Euroleague Ön Elemesi 3. Maç | Galatasaray 71 - 63 Lietuvos Rytas

Maç: Galatasaray – Lietuvos Rytas
Salon: Siemens Arena, Vilnius, Litvanya
Tarih: 01.10.2011 Saat: 19:00
Yayın: NTVSPOR (Canlı)
İnternet: www.gsbasket.org (Canlı Anlatım)


Lietuvos Rytas'ın kadrosu ve Buducnost maçı istatistikleri;

AavG-j-CMAAebaz.jpg


Lietuvos Rytas'ın kadrosu ve Cibona maçı istatistikleri;

AavHGs1CMAAaqG9.jpg
 
Yarın artık yıllardır hayalini kurduğumuz Euroleague için son adım.Rakip ev sahibi ama bu baskıyı kaldıracak oyuncu sayımız çok o yüzden dert etmiyorum.Yarın Mahmutinin Aslanlarını izleyemeyeceğim,aynı saatte Ankarada tribünde olacağım ama inanıyorum ki Euroleague e biz gideceğiz.
 
Yarın ki maç çok zor olcak bunu hepimiz biliyoruz.Bugun hem songaila hem Lakovic yoruldu.Rytas'dada Rice 32 dk ile en çok süre alan oyuncuydu.Ayrıca Rytas 44-19 üstünlük sağladı bugun ribaunlarda.Cibona'nın aldığı savunma ribaundunun 2 katı kadar hucum ribaundu aldılar.Bizde bugun ribaunlarda küçük çapta bir sıkıntı yaşadık inşallah başımıza bela olmaz .Yarın Furkan ve Andric e büyük işe düşüyo karşılarında Valancuınas ve Roberts olcak. Türkiyeden tanıdık oyuncular var Rytas kadrosunda.Sebuitis - Samardski geçen sene Olin Edirne başımıza bela olmuşlardı 2 sinide dikkat edilmeli ayrıca yine türkiyede oynamış Brad Newley ve Eski Efesli Roberts var.Bu 2 oyuncudan pek fazla çekinmiyorum.İlk beşleri çoğunlukla Rice - Sebiutis , Dilys , Valanciunas , Samardszki.
 
Savunma ribaundlarında sıkıntı yaşamazsak güle oynaya alırız maçı

Ama biz dün akşamki, Rytas da Cibona maçındaki performans ile oynarsa sıkıntı

Allah yardımcımız olsun
 
Bu Samardiski geçen sene iyi bir ribaund ve blok istatistiği yakalamıştı yanılmıyorsam. Uzunlarımızın yeterli olup olmadığı sorusuna nokta koyabileceğimiz bir maç bekliyor bizi. Öte yandan Oktay Hoca'nın takımının son topa kadar mücadeleyi bırakmayacağına inancımız tam. Seyirci baskısını da kaldırabilecek kadar tecrübeli oyuncularımız mevcut kadroda.
 
Rytas'ın kadrodaki oyuncuları zaten herkes bildiği için oyuncu tanıtımına filan gerek yok sanırım uzun uzun yazmayacağım diğer maçlardaki gibi. Asvel'e karşı en çok korktuğum olay 3 numaralarındaki Dijon Thompson'du ki ilk maça göre daha efektif oynadı çünkü onu savunacak sizede 3 numaramız yok kabul edelim bunu. Shumpert da 3 numarada size olarak yeterli olsa da yavaş kalıyor, 2 senedir 4 numarada oynamış bir oyuncunun burada sıkıntı çekmesi de doğal şu an için.

Belki de en sıkıntılı olan bu pozisyonda rakibin ana opsiyonu Jomantas, sadece ceza şutlarını bomboş kaldığında deneyen Jomantas hücumda opsiyon değil normalde. Onun şutlarını riske bile edebiliriz normalde yuzde 25lerde 3'lük atan birisi olur da soktuğu güne denk gelirsek o bizim şanssızlığımız olur artık. Shipp'in diğer oyuncularımıza yardıma gitmesi zaman zaman top çalma denemesi Jomantas oyundayken gerçekleşebilir. Jomantas savunmada çok kilit rol üstlenen bir isim ama yarın Shipp'i tutacağı için Shipp de bizim ana opsiyonumuz olmadığından güzel olacak bu olay bence. Jomantas'ın yedeği Newley de Avustralya'da iyi maçlar çıkarmadı daha sonra burada da az süre aldı ilk 2 maçta beklediğimden ama olur da sıcak gününde olursa hücum anlamında çok tehlikeli biri biliyoruz zaten ligimizden. O formunda değil şu an Newley turnuvada da pek şut denemedi. Seibutis ve Rice içeri yüklendiklerinde Shipp'in yardıma gitmesi yüksek ihtimal bence, ayrıca sıkıntı çekebileceğimiz ribaundlarda da Shipp bu sayede daha faydalı olabilecek.

Bugün 17 top kaybı yapan Rytas 2 maçta 19 top çalan bir takıma sahibiz burada da kendimize avantaj sağlayacağız, çünkü Rytas fazla top çalan bir takım değil muhtemelen yarın bizden 5-6 top kaybı fazla yapacaklardır.

Yarın en çok korktuğum nokta ise ribaundlar ne yazık ki, Roberts,Valanciunas ve Katelynas gibi isimler özellikle hücum ribaundlarında içeriyi çok karıştıran oyuncular, bunlara geçen sene ribaundlarda bize sıkıntı yaşatan Samardziski de eklenince ribaundlarda dezavantajı olabildiğince az yaşamamız gerekiyor. Burada dengeyi sağlarsak maçı da kazanırız zaten bence.

Rakibin kısalarından korktuğum isimler Rice ve Seibutis ki Gordon'un Seibutis'i yeterince yıpratmasını bekliyorum Rice daha büyük tehdit olacak. İçeriyi dağıtıp arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor ya da kendi bitiriyor çok tehlikeli bir isim. Bir de turnuva boyunca çok süre alıp fazla da etkili olamayan bir isim var ki 2 gündür yediğimi 3'lükleri görünce bu oyuncudan korkmamak mümkün değil. Bu tarz adamlar bize de ters gelir genelde inşallah sıcak günü bize denk gelmez, Babrauskas bileği çok düzgün bir isim yarın çok çekiniyorum bu oyuncudan, özellikle alan savunması yaptığımızda riske edeceğimiz son oyuncu sahadaki.

İnşallah maçı kazanıp çıkacağız Euroleague'e, ribaundlarda ezilmezsek ve ev sahibi diye hakemler fazla katletmezse maçı kazanacağımıza da inanıyorum ben.
 
2-3 sene öncesine kadar bizim için bir hayaldi ama şimdi sadece 1 maç uzaklıkta. Nolursa olsun çıkıp aslanlar gibi oynayıp alalım şu maçı.
 
Asvel maçında Lakovic'ten etkili bir performans bekliyordum,Rytas maçında Andric'ten etkili bir performans bekliyorum,kadromuza güveniyorum,kalite ve güç açısından endişem yok,iyi savunma yapalım,mücadele edelim,sonuç olarak kazanalım.Dualarım takımla ...
 
bence artık kiminle oynadığımızın
nerede oynadığımızın bir önemli yok
karşımızda kobi li lakers de olsa elimizde geleni yapacağız
yenilsekde helal olsun aslanlarımıza diyeceğiz
yıllardır hayalini kurduğumuz bir sahnede olmamız için tek maç var
yüreğinizi ortaya koyun ve alın maçı
yenilsenizde
yensenizde sizinle gurur duyuyoruz...
 
Ribaund ve seyirci dezavantajımız var, bugünkü gibi 3lük atarsak kazanırız diye düşünüyorum. Dış adamlarımız umarım gününde olur. Ve olur da ribaundları dengede götürürsek zaten güle oynaya zafere ulaşırız... Favorinin biz olmadığı gerçek ancak Allah'ın izinyle bu kadar yaklaşmışken Euroleague vizesini alacağız. Aslanlarımıza şimdiden başarılar..
 
çok çook uzun zamandır sportif açıdan böylesine bir heyecan yaşamamışdık.basketbol tarihimizin en önemli maçlarından birini oynıycaz. kadro kalitesi olarak bakdıgımızda asla bizim ayarımızda değil rakip. ancak euroleauge tecrübesi yaşamış olmaları mental açıdan, kendi sahalarında oynamaları dış etkenler açısından( en çokda hakemler), hucum ribauntlarıda maçın teknik boyutu açısından bize göre avantajları.
ne bugün ilk 2 periyoddaki kadar kötü savunma yaparız ne de bugunkü kadar yüksek yüzdeli 3 lük sokarız. skorun düşük seyredecegi,son dakikalara kadar kafa kafaya gidecek bir maç bekliyorum. neticeyi ufak nüanslar belirleyecekdir. umarım bu nüanslar hakemler olmaz. Allah yardımcımız olsun...
 
Furkan bu maçta daha fazla süre almalı,ribaunt sıkıntımızı gidermek için bunu yapmak gerekir.Rakibe sürekli hücum ribauntu vererek,tekrar hücum yapma şansı vermezsek favori biziz.Kadro kalitemizde var,tecrübemizde var,Lakovic,Songaila,Ender,Lucas gibi oyuncuların bu tür maçlar için yeterince tecrübesi var,onların seyirci avantajı var ama biz seyirciyide susturacak bir performans gösterebiliriz,pota altında ezilmeyelim gerisi gelir zaten.
 
Rytas'ın en önemli silahı Tyrese Rice. Oyunun kontrolünü çok iyi elinde tutuyor ve savunma boşluklarından çok iyi faydalanıp delici özellğini kullanıp direk potaya gidebiliyor. Birebirde çok etkili, hızlı ve durdurulması zor. Kısalarımızın ona ciddi baskı yapması gerekiyor ve bana göre Jaka kesinlikle onu almamalı. Rice' ı savunacak isim Gordon olmalıdır. Uzunlarımızın yapacağı show-up larda önemli tabi. Ama seri bir oyuncu olduğu için aralardan çok çabuk hareketlenebilir dikkat etmek lazım. Onun oynamadığı dakikalardaki bu muhtemelen az olacaktır, Jeretin oldukça top kaybı yapmaya meyilli bir oyuncu.

Seibutisi artık hepimiz tanıyoruz. Edirnedeki performansından sonra göze iyice göze batan bir oyuncu oldu. Pivotları Jonas Valanciunas bu sene NBA de draft edildi ama tecrübe eksikliği var. Efesten tanıdığımız Lawrence Roberts ve yine eski Beşiktaşlı Brad Newley ise takımın önemli parçalarından. Samardziskiyi de unutmamak lazım tabi.

Uzun yıllardır izlediğimiz ve Fenerbahçe' nin Ülker sayesinde bir anda hazıra konup kendini bulduğu bu arenaya inşallah bileğimizin gücüyle kalabiliriz. Rakip evsahibi olması nedeniyle bir adım önde gibi görünsede her zamanki savaşan ve savunma ağırlıklı oyunumuzu oynayabilirsek bu dezavantajı ortadan kaldırabiliriz. Heyecanla bekliyoruz.

Saygılar.
 
Cibona maçını izledim gerçekten çok zor bir maç bizi bekliyor bugün ilk 2 güne pek benzemiyecek gibi duruyor.Katelynas içeriden dışarından iyi atıyor ribaund alıyor dikkat etmemiz lazım.Dün Newley biraz durgundu ama gününde olunca neler yapabileceğini BJK'dan biliyoruz.Uzun rotasyonları gayet iyi.Asvel maçındaki oyuna ek olarak ribaund konusunda çok daha dikkatli olursak şansları %50-%50 hale getirebiliriz.Umarım her şey yolunda gider ve söke söke Euroleague hakkını elde ederiz.
 
Rytas'ın kadrosunda Valanciunas'ı görünce aklıma hemen Enes Kanter geldi.Bugün Furkan'da bi Enes performası bekliyoruz.Euroleague kalmasakta seneye bi daha denebiliriz.Mahmudi ile gelen bu takım illa bi sene Euroleague oynayacak.Ya bu sene ya önümüzdeki senelerde
 
Yalnız adamlar oturarak izliyor maçı ben daha ateşli bir taraftarları var sanıyordum bence o kadar da fazla baskı oluşturamayacaklar
 
Bu maçta hücum ribaundlarına bütün takım konstantre olmalıyız.Savunması iyi sayılmaz ama hücumu çok iyi bir takım.Sert savunmayla onları yıpratmamız gerek.Kısalara ne kadar iyi baskı yaparsak (dün 3-4 periyottaki gibi ) uzunlar kendi başlarına hareket etmeye başlayacaktır.Burda Tyrese Rice'ın savunması çok önemli.Bence Jamon Lucas ve Shipp tutmalı Rice'ı.

Başarılar YENİLMEZ ARMADA !
 
Bırısı Rytasın kadrosunu yazabılırmı buraya bırde bu rytasın taraftarları ateşlımıdır?
Maca gelınce rıbaundan canımız yanabılır ... Ama seyırcının dezavantaj olaucagını dusunmem tabı kı asvel ve paok macına gore etkısı olabılır ama nıce zaferler kazandık bız 10.000 seyırcı karşısında....
SALDIR YENİLMEZ ARMADA !!
 

Üst