Euroleague Top 16 13. Hafta | Maccabi 81-72 Galatasaray

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague Top 16 E Grubu 13. hafta mücadelesinde Maccabi Tel Aviv'e konuk oluyor.2 Nisan Perşembe günü saat 21:05'te başlayacak olan mücadeleye Menora Mivtachim Arena ev sahipliği yapacak.

Hedef maç olmadığı için kasmaya gerek yok! Hedef maç değil diye diye iki sezon önce 3-4 milyonluk bütçeyle EL mi oynanır diyerek dalga geçtiğimiz BJK dan beter duruma geldik zaten. Bir de Ege yi, Nikolov u filan oynatmayıp Micov un muhteşem oyun zekası ve Ender in ileri düzey oyun kurma becerilerini izlersek tam olur. Alba, Kızılyıldız filan Maccabi yi yenince Maccabi bütçe küçülttü, biz yenilince son EL şampiyonuna yenildik.

Kimse koça filan laf ettiğimi sanmasın, sene sonunda netice gelmeden olumsuz eleştiri yapmam. Problem kendimizle yüzleşemeyişimiz. Ödemeler, doping, formsuzluk vs... hikaye! Sorumluluk alınmaz, hesap sorulmazsa bahaneler hiç bitmeyecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker 2012-2013'te çıtayı öyle bir yere çekti ki onlardan kötü duruma düşmek teknik olarak pek mümkün değil. :)

Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker 2012-2013'te çıtayı öyle bir yere çekti ki onlardan kötü duruma düşmek teknik olarak pek mümkün değil. :)
Öyle :) ama bizde adımızı aralarına yazdırdık..
Euroleague'yi kalıcı hale getirmemiz lazım..Gelecek sene gitmek zor olsa da sonra ki sene kesin orada olmalıyız..
Sakatlık olmadan dönelim bu maçtan kafi..

Herşeye rağmen oynayacağımız her maç, içimdeki galip gelebilme hevesini, umudunu söküp atamıyorum, saflık mıdır nedir bilemedim.

İzlerken acı çekeceğim diğer bir maç.

Carter ve Young için vitrin maçı ama Erceg'in yokluğunda Kerem'e çok yük bindirmemeliyiz. Ah Ege ah, şöyle maçlarda biraz hustle koysan ortaya :/

Nikolov harika oynuyor. Oyun kurucu gibi oynuyor. Asist yapıyor, savunma yapıyor. Şutu düzgün. Biraz Tecrübe kazansa seneye oyun kurucu problemimiz olmaz. Ender'in yerinde birini aldıkmı bal gibi idare ederler.

Ege'nin blokları ve potadan seken toplara çıkışı, bir de Göktürk'ün basket olarak neticelendirdiği şut tekniği çok hoşuma gitti. Sanki bu oyunculara ligde fırsat verilmesi, maslahata medar olabilir.

Görüntümüz maç boyunca mükemmeldi.Muhtemelen aynı galibiyet/mağlubiyet yüzdesiyle bitireceğimiz 2 sezon önceki Beşiktaş bu salonda benzer bir haftada 3. çeyreği 91-35 geride bitirmişti.Şayet robot değil de taraftarsak,basketbolda da kültürün taşınabileceğine inanıyorsak rakamlara değil de sahadaki görüntüye ve ruha odaklanmamız gerekir bir noktadan sonra.İlk yarı bir Vujosevic Partizan'ı vardı adeta sahada. :)
Sezonun geleceğini öngörememekle birlikte Kadın ve Erkek basketbol takımlarımıza sezonun bugüne kadarki her günü için içten teşekkürler.

Terinin son damlasına kadar savaşan oyuncularımıza şükranlarımı sunuyorum.
Nikolov, Ege ve KG'yi çok beğendim.
Emeklerinize sağlık...