Euroleague Taraftar Turları

Arda Ezer

ARdaQue
Galatasaray Resmi Sitesi' nden alıntıdır.

Galatasaray.Org' Alıntı:
Taraftar ve Takım Birlikte Euroleague Yolunda

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın Turkish Airlines Euroleague normal sezon grup aşamasında oynayacağı deplasman maçlarını yerinde takip etmeleri ve bu tarihi olaya tanıklık yapmaları için, Galatasaray Spor Kulübü ve 1481 I&O işbirliği çerçevesinde taraftarlarımıza seyahat organizasyonu düzenleniyor.

Organizasyon ilk olarak, takımımızın Gdynia'da, Polonya'dan Asseco Prokom karşısına 19 Ekim Çarşamba saat 20.45'te çıkacağı Euroleague D Grubu birinci maçında gerçekleşecek.

İrtibat için telefon: 0212 261 39 39

Program:

18.10.2011 Salı
Atatürk Havaalanı dış hatlar 1481 I&O Galatasaray kontuarı önünde saat 10.00’da yetkililerle buluşma. Bilet, bagaj işlemlerinden sonra Gdansk’a Türk Hava Yolları TK 3041 özel seferi ile saat 11.50’de hareket. Varışı takiben havaalanından otelinize transfer ve serbest zaman.

19.10.2011 Çarşamba
Kahvaltı sonrası serbest zaman. Saat 20.45’te başlayacak maç için saat 19.30’da otelden salona hareket. Maç sonrası havaalanına transfer ve TK 3042 sefer numaralı THY özel uçağı ile İstanbul’a hareket. Varış saatimiz 03.50.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler
• Türk Hava Yolları özel seferi ile İstanbul /Gdansk /İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti, (Eco)
• Havaalanı vergileri
• 1 gece oda kahvaltı otel konaklaması
• Alan – otel – alan transferleri
• Maç transferleri
• Maç biletleri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
• Her türlü özel harcamalar
• Öğlen ve akşam yemekleri

Radisson Blu Otel veya benzeri
İki kişilik oda kişi başı : 950.-Euro
Tek kişilik oda : 990.-Euro

Olay güzel ama maalesef ki ücretlendirme stratejisi koca bir fiyasko.

Bu nedir ya; extralar hariç (Sadece kişisel harcalamalar değil, öğle ve akşam yemekleri bile extra) bir gün konaklamalı Polonya 2500 TL fiyata geliyor.

Burada olay taraftarla bütünleşerek taraftarla beraber olmak mıdır, yoksa tur dan gelir elde etmek midir anlayamıyorum açıkçası ...

Twitter'da da muhabbetini yaptık. Özellikle İspanya ve İtalya deplasmanları mütevazi konaklama seçenekleriyle neredeyse yarı fiyatına getirilebilir.

Hazır geçerli schengen vizem varken bu maça gitmeyi isterdim ama taraftar turunu 1000 € gibi fahiş bir fiyatla satışa sunmak akıl almaz bir olay.

Şu an itibariyle 3-4 gün kala münferit uçak rezervasyonu yapmak pek tabi ki yüksek fiyatlara gelecektir. (Hatta sanırım direk İstanbul-Gdansk uçuşu yok ve Varşova' ya uçup sonradan bir şekilde araba kiralayarak v.b. kuzeye Baltık Denizi kıyısındaki Gdansk şehrine gidilmesi gerekiyor.)

Kısacası şu andan sonra kişi tur dan bağımsız ulaşımı ve konaklamayı v.b. ayarlamak istese bile 1200 TL gibi bir fiyata Varşova' ya gidiş-dönüş uçabiliyor. Varşova' dan Gdansk şehrine araba kiralayıp gitmek v.b. pek tabi ki yorgunluk ama turların cazipliği zaten bu eziyeti minimuma indirip ayrıca da en minimum ücrete seyahati gercekleştirmektir.

Kısacası maalesef ki her ne kadar düşünce güzel olsa da bu tur organizasyonunda maddi olarak sınıfta kalınmıştır. Taraftara hitap etmek adına en fazla 500 € civarında (hatta bence daha bile düşük olmalı) bir ücretlendirme ile insanların karşısına çıkılması gerekirdi. Bu nedir ya ...
Yok zaten kar marjı az, daha uygun fiyatı çıkaramadık diyorlarsa da kusura bakmasınlar ama o zaman turizm şirketi bu işi yapmasın bıraksın. Turizm firmalarının işi en uygun fiyatla en eziyetsiz şekilde seyahat ettirmektir. Zaten başka türlü de organize ettikleri tur ları satmaları mümkün değildir.

Bu Avrupa deplasmanı konularında taraftar için günü birlik tur düzenlemek söz konusu olabilir mi? Mesela İstanbul dan sabah kalkan uçak maçtan sonra dönse; katılan taraftar sayısının artmasıyla çok daha ekonomik olmaz mı.

6 ay boyunca Polonya -Wroclaw şehrinde Erasmus yapmış biri olarak,1000 euroya git gel bir gün otelde kal olayını resmen soygunculuk olarak nitelendiriyorum.Polonya'ya gitmek isteyenlere yol haritaları konusunda her şekilde yardımcı olabilirim.Bu işi 400-500 euroya hem de 3-4 günlük inanılmaz tur ve eğlence opsiyonlu çıkarabileceğinizi buradan garanti ediyorum.

Şahsen benim de vizem var Schengen ama 5 Kasım'da başlayacak ve kurban bayramında Polonya'da olacağım.O yüzden keşke zamanlar uyuşabilseydi diyorum ve şunu da ekliyorum.10 gün boyunca Polonya'da kalacağım,gidiş dönüş Lot Airlines uçak biletim var ve vizede dahil harcadığım-harcayacağım toplam para 1000 euro,hem de en güzel yerlerde kalarak,en güzel yerlere giderek.

Bu pakete dahil olmak ne kadar paran olursa olsun saçmalıktan başka birşey değil..

Bu arada Arda Abi evet Gdansk'a direk uçuş yok,hatta Polonya'ya Varşova'dan başka bir yere daha direkt uçuş yok.Varşova'dan Lot Airlines ile aktarma yapılacaktır muhtemelen.Mesela hemen şöyle bir seçenek sunayım size.Buradan 18'inde Berlin'e gidiyorsunuz ve 20'sinde de İstanbul'a dönüyorsunuz yine Berlin'den(Biletleri şimdi kontrol ettim 600 tl Pegasus ile).Berlin'den trene biniyorsunuz Hauptbahnhof'tan(gidiş dönüş bilet 50 euroya alınır maksimum)Polonya'nın Poznan şehrine ve yolculuk 2 saat sürer.Poznan'dan da 30 euroya gidiş dönüş yine trene binilir Gdansk'a,toplam 6 buçuk saat bir yolculuk da öyle var ve toplam 11 saatlik bir yolculukla yorucu da olsa Gdansk'a varılır.Ama bu yolculuk aynı zamanda keyifli bir yolculuktur.330 euroya 11 saat gidiş-11 saat geliş 3 günlük bir tatil ayarlaması yaptım yolculuk açısından.Gdansk'da nerede kalınır ne yapılır diyorsanız da şunu derim.Gdansk'da arkadaşımda kalmıştım,o yüzden net bir bilgi veremem ama Polomya o kadar ucuz bir ülke ki şehrin merkezinde ve her yere çok yakın,temiz,çok iyi bir otelde ama çok iyi bir otelde 2 kişilik odada tek kişilik fiyat asla 50-60 tl yi geçmez.(Radisson SAS kalitesinde oteller)Booking.com'dan araştırılabilir.

Yeme-içme de İstanbul'un yarısıdır.Bir günde çok kaliteli yerlerde yenecek yemeklerin üç öğünde 30-40 lirayı geçmesi imkansızdır.Hiç olmadı McDonalds'da menüler 5-6 Tl desem kendimi ifade etmiş olabilir sanırım.

Maçtan sonra bir de gece kaçamağı yaparım derseniz Gdansk'da çok güzel gece kulüpleri var ve Polonya'nın en güzel özelliği de bu gece yaşamı inanılmaz güzel ve inanılmaz ucuz.Vodkası inanılmaz meşhur :)

Gitmeye düşünenlere püf noktalardan pm yoluyla yardımcı olabilirim..

Bunun taraftarla beraber gitmek ile alakası yok. 1481' i zengin etmek ve yol masraflarını taraftardan çıkarmak tek hedef. Herşey dahil 499 Euro'ya Polonya turları var 3 günlük. Enayi yerine koymasınlar bir zahmet insanları..

Mutlaka bir Euroleague deplasmanı yapacağım ama bu kesinlikle 1481' in kazıklama politikasıyla olmayacak. Ne yazık ki kulupte buna alet oluyor.

Önder Bey biraz sıkıntılı bir yolculuk olur 1481 organizasyonuna göre ama tüm detaylarla kral gibi 3 günlük bir tur hem de bireysel ayarlanarak 500 euro'ya nasıl getirilebilir,çok net bir şekilde açıkladım sanıyorum.

Hakikaten bu organizasyon soygundan başka hiç birşey değil...

Gayet güzel açıklamışsınız Necati bey, mutlaka çok rahat olmazsınız ama sonuçta salonda maçı izlemek önemli. Taraftar olarak zaten zorluğa alışkınız. 3 yıldız otelde de kalınır sorun değil.

Özel uçak seferi diyor. Bildiğim kadarıyla en küçük uçak 130 kişi alıyor. Kafile 30 kişi olsa uçağın büyük bölümü boş olacak demektir. İyidir boş gitsin uçak, gerek yok uygun fiyat yapıp taraftar götürmeye..

Üstte de yazdığım gibi, Polonya'yı bilmiyorum; ama birçok Doğu Avrupa ülkesinde güzel hosteller var. Hostelworld.com'da yüksek puanlarını ve reviewları görebilirsiniz. Sezon tatil sezonu değil. Sadece Polonya gibi nispeten ucuz bir ülke değil, İspanya ve İtalya da 2-3 günlüğüne yarı fiyatına çıkarılır bu fiyatın.

15-20 gün önceden araştırmaya başlarsanız uygun gidiş ve konaklama seçenekleri bulabilirsiniz. Kulupte bu konuda daha hassas olmalı eğer taraftar götürmek istiyorsa. Fiyat çok uçuk.

Saygılar.

Bence klup ucak parasini Medical parktan rica edip ozel ucakla 150 taraftar goturebilir.Bu ucagin kirasi cok yuksek bir bedel degil.Yada Pegasusla bir kampanya yapabilir.Pegasus taraftari Euroleague e tasiyor gibi sloganlarla.Konaklama olmayacak.Mac oncesi ucuracak mac sonu dondurecek.Konaklama isteyenler icin ayri bir pakette olabilir.1000 kisiden az taraftar olmaz bu sekilde.Pegasus kisi basi 50 dolara ucurur maliyetine.en fazla 100 dolarda konaklama ve mac bileti tutar.150 dolara her yere tur duzenlenebilir.

Litvanyadaki Final8 için ben bu adamları aradım, sadece uçak biletini sat dedim. Öyle bir fiyatları yokmuş, sizi ararız dediler ama aramadılar. Açıkçası boş gidecek bir uçağa böyle fahiş fiyatlar çekerek kimseyi ikna edemezler.

Ayrıca THY ne işe yarıyor çok merak ediyorum. Euroligin ana sponsoru. İnsan bi promosyon yapar bi kampanya düzenler. Sadece bize değil Efes ve Fbü taraftarı da gider belki.

Bu sefer fiyat yazmamışlar. Aradım fakat ilgili kişi yokmuş iletişim bilgilerimi bıraktım geri dönecekler.

[h=1]Taraftar ve Takım Birlikte Euroleague Yolunda[/h]
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın Turkish Airlines Euroleague normal sezon grup aşamasında oynayacağı deplasman maçlarını yerinde takip etmeleri ve bu tarihi olaya tanıklık yapmaları için, Galatasaray Spor Kulübü ve 1481 I&O işbirliği çerçevesinde taraftarlarımıza seyahat organizasyonu düzenleniyor.Organizasyonun ikincisi, takımımızın , Slovenya'dan Olimpija Ljubljana karşısına 9 Kasım Çarşamba saat 20.00'de çıkacağı Euroleague D Grubu dördüncü maçında gerçekleşecek.İrtibat için telefon: 0212 261 39 39Program:Union Olimpija Ljubljana – Galatasaray Medical Park08.11.2011 Salı
Atatürk Havaalanı dış hatlar 1481 I&O Galatasaray kontuarı önünde saat 08.00’de yetkililerle buluşma. Bilet, bagaj işlemlerinden sonra Ljubljana’ya Türk Hava Yolları TK 3083 özel seferi ile saat 10.00’da hareket. Varışı takiben havaalanından otelinize transfer ve serbest zaman.

09.11.2011 Çarşamba
Kahvaltı sonrası serbest zaman. Maç saatine göre otelden salona hareket. Maç sonrası havaalanına transfer ve TK 3084 sefer numaralı THY özel uçağı ile İstanbul’a 23.35 te hareket. Varış saatimiz 02.40.
Ücrete Dahil Olan Hizmetler
• Türk Hava Yolları özel seferi ile İstanbul /Ljubljana /İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti, (Eco)
• Havaalanı vergileri
• 1 gece oda kahvaltı otel konaklaması
• Alan – otel – alan transferleri
• Maç transferleri
• Maç biletleri
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
• Her türlü özel harcamalar
• Öğlen ve akşam yemekleri

O fiyatlarla kendim giderim, bileti ordan alırım..yarı yarıya daha ucuaz giderim....900 euroya 1 hafta maldivlere gidilir.

Ayrıca Barcelona - Real Madrid maçı bile daha ucuza geliyor.

Tur detaylarını mail olarak gönderdiler. Herhalde geçen sefer gelen tepkilerden dolayı resmi sitede fiyat yazmak istemediler.

BW PREMIER SLON HOTEL LJUBLJANA veya benzeri
IKI KISILIK ODADA KISI BASI : 650.-EURO
TEK KISILIK ODA : 700.-EURO

Procom turundan daha uygun olsa da hala olması gerekenin üstünde fiyatlar.