, Ömer Faruk, Clyburn vs. birçok sıkıntılı adamın kredisi tavanlarda dolanırken; Kendrick Nunn, Codi Miller, Oturu gibi adamların kredileri neden daha düşük ? Üstelik yazdığım adamlara ek , sakat olan adamların da kredileri hala yüksek. Oyun belli ki bu salaklığını bu sezon da değiştirmeyecek. Çok saçma sapan bir algoritması var.

2. hafta geride kaldı.

GS Basket ligimizde sıralama şöyle:

1- alex de souza- Ayhan Bozdeniz @Ayhan

2-Marcel- Arda Ezer @Arda Ezer

3-ObiWan- Ayhan Bozdeniz

4-ETKİN KONTROL- Özgür Yüksel

5-77 Hertz- Baran Gungor Ozkan

ilk 2 hafta itibariyle zirvedeki takımları tebrik ederim.

Benim klasik / draft performansları siyahla beyaz kadar zıt gidiyor bu sezon. Hele ki geçen sezonlara kıyasla baya değişti roller. İlk 2-3 hafta hep kötü yapıyordum klasikte ama bu sezon toparlayamayacağım gibi...

H2H ligimize gelecek olursak;

Bayram 142-99 Deco male ist

KaiNaN 117-110 Yoda

Club De La Dardanelles 82-103 Forziga

Istanbul LIONS 72- 129 Petse

easports 149-167 HakanTürk1

LionBasket1905 118-143 ObiWan

YILMAZ BC 115-111 Keramet Gücü

Leande 125-119 Dynaforce

_MS 86-117 ARdaQue

Çok çekişmeli maçlar oldu. Ayhan Bozdeniz, Mehmet Yılmaz ve Umit Berk zirvedeler. 6 takım 2-0 durumda. Herkese başarılar dileriz.

İlk hafta garanti olsun diye Real'in koçunu almıştım,kaybettiler.

İkinci hafta Ergin hocayı aldım,garip şekilde kazandılar,ben alınca kaybetmeleri gerekiyordu.Neyse ki çift maç haftasında Pao üst üste iki maç kaybetti ve her şey normale döndü.

Ataman'dan şimdilik vazgeçmeyi düşünmüyorum.

Marjanovic gibi adamların 14.5 kredi olduğu yerde, Nunn, Saben Lee gibi oyuncuların 12-13 arasında kalması oyunun aptal algoritmasına bir örnek. Şu saçmalıkları artık çözseler ya da çözmek isteseler keşke...

Biraz gecikmeli de olsa yazıyorum. H2h ligimize bir bakalım son raund durumuna göre:

Petse 155-64 Bayram

HakanTürk1 145- 154 Forziga

ObiWan 107-174 Yoda

Keramet Gücü 157-84 deco male ist

Dynaforce 123-87 KaiNaN

ARdaQue 105- 152 Club De La Dardanelles

_MS 130- 34 Istanbul LIONS

Leande 131-138 easports

YILMAZ BC 185-78 LionBasket1905

H2h grubunda sıralama:

1) YILMAZ BC - Mehmet Yılmaz 5G 0M
2) Petse - Umit Berk 5G 0M
3) forziga- Oguzhan Günebakan 5G 0M
4)ObiWan- Ayhan Bozdeniz 4G 1M
5) Keramet Gücü- Hüseyin Ertürk 4G 1M

77 takımlı GS Basket Klasik ligindeki sıralamamız ise :

1) YILMAZ BC - Mehmet Yılmaz 735 puan
2) Yoda- Bayca Oral 735 puan
3) Keep on Rising- Anıl Demirbaş 731 puan
4) Obeyourwifi- Anıl Demirbaş 724 puan
5) Paul Atreides- Bayca Oral 723 puan

Herkese teşekkür ederiz. Heyecana devam. Bu hafta çift maç haftası kadrolarınızı kurmayı unutmayın. Geçen hafta da sınırsız değişim vardı. Bana baya yaradı. Draft grubunda maalesef talihsiz sakatlıklar yaşadım. Tyrique ve Larkin sakatlandılar. Daha önce de Nedo ve Calathes sakatlanmıstı. Bakalım sonumuz hayrolsun.

Eyvallah abi ama bazı arkadaşlar ısrarla verimsiz oynayınca geriye düşüyoruz. Klasikte de berbat başlangıçtan sonra tutunmaya çalışıyoruz. Bakalım nasıl çıkış yolu bulacağız...