Asıl öne çıkması beklenen oyuncuların pek varlık gösteremediği bir maçı güle oynaya kazanmak mutluluk verici açıkçası. Belki ilk yarı skor olarak kafa kafayaydı ancak galibiyetin geleceği apaçık belliydi..
Maçın adamı kuşkusuz Jamon Lucas Gordon.. İkinci yarıda her yönden domine etti maçı, takıma oldukça iyi bir oyuncu kazandırılmış gibi görünüyor.. Hücumu zayıf mı diyorduk, en azından şu maç gerektiğinde hücum açısından sorumluluk alabilme potansiyelini gösterdi bizlere... Onun dışında öne en çok çıkan isimler Luksa Andric, Ender Arslan ve Furkan Aldemir'di.. İlk yarıda skor olarak ayakta kalmamızı sağlayan Andric'ti zaten, Furkan ve Ender de 2. yarı maçın kopmasını sağlayan önemli faktörlerdendi.. Tutku'nun da asistlerini es geçmemek gerek..
Lakovic-Songaila-Cevher-Shumpert dörtlüsünden pek verim alamadık bu maç. Kalan 2 günde bu isimlerin en az 2sinden önemli ölçüde verim almamız gerek. Bu isimler içinde dikkatimi çeken Shumpert'in 3 numara oynamayı unutmuş gibi hiçbir şekilde kafasını kaldırıp çembere bakmamasıydı. Baya garibime gitti bu durum, umarım sadece bu maça özgüdür.. Lakovic'in eksikliği pek sırıtmadı zaten, diğer 3 guardımız oldukça iyi performans verdi. Zaten 4 guardın birden maksimum verim vermesi pek olasılık dahilinde değil.. Cevher de oldukça az süre aldı bu maçta.. Tabi şunu unutmamalıyız ki bilindiği üzere 3 gün üst üste maç yapılacağı için Oktay hocanın kafasında da bi süre dağılımı, rotasyon vardır. Bu maç en büyük beklenti içinde olunan oyuncuların aktif şekilde dinlenmiş olduğunu düşünüyorum, kalan 2 günde inşallah onlar da ağırlıklarını koyacaktır..
Shipp konusunda ise, geçen seneden hiçbir farkı yok. Sayı atmak dışında her işi yapıyor, savunmada ribaundlarda oldukça konsantre. Ama kafasını geçen sene olduğu gibi pek kaldırmıyor, çemberle pek alakası yok.. Oktay hoca için özel bir oyunu olduğu gerçek, bugün en fazla süre alan isimdi.. Sezon başında gitse de kalsa da pek üzülmedim açıkçası, düşüncelerim hala aynı.. En büyük temennim, şutunu umarım biraz da olsa geliştirir..
PAOK'ta ise hikayesini bilmiyordum, Martynas Andriuskevicius'un yaşadığı şanssızlığı duyunca oldukça üzüldüm. Hakikaten adamın basketbol kariyeri bitmiş resmen, hiçbir halta yaramıyor 2.18lik bir boy avantajı olmasına rağmen... PAOK'un maçta kafa kafaya kaldıkları bölümlerde de bunun nedeni bireysel oyuncuların gününde olup sorumluluk almalarıydı, tabi bu şekilde maçın sonunu getiremediler..
Artık 2. gündeki rakibimizi bekliyoruz.. Ben bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Umarım Rytas - Cibona maçında Cibona sürprizi çıkar veyahut oldukça yorarlar Rytas'ı.. Şartlar ne olursa olsun evsahibi ile oynamak zor olacak, ki muhtemelen o kritik maçta tribünleri de bir zahmet fullerler..
Takımımıza yarınki maçta şimdiden başarılar...