Euroleague Top 16 8. Hafta | Zalgiris Kaunas 72-59 Galatasaray

99'daki Euroleague şampiyonluğu ve efsane neslin ardından bilfiil düşüşte olan,2011'deki FBÜ galibiyetleri için şahsen müteşekkir olduğum fakat son 2-3 sezondur belki de Euroleague'in en renksiz takımına evrilen Zalgiris şu anki rakibimiz.Fakat kültürleri var ve gruptan çıkma ümitleri olmasa da kafaca sahada olmayan bizi sürklase edebiliyorlar.
Top 16 ciddi iş.Sırf rakipler ve saha içi sonuçları sizi resimden çıkarabilir.Bana kalırsa her şey yolunda gitseydi dahi ilk 4'e giremezdik.Buna ek olarak hangi gün kimin sahada olacağını,zihinlerin ne düzeyde işin içinde kalabileceğini kestiremiyoruz ve ortaya bu görüntü çıkıyor.
Nikolov ve Ege'yle sahadayız bayadır.20-3'ten 32-21'e getirebildiğimiz için Sinan'a teşekkürler.O bölümde acı ama büyük oynadı.Yeni bir seri de yolda gibi.Görüntü değişmezse grubu,bilhassa deplasmanları zor bitiririz.

Yok abi çok kafam bozuldu gerçekten.Biz ya tamam ya devam maçı olarak bakıyoruz ama oyuncu ve hoca çoktan tamam demiş hale bakılırsa.Kenarda Ender-Sinan'a espiri yapıyor gülüşüyorlar.Sahada iki tane genç..Olmasın demiyorum da bu zamana kadar oynatma gel burda süre ver.Hocanın oyuna müdahalesi bile yok yani.K.bakmasın da oyuncu tokatlamaktansa kenarda bağırıp-çağırmak daha cazip olurdu..Bu Obradovic-İvkovic hataya anında müdahale edip oyuncularına korku salıyor,disiplin sağlıyor bizim koç ise sadece izliyor.Disiplin falan yok bu takımda kurban olarak Göktürk'ü seçtik ama genel resim ortada kimse k.bakmasın şu oyunun ve değişikliklerin izahı yok

Şu macı izlemek yerine bize Besiktas-Liverpool macını izlemeyi tercih ettirenler düsünecek . Böyle sorumsuz ve ruhsuz bir takımı izleyip moralinizi bozmayın .

Zalgiris o kadar sınırlı ki boş turnikeler yiyerek başladığımız çeyreğin ortasında 62-52'yken 4 kez hücum ettik.Fakat bu kadar paspal bir haldeyken iyi niyetli takıma karşı 20'den dönemiyorsunuz.Bazı oyuncular ne atsa sokamayacak bugün.

62 ve 63'te takıldıkları bölümde yaklaşık 10 kez hücum ettik.Pili haklı olarak biten Sinan'la Pocius-Micov ikilisi de bir şey üretemiyorken dönüş şansımız yoktu.10 hücumda birden sayı bulamıyorsak hayıflanmayıp şu ıstırabı unutmak en sağlıklısı.Arroyo-Ender'in Kızılyıldız deplasmanı sonrası en kritik maçlarda ısrarla yokluğu Top 16'nın kaderi oldu.Umarım içeride birkaç galibiyet sıkıştırırız gruba.Üzerinde düşünülecek bir şey kalmadı.

10 sayıya kadar indi ama abuk sabuk hücumlar,top kayıpları yaptık.Adamların 6:44 kala faul hakları doldu çizgiye bile gidemedik doğru düzgün.O kadar basit saçma sapan top kayıpları yaparken koç kenarda mum gibi dikildi.Çık bir bağır,çağır müdahale ya.Ergin hocayı o kadar destekleyip saymama rağmen bugün gördüm ki gerçekten pili bitmiş.Doymuşluk diye birşey vardır.Hoca doymuş bazı şeylere.Şu maçta enerjileri olmayacakta hangi maçta olacak.Hayır hoca Göktürk'ü disiplinsiz diye hırpalıyor ama takıma bakıyorsun düzen yok tertip yok hoca dikili izliyor niye müdahale etmiyor oyuna anında. Ben bunu gerçekten anlamıyorum.Acaba oyuncular maaş konusunda fedakarlık yapıyor diye fazla üzerine mi gitmiyor.Hoca böyle değildi çıkıp bağırır çağırırdı şimdi bütün hatalara göz yumuyor kesinlikle bunun bir sebebi var ama biz öğrenemeyeceğiz galiba..Çok önemli bir maçı prestij maçı gibi oynadık.Bundan sonra bol bol prestij maçı yaparız EL'de.Ekrem Memnun ve takımındaki enerji Ergin hoca ve takımında yok.

Takımda ruh göremiyorum. Çabalayan bir kaç isim dışında pek bir heves yok bu isimlerde en azından bana göre Justin Carter (bu maç biraz sorumluluk almak istedi açık bir şekilde) Patrick Young ve Ender. Pocius ve Micov'un atış yüzdeleri yüz kızartıcı derecede. Açıkçası gruptan çıkmamız zor gözüküyor kaldı ki bu oyunla çıkmayalım zaten. Şanssızlıklar yaşıyor ve kötü bir sene geçiriyoruz çıkış yolu bulması lazım artık oyuncular ve koç Ergin Ataman'dan ziyade kulübümüzün.

Son olarak artık Ergin Ataman'ın miladının dolduğunu düşünüyorum basit hatalar yapıyor elinde kısıtlı bir kadro var belki çok seçeneği yok zira artık o da oyuncular gibi hırsını ve ümidini kaybetmiş gibi...

Artık lige odaklanıp bir şekilde kendimizi EL'ye atmalıyız. Seneye de yeni gelen iyi bir yönetimle başarı bekleyebiliriz. Bu yönetimle zaten bu bile başarı.

Takima tesekkurler. Ergin hocanin ve takimin moral bozuklugu yuzlerinden okunuyordu. Bukadar olumsuzluga ragmen iyi bile geldik. Keske su kalan formalite maclarida olmasaydi, takim yipranmazdi en azindan. Bu kadroyla ligde de artik cok umidim yok. Onumuzdeki sezonun belirsizligi cozulsede, simdiden calismalara baslansa bari. Iyi bir butce ile seneye basarili olabiliriz belki.

Beklentim yoktu zaten. Tabii bundan daha iyi bir oyun bekliyor insan ama, ama işte...:( Elenmeyi geçtim şu formalite EL maçları yüzünden takım kazanma alışkanlığı edinemeyecek diye korkuyorum. Ben lig playofflarındaki performansını merak ediyorum koçun. Ona umudum var.

Allah aşkına bu durumun müsebbibi kim ? Hoca mı ? Oyuncular mı ? Takımın 3 aydır hücum seti yok, nasıl hücum edeceğimizi bilmiyoruz, 3 saniyeye asla top inmiyor, her maç küçük yaştaki basketçilerin yapmayacağı salak top kayıpları, geriye koşamayan hantal adamlar. Ya bu takım geçen sene dizi bitmiş Bonsu, penetre edemeyen Domercant, şutu olmayan Macvan, kiremit gibi şut atan Malik ile top 8 yapmadı mı ? Kimdir bu iğrençliğin, mide bulandırıcığın sorumlusu ? Resmen fenerin Pianigiani sezonunu döndük ya ayıptır !

Futbolda 8. Olduğumuz sene sonrası yeni bir yapılanmaya gittik baskette de öyle olmalı Carter, Young, Sinan dışı kimse kalmamalı.

Koçun deplasman karnesi facia. Kızılyıldız maçı haricinde iyi yönetmesini geçtim, sadece izliyor maçı, anlaşılmaz bir şey. Gerçekten anlayamıyorum ben.

Galatasaray koçu bu kadar ruhsuz olmamalı, olamaz. Yazık yani.

Eksik Pana'dan 8 dk 17-18 fark yemek kabiliyet ister demiştim , Zalgris'ten de yine 8 dkda nerdeyse 20 fark yemek cidden kabiliyet istiyor. Bunu bu takıma hoca her deplasmanda nasıl yapıyor anlamıyorum , takıma çıkın maçı 5 dkda kaybedin desen bu kadar kolay farkı açtırmızlar. Valencia , Oly , Pana , ilk Kızılyıldız deplasmanı , nerdeyse 2 deplasmandan birini böyle ilk 5-10 dkda kaybediyoruz , diğer deplasmanları da kaybediceğimiz yine belli ama 5 değil de 30 dkda kaybediyoruz. Ya şu deplasmanlara Trabzon'u , İBB'yi koysak bu kadar çabuk teslim olmazlar böyle bi acizlik olmaz , olamaz. İç sahada maçları zaten hoca değil taraftar aldırıyor , deplasmanda bırak maç kazandırmayı , takımı oyuna ortak edemeyecekse Ataman ne iş yapıyor ? Takım karnesine bakın böyle rezillik olmaz:

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı @ Mackolik.com

Takımda hücum seti yok top bile çeviremiyor ama bunu yazınca hocaya laf ediyorsunuz saldırıyorsunuz diye linç ediyorlar bazı tipler ondan insanın yazası gelmiyor.