Rytas'ın kadrodaki oyuncuları zaten herkes bildiği için oyuncu tanıtımına filan gerek yok sanırım uzun uzun yazmayacağım diğer maçlardaki gibi. Asvel'e karşı en çok korktuğum olay 3 numaralarındaki Dijon Thompson'du ki ilk maça göre daha efektif oynadı çünkü onu savunacak sizede 3 numaramız yok kabul edelim bunu. Shumpert da 3 numarada size olarak yeterli olsa da yavaş kalıyor, 2 senedir 4 numarada oynamış bir oyuncunun burada sıkıntı çekmesi de doğal şu an için.
Belki de en sıkıntılı olan bu pozisyonda rakibin ana opsiyonu Jomantas, sadece ceza şutlarını bomboş kaldığında deneyen Jomantas hücumda opsiyon değil normalde. Onun şutlarını riske bile edebiliriz normalde yuzde 25lerde 3'lük atan birisi olur da soktuğu güne denk gelirsek o bizim şanssızlığımız olur artık. Shipp'in diğer oyuncularımıza yardıma gitmesi zaman zaman top çalma denemesi Jomantas oyundayken gerçekleşebilir. Jomantas savunmada çok kilit rol üstlenen bir isim ama yarın Shipp'i tutacağı için Shipp de bizim ana opsiyonumuz olmadığından güzel olacak bu olay bence. Jomantas'ın yedeği Newley de Avustralya'da iyi maçlar çıkarmadı daha sonra burada da az süre aldı ilk 2 maçta beklediğimden ama olur da sıcak gününde olursa hücum anlamında çok tehlikeli biri biliyoruz zaten ligimizden. O formunda değil şu an Newley turnuvada da pek şut denemedi. Seibutis ve Rice içeri yüklendiklerinde Shipp'in yardıma gitmesi yüksek ihtimal bence, ayrıca sıkıntı çekebileceğimiz ribaundlarda da Shipp bu sayede daha faydalı olabilecek.
Bugün 17 top kaybı yapan Rytas 2 maçta 19 top çalan bir takıma sahibiz burada da kendimize avantaj sağlayacağız, çünkü Rytas fazla top çalan bir takım değil muhtemelen yarın bizden 5-6 top kaybı fazla yapacaklardır.
Yarın en çok korktuğum nokta ise ribaundlar ne yazık ki, Roberts,Valanciunas ve Katelynas gibi isimler özellikle hücum ribaundlarında içeriyi çok karıştıran oyuncular, bunlara geçen sene ribaundlarda bize sıkıntı yaşatan Samardziski de eklenince ribaundlarda dezavantajı olabildiğince az yaşamamız gerekiyor. Burada dengeyi sağlarsak maçı da kazanırız zaten bence.
Rakibin kısalarından korktuğum isimler Rice ve Seibutis ki Gordon'un Seibutis'i yeterince yıpratmasını bekliyorum Rice daha büyük tehdit olacak. İçeriyi dağıtıp arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor ya da kendi bitiriyor çok tehlikeli bir isim. Bir de turnuva boyunca çok süre alıp fazla da etkili olamayan bir isim var ki 2 gündür yediğimi 3'lükleri görünce bu oyuncudan korkmamak mümkün değil. Bu tarz adamlar bize de ters gelir genelde inşallah sıcak günü bize denk gelmez, Babrauskas bileği çok düzgün bir isim yarın çok çekiniyorum bu oyuncudan, özellikle alan savunması yaptığımızda riske edeceğimiz son oyuncu sahadaki.
İnşallah maçı kazanıp çıkacağız Euroleague'e, ribaundlarda ezilmezsek ve ev sahibi diye hakemler fazla katletmezse maçı kazanacağımıza da inanıyorum ben.